Home » Gear en technologie » Fietsen

Fietsen

Fietsen, racefietsen of wielrennen; hoe je het ook wilt noemen… deze wereld staat bol van de nieuwste gear en technologie. Fietsers raken onderling niet uitgepraat over de nieuwste technologie op dit gebied. Of het nu gaat om een nieuwe cadansmeter, groepenset of zelfs een stukje technologie om 10 Watt extra te leveren, het is erg interessant. Wellicht is dit onderdeel van een triathlon wel de meest interessante als het gaat om gear en technologie.

Triathlon fietsen duur?

Je kan het zo gek maken als je zelf wilt! De een wil graag altijd het nieuwste van het nieuwste en geeft gerust een klein vermogen uit om de fiets een paar gram lichter te krijgen. Voor de beginner raden we aan om dit niet te doen. Je hoeft je zeker niet te schamen als je voor de eerste triahtlon een racefiets leent van de buurman of een bekende! Ook tweedehandsfietsen zijn prima geschikt voor de beginner. Daarnaast heb je voor onder de 1000 euro ook prima modellen, waarmee je een halve of zelfs een hele triathlon kan voltooien. We raden je wel aan om niet te beknibbelen op een helm en een fietsbroek. Je moet toch heel wat uren op de fiets trainen en zitten tijdens de wedstrijd. Een helm zorgt voor veiligheid en de fietsbroek voor comfort!

Categorie fietsen gear en technologie

De hoofdcategorie Gear en Tech hebben wij onderverdeeld in de drie sporten van een triathlon. Zo kun je snel en overzichtelijk zoeken.