Home » Training » Fietstraining

Fietstraining

De basis van een goede fietstraining bestaat uit fitheid, kracht en conditie. Veel mensen richten zich direct op snelheid opbouwen, maar dit is iets wat je beter later in het seizoen kan trainen. Wie begint met de eerste drie factoren, zal een betere fietsen worden. Het zorgt ook voor minder blessures, waardoor je misschien helemaal niet meer kan fietsen voor een bepaalde periode. Tijdens de eerste trainingen zorg je voor lage intensiteit en focus je je meer op een langere trainingsduur. Dit betekent wel dat je veel tijd spendeert aan fietstraining voor een triathlon. Fietsen in de koudere maanden kan prima op een fietstrainer.

Trainingsschema

Iedereen heeft een eigen trainingsschema. Je kan als beginner niet verwachten dat je als een ervaren triathleet kan gaan trainen. Als ervaren triathleet kun je niet gaan trainen als een beginner. Maak voor jezelf een goed schema, waar je jezelf ook prettig bij voelt. Pas het fietstraining-schema niet te snel aan wanneer het niet lekker gaat. Wanneer je dit verandert, en het gaat nog steeds niet lekker, kan je motivatie verliezen. En dat is wellicht het belangrijkste aspect van fietstraining.

De categorie fietstraining

In deze categorie vind je veel artikelen die gaan over fietstrainingen, schema’s maken en andere informatie die met dit onderwerp te maken heeft.