Optrimize

Persoonlijke begeleiding door ervaren coaches met een wetenschappelijke achtergrond.

Optrimize

Wie is Maarten Strijbosch / Optrimize?

De liefde voor de duursport is Maarten met de paplepel ingegoten. Als kind ging Maarten samen met zijn familie iedere zomer op fietsvakantie in Denemarken en sindsdien heeft hij al vele sportieve avonturen mogen beleven. In 2015 werd hij lid van studenten triathlonvereniging Ferro Mosae en ontmoette hij Sarissa de Vries. Inmiddels zijn ze getrouwd en de trotste ouders van Imke. Eind 2018 is Maarten begonnen met het coachen van Sarissa en sindsdien hebben ze samen vele successen geboekt. In 2021 veroverde Sarissa de wereldtitel op de lange stand (ITU) in een tijd van 8:32:04. Hiermee verbeterde ze het nationale record met ruim 10 minuten. Begin 2020 heeft Maarten van zijn passie zijn fulltime werk gemaakt door Optrimize te lanceren. In 2022 heeft Sarissa zich bij Optrimize gevoegd als triathlon- en zwemcoach. Inmiddels hebben ook Colin en Bas zich aangesloten.

logo optrimize groot jpeg 1

Missie

Triatleten de handvatten geven om de beste versie van zichzelf te worden. Dat is de missie van Optrimize. Dit wordt bereikt door het aanbieden van triathlon coaching, triathlon trainingsschema’s, zwemtechniek lessen en een informatieve blog.

De coaches

Triathlon-Coach-Maarten-Strijbosch

Maarten Strijbosch Oprichter van Optrimize en triathlon coach sinds 2018. Maarten heeft ervaring met het begeleiden van beginnende, gevorderde en professionele triatleten. Naast het coachen is hij verantwoordelijk voor de trainingsschema’s die te bestellen zijn via de website en het schrijven van het blog.


Sarissa de Vries zwemcoach

Sarissa de Vries Triathlon coach sinds 2015, professioneel triatlete sinds haar 18e. Sarissa heeft zich in 2022 aangesloten bij Optrimize en coached een aantal fanatieke agegroupes. Naast het begeleiden van triatleten is ze gespecialiseerd in het geven van zwemtechniek lessen en cursussen.


Triathlon Coach Colin Fleming

Coling Fleming Bewegingswetenschapper, coach en fervent triatleet. Colin heeft een achtergrond in de toegepaste fysiologie en begeleidt sinds een aantal jaar enthousiaste agegroupers die actief zijn op veel verschillende afstanden. In 2023 heeft Colin zich aangesloten bij Optrimize.


Triathlon Coach Bas van de Valk

Bas van de Valk Triathlon coach, arts en duursportliefhebber. Vanuit zijn passie voor triathlon en de werking van het menselijk lichaam streeft Bas ernaar om het beste in zijn atleten naar boven te halen. Bas heeft per 2023 het Optrimize coachingteam verstrekt.

Wil je meer weten over de coaches van Optrimize? Kijk dan op de website: https://www.optrimize.nl/coaches/

Diensten

Triathlon coaching

Wat is de optimale trainingsprikkel voor deze persoon? Dat is de vraag die de coaches van Optrimize elke week (wekelijkse coaching) of elke maand (maandelijkse coaching) aan zichzelf stellen. Een simpele vraag met een complex antwoord. Er zijn namelijk zeer veel factoren die invloed hebben op hoe je lichaam reageert op een training. Denk hierbij niet alleen aan de inhoud van training zelf (duur, intensiteit, omgeving, voeding en hydratatie, cadans, materiaal, etc.) maar ook aan de staat van het lichaam voorafgaand aan de training en wat er wordt gedaan na afloop van de training.

De optimale trainingsprikkel is afhankelijk van veel schillende factoren. Wat zijn de (hoofd)doelen van de atleet? Wat is de sportieve achtergrond, hoe ziet zijn of haar agenda eruit, wat is de gezins- en werksituatie, zijn er risico’s op blessures, etc. Eén ding is zeker: de trainingsbelasting moet niet hoger zijn dan het herstelvermogen. Het is de taak van de coach om de juiste prikkels voor te schrijven en om de balans tussen belasting en herstel te bewaken. De wetenschappelijke achtergrond en ruime praktijkervaring van de Optrimize coaches stellen hen in staat dit zo goed mogelijk te doen.

Triatleten die geïnteresseerd zijn in de coaching van Optrimize kunnen gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen. Als er een klik is stuurt de coach jou een uitgebreid intakeformulier en op basis van deze informatie wordt de eerste trainingsweek voor de nieuwe coachee ingericht. Vervolgens wordt er elke week/maand een nieuw schema gemaakt nadat de trainingen van de vorige periode zijn geanalyseerd. Communicatie is hierbij heel belangrijk. Hoe beter de atleet de coach op de hoogte houdt hoe het gaat, hoe meer informatie de coach heeft om het trainingsschema te kunnen schrijven. Deze informatie levert de atleet aan via het TrainingPeaks platform. Hier kan de atleet de data van de gedane trainingen uploaden en een reactie plaatsen bij een training zodat de coach dit kan analyseren. De communicatie verloopt ook via WhatsApp, email en (video)bellen.

Wil je meer weten over de coaching van Optrimize? Kijk dan op de website: https://www.optrimize.nl/coaching-diensten/triathlon-coaching/

Triathlon trainingsschema’s

Niet iedereen heeft behoefte aan persoonlijke begeleiding. Maar veel triatleten vinden het wel belangrijk om goed voorbereid aan de start van zijn of haar race te staan. Optrimize weet dat er veel bij een triathlon komt kijken en daarom bieden de trainingsschema’s van Optrimize alle informatie die jij nodig hebt om zelfstandig aan de slag te kunnen. De bijbehorende documenten en uitgekiende zwem-, fiets-, loop- en krachttrainingen zorgen ervoor dat jij met vertrouwen aan jouw race kunt beginnen. Optrimize heeft schema’s voor de hele, halve, olympische en sprint afstand. Je kiest zelf het niveau van het schema (beginner, intermediate of gevorderd) en de duur (8-44 weken). Zo heb je altijd een schema dat bij jouw niveau en agenda past.

Wil je meer weten over de trainingsschema’s van Optrimize? Kijk dan op de website: https://www.optrimize.nl/triathlon-trainingsschemas/

Zwemtechniek lessen

Sporters die hun zwemtechniek willen verbeteren kunnen terecht bij Sarissa de Vries in Limburg. Sarissa behoort tot de beste zwemsters in de triathlonsport en heeft meer dan zeven jaar ervaring met het geven van (privé)zwemtrainingen aan triatleten. Sarissa is een expert in het analyseren van de zwemslag en het identificeren van de punten waarop de meeste winst kan worden behaald.

Klik op de link voor meer informatie: https://www.optrimize.nl/coaching-diensten/zwemtechniek-lessen/

Blog

Krijg nieuwe inzichten en train slimmer met behulp van de tips van Optrimize. Verbreed je kennis met wetenschappelijk onderbouwde artikelen. Bereken je trainingszones met behulp van de calculators.

Kijk voor meer informatie op: https://www.optrimize.nl/blog-2/

Prijzen

Triathlon coaching:

  • Maandelijks: €85 per maand
  • Wekelijks: €130 per maand
  • Pro: neem contact op voor meer informatie

Triathlon trainingsschema’s:

De prijs is afhankelijk van de gekozen afstand, duur en niveau van het schema. Het goedkoopste trainingsschema is €29,50, het duurste is €179,50.

Zwemtechniek lessen:

  • Reguliere zwemles: €55
  • Zwemles inclusief videoanalyse: €85
  • Zwemles open water: €80

Blog

Gratis.

Sociale media