Aanbieding: Sanbo Massage Gun: Bekijk de deal

Basismodellen spinningfietsen

basismodellen spinningfietsen

Ben je op zoek naar basismodellen spinningfietsen? Wie weet vind je een geschikte spinningbike in deze lijst! Wij hebben een lijst gemaakt van spinningfietsen uit verschillende webwinkels. De verschillende kenmerken hebben we op een rijtje gezet waardoor het voor jou makkelijker wordt om een keuze te maken. In de blog spinningfietsen voor triatleten vind je een uitgebreide uitleg van verschillende kenmerken die spinningbikes kunnen bezitten.

Soorten modellen spinningfietsen

Wanneer je een spinningbike wilt aanschaffen kan je kiezen uit grofweg drie verschillende modellen. De basisklasse, middenklasse en de echte topklasse. De verschillen tussen deze modellen liggen in de prijs van de fietsen en in bepaalde kenmerken waar de fietsen over beschikken. In deze blog lichten wij een aantal spinningfietsen uit in de basisklasse, ook wel het instapmodel genoemd. Dit is een categorie met de goedkopere/beter betaalbare modellen. Wil je zelf verder kijken? Klik dan op één van de links naar verschillende webshops. Je komt dan direct uit bij de spinningbikes.

Basismodellen spinningfietsen

Veel goedkopere modellen in de basis- of instapcategorie regelen de weerstand met een viltblokje. Je draait het viltblokje richting het vliegwiel wanneer je meer weerstand wilt en eraf wanneer je minder weerstand wilt. Het viltblokje verslijt en moet om de zoveel tijd vervangen worden.

Ook hebben veel fietsen in de basiscategorie een ketting als aandrijving. Dit is vaak goedkoper maar maakt wel meer geluid.

Er zijn ook spinningbikes in de basisklasse die over “luxere” kenmerken beschikken. Hieronder hebben we vijf verschillende spinningfietsen in de basisklasse uitgewerkt zodat je de kenmerken makkelijk met elkaar kan vergelijken.

5 Basismodellen spinningfietsen

FitBike Race Magnetic Basic

Bekijk de FitBike Race Magnetic Basic | Prijs: 532,27 naar 399,20 | betersport.nl

fitbike

Dit instapmodel heeft, ondanks de lagere prijs, een magnetisch weerstandsysteem. Voordelen van een magnetisch weerstandsysteem zijn dat je een hogere weerstand in kan stellen, dat de fiets geen “lawaai” maakt en dat je de magneten niet hoeft te vervangen omdat ze slijten. Ook zit er een V-belt op in plaats van een ketting. Een V-belt maakt veel minder geluid tijdens het fietsen en heeft geen onderhoud nodig. Wel dien je de V-belt eens in de zoveel jaar een keer te vervangen vanwege verslijting.

KenmerkenBeschrijving
Gewicht44 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
Maximaal belastbaar gewicht115 kg
AandrijvingV-belt
Weerstand systeemMagnetisch
PedalenToe clips (geen standaard SPD pedalen)

Domyos spinningfiets VS700

Bekijk de Domyos spinningfiets VS700 | Prijs: 249,99 | Decathlon.nl

spinningfietsdecathlon

De webwinkel Decathlon heeft ook twee verschillende spinningfietsen van het eigen merk Domyos in de collectie. De VS700 het goedkoopste model van de twee. In de webwinkel vind je eigenlijk alleen maar positieve reviews over deze spinningbike. Vooral de prijs/kwaliteit combinatie wordt door veel mensen geprezen. Bij de fiets zit een console die de gefietste tijd, snelheid, afstand en een inschatting van het aantal verbrande calorieën weergeeft. Bestel je deze spinningfiets? Dan wordt hij gratis verzonden.

KenmerkenBeschrijving
Gewicht43 kg
Gewicht vliegwiel14 kg
Maximaal belastbaar gewicht110 kg
Aandrijvingketting
Weerstand systeemLeertje
PedalenRiempjes, kunnen vervangen worden door klikpedalen.

inSPORTline JOTA

Bekijk de inSPORTline JOTA| Prijs: 252,80 | betersport.nl

insportline jota

De inSPORTline JOTA is een robuuste en degelijke spinningbike. De pedalen kan je gebruiken met sportschoenen door de toe clips. Bij de basismodellen spinningbikes kan je het stuur en zadel verstellen. Het enige verschil met de topklasse spinningbikes is dat je de basismodellen niet met millimeters kan verstellen. Wanneer je hem precies op de millimeter wilt instellen dan kan dat vaak bij een middenklasse of topklasse spinningbike.

KenmerkenBeschrijving
Gewicht42 kg
Gewicht vliegwiel13 kg
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Aandrijvingketting
Weerstand systeemVilt remblokjes
PedalenToe clips

Tunturi FitRace 30

Bekijk de Tunturi FitRace 30 | Prijs: 279,- | Coolblue.nl

tunturifitrace

De Tunturi FitRace 30 is de keuze van Coolblue voor de basisklasse spinningbike. De spinningbike wordt de volgende dag gratis bezorgd wanneer je hem voor 23:59 besteld. De fiets is geschikt wanneer je er maximaal 1 a 2 uur op fietst per dag. Wanneer je met meerdere personen dagelijks intensief gebruik wilt maken van de fiets kan je beter kijken voor een middenklasse of topklasse fiets. Op het scherm van de spinningbike zie je de afstand, het calorieverbruik, snelheid, tijd en de hartslag. De weerstand dien je handmatig aan te draaien. In tegenstelling tot het basismodel van de Decathlon is de montagecomplexiteit complex en moet je de spinningbike met zijn tweeën monteren. Eventueel kan je de fiets laten monteren wanneer hij wordt geleverd.

KenmerkenBeschrijving
Gewicht44 kg
Gewicht vliegwiel22 kg
Maximaal belastbaar gewicht135 kg
AandrijvingV-aandrijfriem
Weerstand systeemRemblokken
PedalenRiempjes, kunnen vervangen worden door klikpedalen.

VidaXL spinningfiets

Bekijk de VidaXL spinningfiets | Prijs: 138,99 | Vidaxl.nl

vidaxlbike

De meest goedkope spinningfiets in deze lijst van basismodellen spinningfietsen is de VidaXL spinningfiets. Het stuur kan je verticaal verstellen en het zadel kan zowel horizontaal als verticaal versteld worden. Op de fiets vind je een LCD-scherm waarop je de tijd, snelheid, hartslag en het aantal verbrande calorieën kan bekijken. De rubberen riem zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen minder last hebt van “lawaai” en dat je soepeler fietst. Wanneer je de fiets online besteld is de levertijd drie dagen en hoef je geen verzendkosten te betalen.

KenmerkenBeschrijving
Gewicht
Gewicht vliegwiel15 kg
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
AandrijvingRubberen riem
Weerstand systeemWrijving-weerstandsysteem
PedalenRiempedalen
Ook interessant
Garmin Watch Faces
Populaire en leuke Garmin Watch Faces