Home » Review Compressport Ultra-Trail sokken

Review Compressport Ultra-Trail sokken

Review Compressport Ultra-Trail sokken

Het kiezen van de juiste hardloopschoenen is enorm belangrijk wanneer je comfortabel en blessurevrij wilt kunnen hardlopen. De keuze voor de juiste hardloopsokken moet je echter ook niet onderschatten. Kenmerken van goede hardloopsokken zijn een ademende stof, vocht opnemend vermogen en een stof die stabiliteit geeft en goed blijft zitten tijdens het hardlopen. Wij hebben van Hardloopshop.nl de Compressport Ultra-Trail sokken gekregen om een review over te schrijven.  

Over het merk Compressport

Het merk Compressport is ontstaan in Zwitserland. Compresssport staat bekend om zijn compressiekleding voor sporters. Voor hardlopen, trailrunning, fietsen, multi-sport, herstel, reizen en triathlon! Zo kan je ook een trisuit kopen van dit merk. Bij de sokken wordt gebruik gemaakt van GRIP 3D DOTS.

De Compressport Ultra-Trail sokken

Bekijk de Compressport Ultra-Trail sokken in de webwinkel

Voor de trail-runners die graag langere afstanden lopen – zoals ultra-trails – zijn de Ultra-Trail sokken ontwikkeld. Deze sokken kan je gebruiken tijdens trainingen en wedstrijden. De sokken beschikken over enkele elementen die ze in het bijzonder geschikt maken voor hardloopactiviteiten in de natuur. Hieronder vind je enkele van deze kenmerken.

Review Compressport Ultra-Trail sokken

Absorberen van trillingen en schokken

De opvallende 3D.Dots absorberen schokken en trillingen waar je mee te maken krijgt wanneer je door de natuur loopt. Denk aan oneffenheden op bospaden, gravelpaden en andere ongelijke paden. Hierdoor worden vooral de enkels en de onderkant van de kuit beschermd.

Extra bescherming van de nagels en tenen

De tenen en nagels worden door deze sokken extra goed beschermd. Tijdens trailrunning heb je regelmatig afdalingen die jouw tenen en nagels kunnen beschadigen of waardoor irritaties kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen heeft het merk de stof om de stenen iets dikker en steviger gemaakt, je hebt dus eigenlijk een extra beschermlaag bij de tenen.

Review Compressport Ultra-Trail sokken

Geen “draaiende” sokken

Zie je de rode “band” die om de voorvoet loopt? Die zorgt er – samen met de zwarte stippen op de voetzool – voor dat de sok tijdens het hardlopen niet gaat draaien. Dit wil tijdens trailrunning nog wel eens gebeuren tijdens het maken van scherpe bochten en onverwachte stappen opzij om obstakels te omzeilen. Wanneer de sokken niet gaan draaien tijdens het hardlopen kunnen blaren en schuurplekken worden voorkomen.

Compressiesokken

De compressiesokken zorgen ervoor dat de bloedstroom wordt verhoogd. Bij een verhoogde bloedstroom kan de vermoeidheid van de spieren iets vertragen.

Review

Kies de juiste maat Compressport Ultra-Trail sokken

De maten zijn onderverdeeld in vier verschillende categorieën. Heb je maat 35 tot en met 38? Dan kies je T1. Bij maat 39 tot en met 41 ga je voor T2. De vierde categorie is voor schoenmaat 42 tot en met 44. En de laatste categorie is voor maat 45 tot en met maat 48.

Review van de Compressport Ultra-Trail sokken

Ik heb de sokken uitgeprobeerd tijdens een hardlooptraining in het bos op een warme dag. Wat mij meteen opviel was dat de sokken goed ademen. Het voelt alsof je hele dunne en luchtige sokken aan hebt. Toch zitten de sokken wel erg stevig. Je merkt dat de dikkere band over het midden van de voet een goede ondersteuning biedt en dat voelt erg fijn! Ook ben ik blij met de versteviging bij de tenen. Veel sokken gaan bij mij al snel kapot aan de voorkant en dat zie ik bij deze sokken minder snel gebeuren. Met 30 graden voelde ik niet veel voor een lange duurloop dus ik ga de sokken zeker binnenkort nog een keer uitproberen tijdens een langere run door de Utrechtse Heuvelrug!

Compressport Ultra-Trail
nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *