Veel triathleten vinden het banen zwemmen in het zwembad niet altijd even leuk als het trainen in buitenwater. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw zwemtrainingen wat uitdagender te maken. Zo kan je jouw techniek onder andere verbeteren door te trainen met zwemelastieken. Ook kan je andere oefeningen doen om jouw zwemtechniek te verbeteren, al dan niet met het gebruik van “hulpmiddelen”. Wil je gewoon meters maken maar ben je op zoek naar iets wat de tijd sneller doet lijken gaan? Misschien is het dan een idee om te kijken naar waterdichte mp3-spelers voor tijdens het zwemmen! In deze blog vind je een aantal mp3-spelers in verschillende prijscategorieën.

Ervaringen met het zwemmen met waterdichte mp3-spelers

Zelf hebben wij nog geen ervaring met het zwemmen met een waterdichte mp3-speler. Daarom hebben wij verschillende ervaringen opgezocht. Veel mensen zijn erg positief over het zwemmen met een waterdichte mp3-speler. Er zitten echter wel een aantal voorwaarden aan de mp3-speler. Zo is het erg belangrijk om een goed-passende mp3-speler te kopen. Wanneer de oortjes niet goed passen is er een grote kans dat de oortjes tijdens het zwemmen uitvallen. Wanneer er water tussen de rubberen dopjes komt is de muziek niet (goed) hoorbaar. Veel mensen zijn ook positief over de mp3-spelers omdat ze ook gebruikt kunnen worden onder de douche of tijdens andere sporten, flink zweten is geen probleem meer. Het is slim om de waterdichte mp3-speler iedere keer na het gebruik in chloorwater goed af te spoelen.

Een goedkope of duurdere mp3-speler aanschaffen?

Wanneer je een waterdichte mp3-speler wilt aanschaffen kan je grofweg kiezen tussen een goedkoop of duur apparaat. Een goedkope mp3-speler is leuk als je het zwemmen met muziek uit wilt proberen. Er bestaat echter een grotere kans dat de oortjes uitvallen, of dat er water tussen komt waardoor je de muziek niet (goed) kan horen. Wanneer je een duurdere mp3-speler koopt, is de kans groter dat de speler van een hogere kwaliteit is en ook beter blijft zitten. Bedenk voor de aanschaf goed wanneer en hoe vaak je de mp3-speler wilt gaan gebruiken. Een waterdichte mp3-speler is ook handig om te gebruiken wanneer je veel zweet tijdens het sporten en wanneer je muziek wilt luisteren tijdens het douchen. Nog een tip is dat je de dopjes goed in moet doen voordat je het water in gaat.

Goedkopere modellen

Er zijn verschillende goedkopere waterdichte modellen verkrijgbaar bij de Decathlon. De prijzen van deze modellen liggen tussen de 8 en 30 euro. Er staan veel wisselende reviews over de mp3-spelers. Negatieve punten zijn vooral dat er water tussen komt of dat de dopjes makkelijk uitvallen. Wanneer je een strakke badmuts goed over je oren trekt is de kans groter dat de oordopjes wel goed blijven zitten. Toch zijn er ook een hoop positieve gebruikers van de mp3-spelers. Wanneer je de mp3-spelers bekijkt, is het ook slim om te tips door te lezen die door de Decathlon werknemers worden gegeven bij de reviews.

waterdichte mp3 speler

Bekijk hier de goedkopere mp3-spelers

Duurdere waterdichte mp3-spelers

Wil je de waterdichte mp3-speler veel gaan gebruiken, ook tijdens andere sporten, en ben je bereid om meer geld uit te geven voor een betere kwaliteit? Neem dan eens een kijkje in de Cool Blue webwinkel. De prijscategorie ligt een stuk hoger. Voor een waterdichte mp3-speler ben je op de Cool Blue website rond de 100 à 150 euro kwijt. Kijk ook eens bij de tweedekansjes, daar kan een goedkopere variant staan. Een tweedekans is een (geretourneerd) product in een beschadigde originele verpakking met eventuele missende onderdelen. Ook zonder deze onderdelen kan een tweedekans gewoon werken zoals het hoort.
Ook op Bol.com vind je verschillende waterdichte mp3-spelers en losse waterdichte oordopjes om te gebruiken tijdens het zwemmen. De prijzen van de modellen op Bol.com lopen erg uiteen. Wel lijkt het alsof je overal of weinig geld kwijt bent óf veel. Echte tussen-modellen lijken er niet te zijn.

Sony waterdichte mp3 speler

Bekijk hier de duurdere mp3-spelers