Waterdichte mp3-spelers voor tijdens het zwemmen

Sony waterdichte mp3 speler

Veel triatleten vinden het banen zwemmen in het zwembad niet altijd even leuk als het trainen in buitenwater. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw zwemtrainingen wat uitdagender te maken. Zo kan je jouw techniek onder andere verbeteren door te trainen met zwemelastieken. Ook kan je andere oefeningen doen om jouw zwemtechniek te verbeteren, al dan niet met het gebruik van “hulpmiddelen”. Wil je gewoon meters maken maar ben je op zoek naar iets wat de tijd sneller doet lijken gaan? Misschien is het dan een idee om te kijken naar waterdichte mp3-spelers voor tijdens het zwemmen! In deze blog vind je een aantal mp3-spelers in verschillende prijscategorieën.

Ervaringen met het zwemmen met waterdichte mp3-spelers

Zelf hebben wij nog geen ervaring met het zwemmen met een waterdichte mp3-speler. Daarom hebben wij verschillende ervaringen opgezocht. Veel mensen zijn erg positief over het zwemmen met een waterdichte mp3-speler. Er zitten echter wel een aantal voorwaarden aan de mp3-speler. Zo is het erg belangrijk om een goed-passende mp3-speler te kopen. Wanneer de oortjes niet goed passen is er een grote kans dat de oortjes tijdens het zwemmen uitvallen. Wanneer er water tussen de rubberen dopjes komt is de muziek niet (goed) hoorbaar. Veel mensen zijn ook positief over de mp3-spelers omdat ze ook gebruikt kunnen worden onder de douche of tijdens andere sporten, flink zweten is geen probleem meer. Het is slim om de waterdichte mp3-speler iedere keer na het gebruik in chloorwater goed af te spoelen.

Een overzicht van waterdichte mp3-spelers

Een goedkope of duurdere mp3-speler aanschaffen?

Wanneer je een waterdichte mp3-speler wilt aanschaffen kan je grofweg kiezen tussen een goedkoop of duur apparaat. Een goedkope mp3-speler is leuk als je het zwemmen met muziek uit wilt proberen. Er bestaat echter een grotere kans dat de oortjes uitvallen, of dat er water tussen komt waardoor je de muziek niet (goed) kan horen. Wanneer je een duurdere mp3-speler koopt, is de kans groter dat de speler van een hogere kwaliteit is en ook beter blijft zitten. Bedenk voor de aanschaf goed wanneer en hoe vaak je de mp3-speler wilt gaan gebruiken. Een waterdichte mp3-speler is ook handig om te gebruiken wanneer je veel zweet tijdens het sporten en wanneer je muziek wilt luisteren tijdens het douchen. Nog een tip is dat je de dopjes goed in moet doen voordat je het water in gaat.

Goedkopere modellen

Er zijn verschillende goedkopere waterdichte modellen verkrijgbaar bij de Decathlon. De prijzen van deze modellen liggen tussen de 8 en 30 euro. Er staan veel wisselende reviews over de mp3-spelers. Negatieve punten zijn vooral dat er water tussen komt of dat de dopjes makkelijk uitvallen. Wanneer je een strakke badmuts goed over je oren trekt is de kans groter dat de oordopjes wel goed blijven zitten. Toch zijn er ook een hoop positieve gebruikers van de mp3-spelers. Wanneer je de mp3-spelers bekijkt, is het ook slim om te tips door te lezen die door de Decathlon werknemers worden gegeven bij de reviews. Hieronder zie je enkele voorbeelden van goedkope waterdichte MP3-spelers

Nabaiji SWIMMUSIC 100 V2 BLAUW

Nabaiji waterdichte mp3 speler

Adviesprijs: €29,99 | Bekijk laagste prijs

De Nabaiji is een zeer goedkope optie. Deze mp3-speler is geschikt voor het afspelen van zowel mp3 als WMA bestanden. Je sluit de mp3-speler aan via een USB-kabel op een computer of laptop. Windows, Linux en Mac systemen kunnen goed samenwerken met de Nabaiji Swimmusic 100 V2. Het apparaat wordt geleverd met meerdere soorten oordopjes, zodat er altijd wel een comfortabele optie voor jou tussenzit!

Difrnce MPW720 – Waterproof MP3 speler

Waterproof

Adviesprijs: €29,99 | Bekijk laagste prijs

Deze waterdichte Mp3-speler krijgt voornamelijk positieve beoordelingen. Toch is niet iedereen 100% tevreden over deze goedkope muziekspeler. De prijs/kwaliteits-verhouding is wel dik in orde. Voor onder de 30 euro ga je niet snel iets vergelijkbaars vinden. Je kan tot maximaal 3 meter diepte zwemmen en ook de oortjes zijn volledig gemaakt om voor lange tijd in het water te liggen. Het grootste voordeel van dit apparaat: het heeft maar liefst 4GB aan opslagruimte. Dit is goed voor tussen de 250-300 liedjes.

NGS Blue seaweed

NGS blue seaweed

Adviesprijs €54,99 | Bekijk laagste prijs

Dit model valt voor ons nog net in het goedkope segment, maar is al een stuk beter dan de vorige twee mp3-spelers. De NGS seaweed speler is erg goed als je deze in het zwembad gebruikt voor tijdens het zwemmen van baantjes. Ook deze heeft een opslagcapaciteit van 4GB, waardoor je tussen de 250 en 300 nummers kan bewaren en afspelen. Opladen werkt via een USB kabel, die je in een laptop kan doen of in een

Duurdere waterdichte mp3-spelers

Wil je de waterdichte mp3-speler veel gaan gebruiken, ook tijdens andere sporten, en ben je bereid om meer geld uit te geven voor een betere kwaliteit? Neem dan eens een kijkje in de Cool Blue webwinkel. De prijscategorie ligt een stuk hoger. Voor een waterdichte mp3-speler ben je op de Cool Blue website rond de 100 à 150 euro kwijt. Kijk ook eens bij de tweedekansjes, daar kan een goedkopere variant staan. Een tweedekans is een (geretourneerd) product in een beschadigde originele verpakking met eventuele missende onderdelen. Ook zonder deze onderdelen kan een tweedekans gewoon werken zoals het hoort.
Ook op Bol.com vind je verschillende waterdichte mp3-spelers en losse waterdichte oordopjes om te gebruiken tijdens het zwemmen. De prijzen van de modellen op Bol.com lopen erg uiteen. Wel lijkt het alsof je overal of weinig geld kwijt bent óf veel. Echte tussen-modellen lijken er niet te zijn. Hieronder een aantal voorbeelden.

Sony NWWS414 8 GB

Sony mp3 waterdicht 1

Adviesprijs: €129,99 | Bekijk laagste prijs

Deze mp3-speler is een zeer goede koop voor elke triatleet. De NWWS414 van Sony is namelijk geschikt voor hardlopen, wielrennen en zwemmen. Met een opslagcapaciteit van 8GB kan je tussen de 500 en 600 nummers opslaan en afspelen. Dit apparaat is gemaakt om in de meest extreme omstandigheden te werken. Je kan er mee zwemmen in zout zeewater, op een zandstrand en in een zwembad met chloor. Ook blijft het apparaat muziek afspelen bij temperaturen van -5 tot 45 graden Celcius. De slimme accu is snel opgeladen. Een volle accu geeft voor 12 uur luisterplezier. Dit is een van de beste waterdichte muziekspelers voor triatleten die je op het moment kan kopen.

Sony NW-WS623 Blauw

Sony NW WS623

Adviesprijs: €149,99 | Bekijk laagste prijs

Deze mp3-speler heeft eigenlijk dezelfde functies als de bovenstaande versie. Toch is het wellicht de moeite waard om voor deze variant te kiezen. Je kan namelijk met bluetooth verbinding maken met een ander apparaat en vanaf daar muziek streamen. Erg handig als je bijvoorbeeld in een zwembad zwemt en je telefoon aan de kant hebt liggen. De mp3-speler maakt verbinding met de telefoon en kan streamen. Zo kun je bijvoorbeeld ook Spotify of YouTube (Premium) afspelen tijdens het zwemmen. Ook dit model is geschikt voor alle triathlon sporten!

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie