Dagboek van de beginnende racefietser: Deel 3

Triathlon gokken wedden

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

 

Rit 1 vond ik al geweldig… de tweede rit was zowaar nog leuker! Toen ik op mijn zadel ging zitten voelde het echter alsof ik op punaises zat. De eerste tien minuten voelden niet heel comfortabel, maar toen we eenmaal Benicassim uit waren, voelde het weer normaal. Smeren met uierzalf is het algemene advies las ik. Ik fiets nu zonder onderbroek in een fietsbroek, maar ben er nog niet helemaal aan toe om alles daaronder onder te smeren met uierzalf. Wie weet in de toekomst. Nu neem ik die eerste 10 minuten maar op de koop toe.

Rit 2: Benicassim – Castellon – El Grau – Benicassim

En onderweg Mathieu van der Poel tegengekomen

Rit 2 heb ik direct een dag na rit 1 gedaan. Misschien niet de meest verstandige keuze, maar ik had er echt zin in. <- nooit verwacht dat ik dat ooit zou zeggen. Met de spierpijn viel het reuze mee. Alleen mijn zitvlak en polsen voelde ik nog iets. De avond vooraf heb ik een leuke route uitgestippeld in de omgeving van Benicassim. Eerst een stuk landinwaarts richting Castellón de la Plana, in het Valenciaans Castelló de la Plana, daarna langs de stad richting de kust naar Grao de Castellón, in het Valenciaans Grau de Castelló. Vanaf daar een bekend ritje langs de kustlijn richting Benicassim.

Rit 2 kaart

Op het eerste stuk werden we tegemoet gefietst door een ander zeer sportief Nederlands stel, die ook op dezelfde camping verblijven. Daarna volgden twee wielrenners die het tempo er goed in hadden zitten. Zij groetten ons in het snelle voorbijgaan vriendelijk. Ik zei direct tegen mijn vriendin: “Wat zijn wielrenners toch vriendelijk naar elkaar toe!”. Achteraf hoorde ik, van de man van het sportieve stel, dat de twee renners Mathieu van der Poel en zijn trainingsmaatje waren. Blijkbaar traint Mathieu deze winter in Benicassim.

Deze keer is het een rondje van ruim 31,62 kilometer geworden. Totaal 1:33:16 bewogen en 511 calorieën verbrand. Onderweg één keer gestopt om gelletje te nemen van 92 calorieën. Mijn schoonvader was, toen hij de foto van ons zag met de gelletjes, bang dat we meer calorieën binnenkregen dan we verbrand hadden. Dat viel gelukkig wel mee! Ik was alweer even bang voor de weegschaal. Ook kreeg ik te horen dat een fietsvriend van mijn schoonvader ook vind dat B’TWIN goede fietsen heeft. Fijn dat mijn fiets, de B’TWIN ULTRA 920 AF, in de smaak valt, maar vooral fijn dat ik de fiets perfect vind om op te rijden!

Rit 2 Strava
Statistieken van Strava; Rit 2

Het schakelen en in de vreemde houding zitten gaan ook iets beter. Een dag na de tweede rit bijna geen spierpijn! De pijn in mijn polsen is ook volledig weg. Ook al ben ik nu enthousiast, lijkt het mij toch verstandig om even een dagje niet te fietsen. Wel bekijk ik vandaag alle mogelijke routes in de omgeving die nu voor mij mogelijk zijn en routes die ik in de toekomst misschien wel kan gaan fietsen!

[button color=”blue” size=”big” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.strava.com/athletes/38276531″]Volg mij op Strava![/button]

Weer naar de Decathlon

Volgende week weer naar Castellon toe met onze kampeerbus om nog een paar spullen te kopen. Bij de Decathlon kijken naar een goede vloerpomp, zodat ik ook weet hoeveel lucht ik in de banden pomp. Ook naar de bouwmarkt Leroy Merlin om een zeil of schuurtent te halen, zodat de fietsen droog staan op de camping. Ook hoop ik dat zij een goede gereedschapskoffer en montagepasta hebben, waarmee ik de pedalen zelf los kan maken van de fiets. Mocht dit niet lukken, dan zoek ik volgende week – als alle feestdagen voorbij zijn – de lokale fietswinkel op. Daarnaast wil mijn vriendin lang kijken bij de fin de temporada-uitverkoop bij alle kledingwinkels. Een goede reden om even naar de stad te gaan!

Wekelijkse updates?

In deel 1 heb je kunnen lezen dat ik wekelijks nieuwe updates wilde plaatsen in mijn dagboek. Echter heb ik in de eerste week al drie updates geplaatst. Ik heb besloten, in overleg met de redactie van Triathlon365, dat ik de komende tijd iets schrijf als ik wil schrijven. Ik ben – zeker nu op het begin – erg enthousiast en wil elke rit opschrijven. In de toekomst zullen het wel wekelijkse updates gaan worden, zodat ik meerdere ritten en bevindingen kan samenvatten en jullie niet hoef te vervelen met ellenlange verhalen over uierzalf, pijnlijk zitvlak en een begroeting van Mathieu van der Poel.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: