Aanbieding: Sanbo Massage Gun: Bekijk de deal

Het EK programma van Stadstriathlon Weert in 2019

In 2019 worden de triathlonwedstrijden in Weert verdeeld over maar liefst twee (lange) weekenden! Dit komt omdat Stadstriathlon Weert dit jaar ook het toneel is van het EK triathlon over de olympische afstand en van het EK mixed team relay. In Nederland vinden in 2019 nog meer internationale wedstrijden plaats. Zo vindt tijdens de Challenge Almere-Amsterdam op 14 september 2019 het EK over de lange afstand plaats. In deze blog vind je meer informatie over het EK programma van Stadstriathlon Weert in 2019.

Het EK programma van Stadstriathlon Weert in 2019

Zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen worden de triathlonwedstrijden in Weert in 2019 verdeeld over maar liefst twee feestelijke (lange) weekenden. Het eerste weekend is het EK weekend en vindt plaats van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni. Het tweede weekend is van vrijdag 7 juni t/m zondag 9 juni.

EK 2019 olympische afstand en team relay triathlon

In het eerste weekend van de Stadstriathlon Weert, het weekend dat valt van 31 mei tot 2 juni,  vinden de EK wedstrijden plaats in Weert.
De eerste wedstrijd begint vrijdag 31 mei om 16.00, dit is de wedstrijd waarin de dames junioren het tegen elkaar op gaan nemen tijdens de wedstrijd over de olympische afstand. Om 18.00 nemen de elite dames het tegen elkaar op in een triathlon over de olympische afstand. De volgende dag, op zaterdag 1 juni 2019, nemen de heren junioren en de elite heren het op dezelfde tijden tegen elkaar op in een triathlon over de olympische afstand.
Op zondag 2 juni vindt om 13.30 het EK mixed relay plaats voor de junioren. Om 16.00 vindt het EK mixed relay plaats voor de elite.

Voor de toeschouwers

Ook als toeschouwer is de Stadstriathlon Weert één groot feest. Het eerste weekend is het EK weekend. Als toeschouwer kan je de wedstrijden langs het parcours volgen en bekijken via grote schermen. Zo weet je zeker dat je alles kunt volgen en geniet je ondertussen van de sfeer langs de lijn. De beide weekenden kan je bijna de gehele dag genieten van allerlei wedstrijden. Zaterdagavond 8 juni van 19.00-00.00 is het tijd voor de nacht van de triathlon en zondag 9 juni 2019 van 18.00-20.00 vindt de feestelijke sluitingsceremonie plaats. Wil/kan je niet deelnemen aan één van de vele triathlonwedstrijden maar wil je wel een actieve rol hebben tijdens het triathlonweekend? Geef je dan op als vrijwilliger! Als vrijwilliger kan je ook geld voor de clubkas van jouw vereniging verdienen!

vrijwilliger stadstriathlon weert

Ook interessant
Polar Vantage M en V Verschillen
Polar Vantage V vergeleken met Polar Vantage M