Training Tweaks


Wouter Training Tweaks

Training Tweaks
Wouter Dijkshoorn & Young Fokker
W: www.trainingtweaks.nl
E: info@trainingtweaks.nl
T: +31 6 29210742

“Een jonge en communicatieve coach die bijna altijd eerst de ontworpen trainingen zelf uitvoert voordat hij dit triatleten, hardlopers en wielrenners voorschrijft.”

– Wouter dijkshoorn (training tweaks)

Wie is Wouter Dijkshoorn van Training Tweaks?

Mijn naam is Wouter Dijkshoorn. Ik ben opgegroeid met balsporten, wat helaas in duigen viel na een knieblessure. Dit was destijds als student fysiotherapie zijnde een interessante casus,. maar helaas lag de toekomst niet meer in sporten met veel wenden en keren. Enerzijds vond ik dat heel jammer, anderzijds bood het mij de mogelijkheid om nieuwe sporten te ontdekken. Ik zie mezelf als erg leergierig en dat komt ook terug in mijn onderzoekende houding in mijn werk als sporttrainer/-coach.

Na mijn studie fysiotherapie, bewegingswetenschappen en opleiding tot docent ben ik bij de opleiding Bewegingswetenschappen aan de VU gaan werken als docent. Ik vond het erg leuk om op wetenschappelijk niveau met jonge sportieve studenten samen te werken. Toch miste ik ook de echte sportpraktijk. Ik ben een opleiding tot hardlooptrainer gaan volgen en toen begon mijn carrière van trainer/coach professionele vormen aan te nemen. In het verleden ben ik als handbal- en roeitrainer actief geweest, nu doe ik dat met name in de hardloop- en triathlonsport. Dit doe ik door andere trainers op te leiden (NTB, KNHB en een eigen hardlooptrainersopleiding). Daarnaast verzorg ik aan sporters hardlooptrainingen, fietstrainingen, zwemtrainingen en triathlonclinics.

Tot slot begeleid ik sporters op individuele basis door middel van online trainingsbegeleiding. Met deze laatstgenoemde manier van begeleiden besluiten we na een face-to-face afspraak samen te gaan werken (of niet). In de samenwerking gebruik ik het programma Trainingpeaks. Dat vorm de basis voor het schrijven van een trainingsschema. Omdat je als atleet meteen je trainingsactiviteiten upload, ben ik direct op de hoogte. Het is vooral fijn dat het ook direct mogelijkheden tot communicatie biedt. Dat vind ik het belangrijkste. Ik hoor graag terug hoe je de training hebt ervaren. Naast deze communicatievorm is de bellen, whatsappen en mailen ook een optie. Wat mij betreft is continue communicatie de basis voor een goede samenwerking. Wil je meer ins en outs weten? Stuur me dan een mail of bel me op!

Wisselclinic

Naast deze Training Tweaks werkzaamheden werk ik drie dagen in de week bij de huisartsenopleiding van het Amsterdam UMC (locatie AMC). Daar verzorg ik communicatie onderwijs aan huisartsen in opleiding (aios) en didactisch onderwijs aan stagebegeleiders van deze aios. En niet te vergeten, zelf ben ik enthousiast triatleet bij triathlonvereniging de Dolfijn. Naast dat ik in de Eredivisie mijn steentje bijdraag aan het team vind ik het leuk om cross triathlons te doen. Beide disciplines zijn voor mij goede bouwstenen om uiteindelijk op de langere afstand goed uit de voeten te kunnen.

Mijn mooiste triathlon ervaring? De lange afstand van de Alpe d’Huez triathlon, 7 uur lang genieten in de Franse Alpen.

Mijn meest succesvolle triathlon ervaring? 5de plek NK Sprint (2018), 8ste plek triple mix Eredivisie (2019), Nederlands Kampioen Cross triathlon (2019)

Mijn persoonlijke tactiek tot triathlonsucces? Heel specifiek trainen en de wedstrijd is dan de beste training. Ik doe graag multisport trainingen en zo’n 15 triathlons per jaar.

Training Tweaks slider

Missie

Mijn missie is om andere mensen te helpen op een verstandige, efficiënte en leuke manier om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een sportief doel waar privé en werk zo min mogelijk onder lijdt. Ik haal daarom veel plezier uit het maken van een creatief schema waar fietsritjes naar de verjaardag, clubtrainingen en sporten met collega’s in de pauze perfect kunnen samenvallen!

Deze missie deelt Young Fokker ook met mij. Sinds september 2019 werken we samen onder de vlag van Training Tweaks. Met het toenemend aantal aanmeldingen voor trainingsbegeleiding wil ik persoonlijke aandacht blijven waarborgen. Daarom heb ik Young gevraagd deze leuke werkzaamheden samen voort te zetten. Mede door zijn kennis en kunde uit de fysiotherapie, als hardloop- & triathlon trainer en eigen ervaring in de hardloop- en triathlonpraktijk heb ik hem gevraagd. We gaven al samen triathlonclinics.

Young

Diensten en prijzen

Individuele trainingsbegeleiding (100,- euro)

  • Eerste consult van 45-60 minuten
  • Persoonlijk trainingsschema in Trainingpeaks
  • Monitoring belasting/belastbaarheid
  • Maandelijks videoanalyse
  • Ongelimiteerd mogelijkheid tot communicatie (telefoon, mail of Training Peaks)

Individuele trainings- en voedingsbegeleiding (120,- euro)

  • Zelfde werkwijze als trainingsbegeleiding
  • Extra begeleiding in voeding
  • Na drie maanden wordt het tarief teruggebracht naar 100,- per maand, met behoud van voedingsadvies

Overig

Sociale media

Facebookpagina Trainingtweaks

Deel dit artikel op: