Clif Bloks Energy Chews voor duursporters

Clif Bloks sportvoeding

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Tijdens lange duurtrainingen en tijdens wedstrijden haal je de energie uit koolhydraten. Hierbij kan je denken aan een banaan, kruidkoek of mueslireep maar ook aan speciale sportvoeding. Sportvoeding is verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo kan je kiezen voor repen, gels of de zogenaamde “snoepjes”. Mocht je al gruwelen bij het idee van gels alleen al, dan zou je eens kunnen kijken naar de Clif Bloks sportvoeding.

Waarom kiezen voor speciale sportvoeding?

Bij het uitzoeken van geschikte sportvoeding is het slim om geen voeding te kiezen met veel vezels, vetten en eiwitten. Deze stoffen kan jouw lichaam minder goed verwerken waardoor je tijdens het sporten last kan krijgen van maag- en darmproblemen. Kant-en-klare sportvoeding bevat precies de juiste stoffen in de juiste verhoudingen. Gels zijn makkelijk in te nemen tijdens het sporten, zelfs tijdens het hardlopen. Sommige gels moet je alleen wel “wegspoelen” met water.

Clif Bloks sportvoeding – VEGAN

De Bloks sportvoeding van het merk Clif is erg populair onder duursporters. Qua structuur en smaak kan je ze een beetje vergelijken met grote winegums. Er zijn verschillende smaken waar je uit kunt kiezen. Mountain Berry (donkere bessen), Strawberry (aardbei) en Margarita Citrus met extra sodium. Je kan ze vrij makkelijk eten tijdens het sporten, makkelijker dan een sportreep. Tijdens het hardlopen krijg je een gel misschien makkelijker weg. Toch kan het ook fijn zijn om deze Bloks tijdens het hardlopen te eten, al is het maar als afwisseling op de gels. Tijdens een lange fietsrit kan je er ook voor kiezen om een speciale Clifbar te eten. Hier zitten echter wel meer vezels in waardoor je er tijdens het hardlopen misschien meer last van kan krijgen. De Clif Bloks zijn ook nog eens veganistisch.

Vergelijkbare producten

Vind je de Clif Bloks sportvoeding ideaal om te nemen tijdens het sporten? Dan vind je de volgende producten waarschijnlijk ook lekker. Bij de Decathlon hebben ze speciale fruit jellies met een vergelijkbare structuur. Ook de Isostar High Energy Fruit Boost is een goed alternatief product.

Sportvoeding of “gewone” voeding

Speciale sportvoeding is vaak een goede keuze omdat hier de optimale verhouding fructose en glucose in zit, namelijk een 2 op 1 verhouding. Van glucose (2) kan je 60 gram per uur opnemen en van fructose (1) 30 gram. Uiteraard kan je ook kijken naar andere producten die jou de nodige energie leveren tijdens het sporten. Denk bijvoorbeeld aan kruidkoek of ontbijtkoekrepen, bananen en mueslirepen.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.