Mueslirepen voor tijdens een lange fietstraining

mueslirepen

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Tijdens een lange duurtraining op de fiets is het belangrijk om genoeg voeding binnen te krijgen. Niemand wil natuurlijk last krijgen van een hongerklop onderweg. Natuurlijk kan je kant-en-klare repen of gelletjes meenemen voor onderweg, maar je kan ook makkelijk zelf mueslirepen bakken voor tijdens het trainen! Het kost wat meer tijd, maar is vaak voordeliger dan het kopen van kant-en-klare repen. Ook bevatten veel repen in de supermarkt vaak extra toegevoegde suikers die je zelf makkelijk weg kunt laten. Natuurlijk kan je ook makkelijk ingrediënten naar keuze toevoegen!

Mueslirepen

Al jaren zijn de mueslirepen als snack erg populair. De basis van de mueslirepen bestaat uit havermout of havervlokken, vaak gecombineerd met gedroogd fruit en noten. Veel kant-en-klare repen bevatten extra toegevoegde suikers. De mueslirepen leveren vaak veel energie en koolhydraten tijdens bijvoorbeeld een lange duurtraining op de fiets.

Tip: meer weten over keukenapparaten? Bekijk dan Allekeukenmachines.nl!

Zelf mueslirepen maken

Er zijn verschillende recepten te vinden op internet om zelf mueslirepen te maken. Het mooie van de mueslireep is dat je er makkelijk een eigen draai aan kunt geven. Verrijk de mueslireep met ingrediënten die je zelf lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan stukjes chocolade, een yoghurtomhulsel en ga zo maar door. Wij zijn druk bezig met het vinden van het beste mueslireep recept, zie de onderstaande afbeeldingen! Ons laatste uitprobeersel viel helaas nog een beetje te snel uiteen (niet handig wanneer je de reep wilt eten tijdens het fietsen kunnen we vertellen). ? Hopelijk vinden jullie snel het perfecte mueslireep recept online op Triathlon365!

mueslirepen

Repen kopen

Heb je geen tijd of zin om zelf in de keuken te staan om mueslirepen te bakken? Dan kan je natuurlijk ook repen kopen. Mueslirepen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten in vrijwel alle supermarkten. Vaak bevatten de repen een hoop toegevoegde suikers. In sommige supermarkten, denk bijvoorbeeld aan de Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet en de Dirk, vind je ook nog andere repen die je mee kunt nemen tijdens een lange fietstraining. Repen van het sportvoedingsmerk Isostar (met een hoger percentage eiwitten dan in andere repen), repen op basis van noten en gedroogd fruit zoals dadels (Roo’bar, Eat Natural en Nakd) en havermoutrepen (van het merk Quaker, TREK of de flink vullende Clif Bar).

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.