Home » Voeding en herstel » Recepten

Recepten

In deze categorie vind je een verzameling van onze favoriete recepten. Je kan ook informatie lezen over eetschema’s en welke boodschappen je als triathleet altijd in huis moet hebben. Voeding voor mensen die trainen voor een triathlon is enorm belangrijk. Juiste voeding zorgt voor meer energie, betere training en draagt bij aan een betere tijd voor een triathlon.

Eetschema en dieet

Amateurs en professionals hebben qua voeding, eetschema’s en dieet één ding gemeen: ze hebben baat bij gewone, gevarieerde voeding. Voldoende groente, fruit, eiwitten (uit vlees of vegetarische/veganistische alternatieven), peulvruchten, noten, zuivel, volkoren granen e.d. In principe haal je de meeste vitaminen uit dit soort voedingsgroepen. Wissel ook de verschillende groenten af en probeer ook variatie aan te brengen in fruit. Vaak zijn supplementen niet volledig nodig, maar Vitamine D en Omega-3 kunnen zeker geen kwaad. Er zijn verschillende eetschema’s en diëten die je kunnen helpen je kunnen helpen een optimaal resultaat te bereiken. Daarover lees je in deze categorie meer.

Wat moet je laten?

Als topsporter of als iemand die zich ingeschreven heeft voor een triathlon, moet je dingen gaan laten. Veel sporters hanteren de 80-20 regel. Tachtig procent van hun eetschema bestaat uit eten die we in de bovenstaande alinea hebben beschreven. Twintig procent bestaat uit dingen die zij lekker vinden. Als topsporter moet je soms zeker dingen laten, maar het kan geen kwaad om af en toe – met mate – iets ongezonds te eten.