Massage gun: Verschillende soorten en kopen

massage gun

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Dit massage apparaat wordt onder sporters steeds populairder. Waar je eerst op social media alleen topsporters zag met een massage gun wordt dit hulpmiddel nu ook steeds breder bekend en populair. Laatst zagen wij dat ze zelfs verkocht werden bij een drogisterij! Er zijn ook veel verschillende soorten op de markt. Wil jij een massage gun kopen? Lees dan alle informatie in deze blog.

Tip: Voor 2023 hebben wij een nieuw artikel geschreven over massage guns met daarin onze top 3!

Wat is een massage gun?

Een massage gun is een elektrisch apparaat waarmee je jouw spieren kan masseren. Het gebruik van dit apparaat is vergelijkbaar met de knedende handen wanneer je een echte massage krijgt. Bij de meeste soorten kan je kiezen uit meerdere levels qua sterkte. Ook hebben veel soorten een touchscreen waarmee je het apparaat kan bedienen. De verschillende kopstukken die bij de massage gun bijgeleverd worden kunnen het makkelijker maken om specifieke lichaamsdelen – zoals de rug en de spieren rondom de gewrichten – makkelijker te kunnen masseren. Het type massage dat je hiermee kan uitvoeren is de klopmassage en de vibratie massage.

Verschillende soorten en merken van de massage gun

Er zijn op het moment zo veel verschillende soorten massage guns dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Alleen al op Bol.com krijg je ongeveer 180 zoekresultaten. Wij hebben een aantal soorten nader bekeken. Na het lezen van deze blog kan je de soorten makkelijk met elkaar vergelijken om de juiste keuze te kunnen maken. Wel fijn: Je kan de aanschaf van dit apparaat zo duur maken als je zelf wilt. Deze apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën.

De originele massage gun: Theragun

In 2008 werd de massage gun uitgevonden door Jason Wersland. Deze soort viel onder de Theragun reeks en heette de TheraGun G1. In 2017 zorgde de TheraGun G2Pro voor populariteit en bekendheid onder het grote publiek. Dit hulpmiddel werd namelijk veel gebruikt door professionele atleten. De Theragun PRO en de Theragun Prime vallen echt onder de topklasse massage apparaten. De mini is misschien wel een van de kleinste klopmassage apparaten.

Hyperice

Hyperice is ook één van de meest bekende merken op het gebied van massage guns. Dit merk staat vooral bekend omdat hij vrij stil is tijdens het gebruik. Bij CoolBlue zijn toevallig twee verschillende soorten van dit merk in de aanbieding. Namelijk de Hyperice Hypervolt en de Hypervolt Plus. Deze staan bekend als stil handmassageapparaat.

Sanbo: Zeer populair en iets voordeliger

Op Bol.com vind je een massage gun van het merk Sanbo. Deze is met €59,- een stuk voordeliger dan de bovengenoemde soorten. Je kan het apparaat tot 4 uur gebruiken met een volle accu. Je krijgt bij de aanschaf 4 verschillende opzetstukken en 6 verschillende snelheidsstanden. In de beoordelingen zie je dat dit apparaat ook bij de fysio gebruikt wordt. Mensen zijn enthousiast over de prijs/kwaliteit verhouding en ook na een aantal maanden werkt het product nog naar behoren. Eigenlijk krijgt deze massage gun alleen maar positieve beoordelingen. Van het merk vind je ook duurdere varianten.

Hydragun

Bekijk de Hydragun | Met de code TRIATHLON50 krijg je US$50 korting op jouw aankoop.

Misschien is de Hydragun die wij mochten testen wel één van de mooiste massage guns die wij in onze handen hebben gehad. Je koopt deze massage gun op de website van dit merk. Het is een krachtige massage gun met 6 verschillende intensiteitsstanden en 6 opzetstukken die geschikt zijn voor verschillende spiergroepen. Zelfs wanneer je de massage gun gebruikt op het hoogste intensiteitsniveau is het apparaat erg stil. Dit is ideaal wanneer je na een zware training op de bank wilt herstellen met je favoriete serie aan en de massage gun op je vermoeide spieren. Zo kan je jouw serie goed volgen.

massage gun hydragun

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een massage gun?

Bij de aanschaf van een massage gun zijn er verschillende punten die je met elkaar kan vergelijken om zo de juiste keuze te kunnen maken.

Prijs

Tegenwoordig kan je een massage gun kopen in verschillende prijscategorieën. Voordat je gaat zoeken is het handig om te bepalen hoe veel je maximaal uit wilt geven. De prijzen beginnen zo rond de 25 euro maar kunnen oplopen tot 600 euro of meer.

Gebruiksvriendelijkheid  

Tijdens het gebruik is het belangrijk dat je het apparaat goed kan vasthouden. Hij moet eigenlijk het liefst niet te zwaar zijn. Er zijn ook soorten met verschillende handvatten verkrijgbaar.

Batterijduur

Het is handig wanneer het massage apparaat een lange batterijduur heeft. Zo weet je zeker dat de het apparaat niet tijdens de massage weer moet opladen. Kijk ook hoe je de batterij kan opladen. Zitten er losse batterijen in of laad je het apparaat op via het stroom in het stopcontact?

Bijbehorende accessoires

Vaak worden er accessoires bijgeleverd bij de massage gun. Denk aan een speciale bewaartas, verschillende opzetstukken en ga zo maar door.

Een massage gun kopen

Hieronder vind je verschillende aanbieders en verschillende soorten massage guns.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: