a.s.r. Vitality Flitstriatlon

a.s.r. Vitality Flitstriathlon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Op zondag 19 september 2021 vindt alweer de 25e editie plaats van de a.s.r. Vitality Flitstriatlon Nijkerk. Deze Flitstriatlon wordt georganiseerd door Atletiek Vereniging Nijkerk. De Atletiek Vereniging Nijkerk heeft een triatlon afdeling.

Bekijk alle wedstrijden in onze Triathlon Kalender.

Plaats, datum en website a.s.r. Vitality Flitstriatlon

Plaats: Nijkerk
Datum: Zondag 19 september 2021
Afstand: 1/8 triathlon

Afstanden

De a.s.r. Vitality Flitstriathon is een 1/8 triathlon waar je individueel of als estafetteteam aan kan deelnemen. Deelnemers aan deze triathlon starten om de 10 seconden, de tijdritformule.

Afstand Flitstriathlon: 500 meter zwemmen – 18,5 km fietsen – 5 km hardlopen

Informatie a.s.r. Vitality Flitstriatlon

Op zondag 19 september om 13:00 starten de Lighthouse Sport Foundation teams. Om 13:15 starten de estafette teams en om 13:30 starten de individuele deelnemers. Om 12:45 is de briefing voor alle deelnemers.

Wil jij goed voorbereid aan de start staan? Dan kan je meedoen aan verschillende clinics en combitrainingen voorafgaand aan de wedstrijd. Deze trainingen worden gegeven om 18:45 aan de Arkersluis in Nijkerk door Femke Huijbrechts, de snelste Nijkerkse.

  • Donderdag 26 augustus
  • Dinsdag 31 augustus
  • Donderdag 9 september

Parcours

Je zwemt de 500 m in de Arkervaart (open water) dicht bij de Arkersluis. Na het zwemmen fiets je drie rondes van ongeveer 6,2 km tussen de weilanden in de Nijkerkse polder Arkemheen. Op de fietsroute heb je een kleine klim over het viaduct op de Watergoorweg. De hardlooproute loopt heen en weer langs de Arkervaart, dit loopparcours leg je twee keer af.  

Hieronder vind je een handig filmpje waarin je de route van de Flitstriathlon te zien krijgt.

Locatie en parkeren

Het terrein van de Flitstriathlon bevindt zich rond de Zeedijk, Arkervaart en Arkersluis in Nijkerk. Parkeren kan langs de Berenkamperweg op de dijk. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om instructies te geven. Je kan het terrein van de Flitstriathlon alleen bereiken vanaf de Berencamperweg N301. Dit doordat er een aantal wegen zijn afgesloten.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: