☑️ Bekijk HIER de uitverkoop op triathlonaccessoires!

Vermogensmeter

vermogensmeter

Vermogensmeter


Over de vermogensmeter

Bij het kiezen van de juiste vermogensmeter let je op de volgende punten:

 • Enkelzijdige of dubbelzijdige vermogensmeter
 • Lengte crank
 • Groepset fiets
 • Powermeter als crank, crankset, achternaaf of pedalen

Top 3 vermogensmeters

Hieronder vind je de beste vermogensmeters in 2022.

€424,99
Sbsupply.nl
€949,00
Bol.com
€229,00
Bol.com

Wat is een vermogensmeter?

Een vermogensmeter (ook wel bekend onder de naam power meter of powermeter) meet de kracht waarmee jij de pedalen wegtrapt. Normaal gesproken kan je tijdens het fietsen kijken naar gegevens zoals snelheid en hartslag. Snelheid zegt echter niet alles over de intensiteit van de training. Wanneer je tegen de wind in fietst kost het namelijk veel meer moeite om een bepaalde snelheid te halen dan wanneer je wind mee hebt. De inspanning die je levert kan je meten met behulp van een vermogensmeter.

Beste vermogensmeter Als beste powermeter raden wij een dubbelzijdige powermeter aan. Deze meet zowel aan de linker- als aan de rechterkant hoeveel kracht jij tijdens het fietsen levert.


Alle vermogensmeters bekijken

Hieronder vind je alle powermeters die wij hebben uitgewerkt op Triathlon365. Klik op de naam van het product om alle details en specificaties te bekijken. Wil je het product meteen in de webwinkel bekijken? Dan kan je klikken op de knop “Bekijk aanbieding”. Meerdere producten met elkaar vergelijken? Vink dan de producten aan die je met elkaar wilt vergelijken en klik dan op “klik om naar de vergelijking te gaan”.


Alle powermeter artikelen

Op Triathlon365 vind je meerdere blogs over powermeters. Hieronder worden een aantal blogs weergegeven. De eerste blog in dit rijtje is de laatst geschreven blog.


Een vermogensmeter kopen: Hier let je op

Er zijn verschillende soorten vermogensmeters te koop. Zo heb je enkelzijdige en dubbelzijde powermeters. Bij een enkelzijdige powermeter wordt de kracht die je zet op de pedalen aan één kant gemeten. Een dubbelzijdige powermeter meet het geleverde vermogen aan beide kanten. Bij de laatste kan je dus ook makkelijk het geleverde vermogen per been met elkaar vergelijken en krijg je een nog completer beeld van eventuele verbeterpunten.

 • Enkelzijdige of dubbelzijdige vermogensmeter
 • Plaatsing van de vermogensmeter (crank, crankstel, achternaaf of pedalen)
 • Welke gegevens worden er gemeten (soms wordt ook de cadans gemeten)
 • Nauwkeurigheid van de metingen
 • Batterijduur
 • Merk
 • Lengte crank die je nodig hebt voor op jouw fiets
 • Groepset fiets

Veelgestelde vragen over powermeters

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over powermeters. Heb je zelf nog andere vragen? Stel ze gerust!

Zijn er ook powermeters voor het hardlopen?

Naast de vermogensmeters die je gebruikt tijdens het fietsen is er ook een powermeter voor tijdens het hardlopen. Dit is de STRYD powermeter. Wil je weten hoe je deze powermeter in kan zetten om jouw hardloopprestaties te verbeteren? Dan kan je het boek “Lopen op vermogen” aanschaffen.

Hoe verbeter ik mijn fietsprestaties met behulp van een powermeter?

Hoe verbeter je nou precies jouw fietsprestaties met behulp van een powermeter? Hiervoor kan je gebruik maken van informatie uit verschillende boeken waaronder The power meter handbook van Joe Friel. Dit boek is speciaal geschreven voor zowel wielrenners als triatleten. En het boek training and racing with a power meter van Hunter Allen en Andrew Coggan.