Home » Dagboek van de beginnende racefietser: Deel 7

Dagboek van de beginnende racefietser: Deel 7

Dagboek racefietser

Sinds mijn oproep van vorige week heb ik op Strava (volg mij!) 7 volgers erbij gekregen. Dit motiveert stiekem toch wel een beetje! Ook de kudo’s die ik van deze volgers krijg, geven mij ook de nodige motivatie. Bedankt! De laatste rit van deel 6 was op 7 februari 2019. In de afgelopen 17 dagen heb ik veel gefietst, maar niet trouw mijn dagboek bijgehouden. Gemiddeld ben ik om de twee à drie dagen gaan fietsen. Hier ben ik zelf trots op! Van mijn schoonvader krijg ik nog steeds aanmoedigingen via de Whatsapp en tijdens het videobellen. In volgorde van oud naar nieuw: “Lekker bezig geweest ??”, “Nieuw record! Lekker”, “Toch weer lekker bezig geweest” en “goed gedaan!”. Ook zijn aanmoedigingen motiveren zeker. Daarnaast stonden de afgelopen weken in teken van twee lekke banden (één keer bij mijn vriendin en één keer bij mijn prachtige nieuwe fiets).

Overzicht ritten
Overzicht van de ritten sinds deel 6.

Twee keer bergje Oropesa

Begin februari dacht ik nog de maandelijkse “Climbing Challenge” te kunnen halen. 7500 hoogtemeters in één maand zou moeilijk worden voor me, maar zeker niet onmogelijk. Daarom hebben we het rondje “Bergje Oropesa” (geen onbekende route voor de trouwe lezer van dit dagboek), twee keer gedaan. Mijn vriendin reed lek. Dit konden we onderweg prima oplossen met een nieuwe binnenband. Alleen bleek de pomp niet de beste te zijn qua maximaal aantal bar. Deze hebben we na deze rit meteen vervangen. In totaal 23 kilometer en 358 hoogtemeters.

banner
Bergje Oropesa

Desierto – Alternatieve route terug

Deze route stond al een tijd op mijn verlanglijstje. Eerst ongeveer 400 meter klimmen, daarna door de vallei van Desierto de las Palmas en via Oropesa terug. Op Google Maps zag deze route er ook leuk uit. Helaas bleek de staat van de weg halverwege deze alternatieve route echt heel slecht. Zo rijd je op een weg vol met kuilen, gaten, stenen en andere bagger, zo kom je uit op een prachtige snelweg met vier banen. Voor de rit vergeten mijn bandenspanning te checken en nadat ik hard een bocht nam en midden in stenen en ander gruis terecht kwam, besloot deze keer mijn band lek te gaan. Dit met onze laatste binnenband kunnen oplossen. De route was overigens wel écht heel erg mooi, maar misschien leuker als je een MTB hebt.

Vallei
Vallei van Desierto de las Palmas
Desierto alternatief strava stats

Middagrondje 1 en eerste keer alleen fietsen

De twee ritten daarna waren niet heel erg bijzonder. Een korte rit van 25 kilometer, voornamelijk vlak en een rit alleen (vriendin wilde zwemtraining doen) van 23 kilometer, ook vlak. Mijn benen voelden deze week niet heel erg best en een beetje vermoeid aan. Ik vond dat ik wel een dag extra rust had verdiend. Mijn schoonvader vond dat ik best een rondje kon fietsen, maar dan wat langzamer. Lekker de benen losmaken. Het vermoeide gevoel trok gelukkig na een paar dagen weer weg. Vast en zeker omdat ik rust nam en niet de benen ging losmaken op de fiets ?.

Climbing Challenge Strava
De Climbing Challenge proberen was leuk, maar ik ga de 7500 hoogtemeters in één maand (nog) niet redden!

Leuk rondje langs de kust en bergje Oropesa

Op 22 februari een rondje van 36 kilometer gefietst. We hebben een nieuwe route ontdekt, waarbij je langs een kanaal en oud spoor fietst richting de kust. Erg mooi en een aanrader voor iedereen die in Benicassim of Castellón gaat fietsen. Dit rondje iets meer op snelheid gelet en het hoogste gemiddelde tot nu toe voor een 25 km+ rit genoteerd. Al moet ik zeggen dat ik me niet echt bezig houd met zulke statistieken normaal gesproken. Ik wil vooral gewoon vaak fietsen. Na het rondje voelden mijn benen weer als vanouds; een beetje moe, maar wel prima.

De route langs het kanaal en oud treinspoor
De route langs het kanaal en oud treinspoor
ROndje El grao - via verde- bergje

Desierto en bergje Oropesa

Gisteren een prachtige route gefietst. Ook een nieuw record qua afstand gereden. In totaal 51 kilometer gefietst met 735 hoogtemeters. Vooral het laatste bergje ging niet heel soepel meer, maar ben er (zonder af te stappen) op gefietst. Mijn benen voelden tegen het einde wel een beetje aan als pap en hadden hun beste tijd wel gehad. Eenmaal terug op de camping wist ik al dat ik de dag erna spierpijn zou hebben. Het was wel een prachtige rit en ik kan niet wachten om weer te gaan fietsen.

Desierto Oropesa 51km

Binnenkort weer naar Nederland

Over 5 weken vertrekken wij weer van het mooie Benicassim naar Nederland. Hier wil ik toch echt graag een bikefit gaan doen. Ik ben de afgelopen dagen bezig geweest om voor Triathlon365 een lijst met bikefitters in Nederland samen te stellen. Ik heb er al een aantal in mijn regio (Zuid-Holland / Noord Holland) gezien die mij echt aanspreken en waar veel triatleten erg tevreden over zijn. Als ik dit ga doen, ga ik er natuurlijk uitgebreid over bloggen.

Afstand, gevoel en snelheid

Vier weken geleden was mijn conditie echt enorm slecht. Ik sportte al een tijdje niet meer, maar wandelde wel redelijk veel. Toch merkte ik op de stadsfiets dat ik het op sommige heuveltjes of bruggen al zwaar had. Nu ben ik iets meer dan een maand en 500 kilometer op de racefiets verder. Ik merk echt bergen verschil. Mijn conditie is beter, ik voel mezelf beter en ik ben vrolijker. Ik had het echt nooit van mezelf verwacht dat ik dat zou zeggen. In diverse magazines, fora en Facebook-groepen las ik wel wat sporten met je kon doen, maar ik dacht niet dat dit ook bij mij zo zou zijn. Ik ben er echt blij mee. Op naar de 1000 kilometer!

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *