BrellaVio spijkermat review: ervaring en onze mening

BrellaVio spijkermat review

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

In samenwerking met BrellaVio mochten wij de spijkermat uittesten. Waarschijnlijk ben je deze acupressuurmat al eens tegengekomen bij iemand thuis of op sociale media. Het is dan ook een hele populaire mat. Wij zagen de BrellaVio spijkermat voor het eerst op de Instagram van een bekende sporter. Toen wij de vraag kregen of wij de spijkermat uit wilden testen, stonden wij hier natuurlijk voor open! In dit artikel lees je onze bevindingen in een uitgebreide review. Ook lees je over de voordelen van een acupressuurmat en een stukje geschiedenis.

Tip: Bekijk hier alle spijkermatten van BrellaVio op de eigen website!

De verschillende soorten producten van het merk

BrellaVio richt zich voornamelijk op spijkermatten. Hieronder zie je diverse producten die het merk verkoop.

Wat is een acupressuurmat eigenlijk?

Een acupressuurmat is een mat met kleine naalden of knobbels die op het lichaam wordt gelegd om acupressuur toe te passen. Acupressuur is een vorm van alternatieve geneeskunde die is gebaseerd op het idee dat bepaalde punten op het lichaam, bekend als acupunctuurpunten, kunnen worden beïnvloed om pijn te verminderen en het welzijn te verbeteren. Acupressuurmatten zijn bedoeld om deze punten te activeren door middel van druk en kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen te behandelen, zoals rugpijn, nekpijn, stress en spiervermoeidheid.

BrellaVio spijkermat

De voordelen van de BrellaVio spijkermat op een rij

Een spijkermat, zoals de BrellaVio mat die wij hebben uitgetest, heeft veel gezondheidsvoordelen. Enkele voordelen op een rij:

 • Vermindering van pijn: Het kan helpen om pijn te verminderen, waaronder rugpijn, nekpijn en hoofdpijn.
 • Vermindering van stress: Acupressuur kan helpen om stress te verminderen en kan ook helpen om het niveau van het stresshormoon cortisol te verlagen.
 • Verbetering van de bloedcirculatie: Bij gebruik merk je een verbetering in bloedcirculatie, wat kan helpen om het energieniveau te verhogen en de spiervermoeidheid te verminderen.
 • Verbetering van het slaappatroon: slaappatroon te verbeteren en een gevoel van algehele ontspanning in het lichaam
 • Vermindering van angst: Het kan helpen om angst te verminderen en kan ook helpen om het niveau van het stresshormoon cortisol te verlagen.
 • Vermindering van spierspanning: Voor triatleten en sporters erg interessant. De BrellaVio spijkermat kan helpen om spierspanning te verminderen en kan ook helpen om spierpijn te verminderen.

Op meerdere manieren te gebruiken

Wij hebben de mat in de afgelopen weken op meerdere manieren gebruikt. Een acupressuurmat kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van het gebied van het lichaam dat je wilt behandelen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van hoe de mat op specifieke delen van het lichaam kan worden gebruikt:

 • Rug: Ga met je rug op de BrellaVio-mat liggen om rugpijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.
 • Voeten: De mat kan onder de voeten worden gelegd om vermoeide voeten te behandelen en de bloedcirculatie te verbeteren.
 • Nek: Door met je nek op het nekkussen te liggen, kan je nekpijn verminderen en de bloedcirculatie verbeteren.
 • Zitvlak: De mat kan onder het zitvlak worden gelegd om pijn in het bekkengebied te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.
 • Buik: Als je op je buik op de BrellaVio spijkermat gaat liggen heeft dit enkele voordelen. Denk aan: spijsverteringsproblemen verminderen en de bloedcirculatie verbeteren.
 • Hoofd: De mat kan op het hoofd worden gelegd om hoofdpijn te verminderen en het slaappatroon te verbeteren. Perfect voor een goed herstel dus.

Wist je dat: Dit soort matten kom je vaak tegen in de online winkel. Sommige mensen melden dat er verkopers zijn die het product rechtstreeks vanuit China naar jou opsturen (dit heet dropshipping). Je moet dan soms tot 2 maanden wachten op je acupressuurmat en betaalt de absolute hoofdprijs voor slechte kwaliteit. Bij een verkoper zoals BrellaVio ben je wél verzekert van kwaliteit én een snelle levering!

BrellaVio spijkermat review

Een kort stukje geschiedenis over de spijkermat en acupressuurmat

De acupressuurmat heeft zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij acupunctuurpunten op het lichaam worden gestimuleerd om pijn te verminderen en het welzijn te verbeteren. De eerste acupressuurmatten werden gemaakt van stro of andere natuurlijke materialen en werden gebruikt om acupunctuur te imiteren door middel van druk in plaats van naalden. In de moderne tijd zijn acupressuurmatten gemaakt van verschillende materialen, zoals katoen, synthetische vezels en schuim, en zijn ze beschikbaar in verschillende vormen en afmetingen. Acupressuurmatten zijn tegenwoordig populair als een manier om pijn te verminderen en het welzijn te verbeteren.

Onze mening over de BrellaVio mat

De BrellaVio spijkermat werd snel geleverd. Wij hebben gekozen voor de “Spijkermat Set – Pastel Roze”. In de set zit de spijkermat, een nekkussen en topper. Wat direct opvalt is dat de spijkers op de mat vrij scherp aanvoelen en stevig op de mat vastzitten. De eerste keer hebben we het getest door de mat en het nekkussen op bed neer te leggen en er – met een T-shirt aan – op te liggen. De eerste minuten waren even wennen, maar daarna merkten we dat het lichaam snel ontspande. Een erg fijn gevoel. De BrellaVio mat hebben we nu enkele weken in gebruik en is een product wat we ook doorlopend zijn blijven gebruiken. Vooral na een zware training in de avond is het erg lekker om voor het slapen gaan even te ontspannen. Een product van hoge kwaliteit waar we zeer tevreden over zijn.  

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.