Tri-PT Studio


Paul van Brink
Papelaan 85
2252 EG Voorschoten
W : www.tri-ptstudio.nl
: info@tri-ptstudio.nl
: +31 618144296

Voor de triatleet die meer zoekt dan alleen online coaching

Tri-PT Studio

Tri-PT Studio 1

Wie is Paul van Brink?

Na ruim 10 jaar als Personal Trainer gewerkt te hebben merkte ik dat het tijd voor mij was om me meer te specialiseren. Aangezien mijn passie bij duursport – en dan met name Triatlon – ligt, heb ik in 2016 een opleiding tot triatlon coach gedaan en in september 2019 heb ik mijn eigen trainingsstudio geopend.

Tri-PT Studio 2

Missie

Het – kleinschalig – op maat bedienen van (ambitieuze) duursporters (zowel beginnend – vergevorderd) alsmede het aanbieden van Personal Training (zowel 1 op 1 als in kleine groepen) aan eenieder die daar interesse in heeft.

(Ambitieuze) duursporters kunnen zowel zwemmers, fietsers, lopers, triatleten en du-atleten zijn die als doel hebben om een wedstrijd zo goed mogelijk te finishen of een persoonlijk record neer te zetten. Dit alles binnen hun eigen mogelijkheden wat betreft privé-, sociaal- en werk omstandigheden.

Binnen de studio werken we met een aantal trainers die ieder hun eigen specialisatie hebben. Bezoek voor meer info over de trainers onze website.

Diensten

Vanuit de studio bieden wij het volgende:

  • Online triatlon- en marathon coaching ; op maat gemaakte trainingsschema’s die bij jouw doelen passen maar ook rekening houden met prive- en werk omstandigheden .
  • Zwemanalyses in de Endless Pool ; inclusief videoanalyse
  • WattCycling ; wordt een sterkere fietser tijdens het winterseizoen. Gericht trainen op wattage en hartslag op de Watt-bike
  • (Sport specifieke) Personal Fitness Training ; gericht op jouw doelen
  • Mobiliteitstraining ; nog altijd onderbelicht bij duur-atleten. Door een betere mobiliteit zou je wel eens veel lekkerder op je fiets kunnen gaan zitten.
  • Sportvastentraject ; geef je lichaam de boost die het nodig heeft en maak die switch naar een betere vetverbranding.

Prijzen

Prijzen
Al onze prijzen zijn per dienst die we aanbieden terug te vinden op onze website.

Om een idee te geven; online coaching vanaf € 75,50 per 4 weken en Personal Training ( 1 op 1) vanaf € 60,-

Sociale media

We zijn te vinden op:

Ervaringen

Paul heeft me geholpen me voor te bereiden op de Ironman 70.3 van 2019 in Luxemburg.

Het jaar ervoor heb ik zelfstandig getraind voor 1/8 en 1/4 triathlons. Mijn grootste probleem is dat ik regelmatig grenzen over ging. Ik trainde teveel, te hard en ook inefficiënt (zonde van de tijd). Paul heeft me geholpen met een weloverwogen, slim en toch nog ambitieus schema (met regelmatige tests om voortgang te meten).

Wat ik verder waardeer aan Paul?

Hij is goed te bereiken voor vragen. Hij is flexibel, past de schema’s aan wanneer nodig (erg belangrijk voor mij, met een drukke en soms stressvolle baan, dienstreizen).

Paul geeft steun wanneer je het nodig hebt, bijvoorbeeld als je er even geen zin meer in hebt (dat gaat zeker gebeuren). Uiteindelijk was hij zelfs aanwezig bij de race, om te helpen met de voorbereiding en met steun vanaf de zijlijn.

Paul heeft verder een goed netwerk van mensen om zich heen die je kunt inzetten (bijv. voor een bikefitting). En wat misschien nog het leukste is – hij coacht veel atleten. Die andere atleten leer je gaandeweg kennen. Je deelt je ontwikkelingen en race-uitslagen met elkaar, soms train je samen (vooral zwemmen in open water) of je gaat samen naar een race. Je leert dus ook van elkaar (en kunt je soms samen tegen Paul afzetten, als hij streng is).

De Ironman 70.3 is goed gegaan – ik voelde me sterk, fris en heb ervan genoten. Nu met hem bezig met de voorbereiding op nieuwe races (vooral werkend aan mijn zwakke punten).

M. Hulst


Al jaren wilde ik zo graag een marathon onder 4 uur lopen, maar het lukte me maar niet, ik bleef steken bij 4:07 in 2014. Er was geen progressie meer, eerder achteruitgang.

Dit voorjaar is Paul mij gaan coachen. Ik kreeg een pittig schema, maar merkte dat het stevige trainen wel zijn vruchten afwierp: ik werd sneller. Ik deed ook (braaf) krachttraining. Paul coachte mij rustig: als ik de voor mijn gevoel torenhoge intervalsnelheden niet haalde, of een loop ging niet lekker, dan kon dat gewoon besproken, en ik kon trainingen omplannen als het werk een training niet mogelijk maakte. Ik mocht altijd vragen stellen, Paul bekeek hoe ik het deed via een handig programma en ik kreeg feedback, als ik het goed deed, maar ook tips waar ik op moest letten. Paul keek in die zin echt naar me.

Toen ik tegen het eind een training met 10 pittige intervallen (op tempo!) had gedaan, mailde Paul en zei: ik denk dat het er in zit. Hij beloofde geen gouden bergen: het moest kloppen op de dag zelf zei hij.

Ik geloofde zelf eigenlijk (na al die jaren) niet dat het ècht zou lukken, maar ik ging het nu wel echt proberen! Achter de pacer aanhangen (bijblijven! niet wegzakken!) maar na de 23 km maakte ik me los en ging in een ontspannen tempo voor de pacer uit lopen, dat was prettiger. Ik voelde me nog steeds goed, maar ik wist: het kan zelfs de laatste 500 meter nog misgaan! Pas tegen het eind begon ik het te geloven.

Het werd 3:58:25!!! Naast mij werd iemand op een brancard afgevoerd, en veel lopers liepen mank of strompelden. Gek genoeg voelde ik me eigenlijk gewoon prima. Niet zwaar gehad, niet misselijk geweest, geen pijn gehad, niet hebben willen rusten, geen man met de hamer – ‘kiplekker’ appte ik aan het thuisfront. Ik had denk ik echt heel goed getraind, voelde me beter dan na marathons die ik veel langzamer gelopen had.

Wat een fantastisch gevoel! Wat een feest!

Is het een ‘bucketlijst’-gevoel, of dat je iets toch hebt bereikt waarvan je dacht dat dat niet voor jou was weggelegd? Vooral het laatste denk ik.

Catrien


Toen ik in de zomer van 2017 bedacht om een full distance Ironman te gaan doen, was voor mij al snel duidelijk dat ik dit niet zonder coach kon doen. Paul stelde samen met mij een passend trainingsschema op dat goed aansloot op mijn werktijden.

Ik heb Paul ervaren als een deskundige triathloncoach met veel inlevingsvermogen voor mijn situatie. Mede door zijn inbreng stond ik dit jaar goed voorbereid aan de start van de Ironman van Copenhagen en wist ik deze in een mooie tijd te finishen.

Ivo van Ee

Deel dit artikel op: