Startnummerband prijsvergelijker: De goedkoopste wedstrijdriemen op een rij

Wie mee gaat doen aan een triathlon moet vaak een wedstrijdriem of startnummerband aanschaffen. Gelukkig is dit geen dure aankoop, maar er zijn wel veel verschillende startnummerbanden te koop. De ene persoon geeft een voorkeur aan een systeem waarin ook gels bewaard kunnen worden, een ander wil het liefst gewoon een startnummerband waar enkel een nummer aan bevestigd kan worden tijdens de wedstrijd. Meer informatie lees je in ons artikel over de wedstrijdriem. Op deze pagina vind je de prijsvergelijker tussen alle beschikbare startnummerbanden van dit moment bij de bij ons aangesloten webshops.

De goedkoopste triathlon wedstrijdriemen/startnummerbanden

In de onderstaande prijsvergelijker vind je alle wedstrijdriemen en startnummerbanden die wij hebben gevonden. De prijzen worden meerdere keren per dag opgehaald, zodat je er altijd zeker van bent dat je de beste prijzen ziet.

Onze keuze

Bekijk onze keuze in de webwinkel.

Wij hebben meerdere startnummerbanden in ons bezit, onder andere een fijne en stevige startnummerband van de Decathlon. Onze favoriete startnummerband is tevens één van de goedkoopste. Wij hebben deze startnummerband gevonden op Aliexpress. Het is een dunne en lichte startnummerband (race belt) met 6 kleine lusjes waar je bijvoorbeeld gels in kwijt kan.

Veelgestelde vragen over de startnummerband

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over de startnummerband.

Wat is een startnummerband?

Een startnummerband is een dunne elastieken riem waar je een startnummer aan vast kan maken. (bron)

Hoe draag je deze band?

Dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. We raden zeker aan om de wedstrijdband een aantal keer mee te nemen tijdens de training, om zo te bepalen hoe jij het lekker vind zitten! Tijdens het fietsen moet het nummer op je rug zichtbaar zijn en tijdens het hardlopen draai je het nummer om, zodat je deze op de voorkant van je lichaam draagt.

Is een wedstrijdriem of startnummerband verplicht?

Ja. Tijdens het fietsen en hardlopen is dit het dragen van een startnummerband verplicht.

Draag je deze band tijdens het zwemmen?

Een startnummerband is tijdens het zwemonderdeel niet verplicht. Tijdens het fietsen en hardlopen is dit wel verplicht. Eventueel kan je hem wel al onder je wetsuit dragen, dit scheelt tijd in de wisselzone!