Elite Suito-T Direct Drive fietstrainer

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Ben je op zoek naar een direct drive fietstrainer? Dan kan je naast de merken Wahoo en Tacx ook eens kijken naar het merk Elite. De Elite Suito-T fietstrainer is een direct drive trainer, een echte topklasse fietstrainer dus! In deze blog lees je meer over de Elite Suito-T Direct Drive fietstrainer en over de webwinkels zoals Bol.com en Betersport.nl waar je deze fietstrainer kunt bestellen.

Over de Elite Suito-T Direct Drive fietstrainer

Deze Direct Drive fietstrainer is interactief en erg stil in gebruik. Ook ’s avonds kan je blijven trainen zonder dat je huisgenoten of buren er last van hebben. Na de training – of zomers wanneer je eigenlijk alleen buiten fietst – kan je de fietstrainer makkelijk inklappen en wegzetten. Ook kan je hem hierdoor makkelijk meenemen. Je kan de fiets rechtstreeks op de fietstrainer plaatsen. Hierdoor hoef je geen speciale trainingsband te kopen om te voorkomen dat de band snel slijt. Het voorwiel kan je plaatsen op het bijgeleverde Elite travelblock. De fietstrainer wordt niet geleverd met een cassette, deze moet je dus zelf bijbestellen. Je kan de fietstrainer via ANT+ (FE-C) of bluetooth koppelen aan trainingsprogramma’s zoals Zwift of de Elite My E-Training software. Ook kan je de Elite Suito-T Durect Drive fietstrainer koppelen aan smartphones, fietscomputers, tablets, pc’s en meer.

Eigenschappen van de Elite fietstrainer

De meting van het geleverde vermogen kan maximaal 2,5% afwijken. Eventueel kan je de vermogensmeter van jouw eigen fiets verbinden met de fietstrainer via de Power Meter Link feauture (PML). Wanneer je dit doet wordt de meting van het geleverde vermogen nóg nauwkeuriger. Het vliegwiel weegt 3,5 kg. De fietstrainer kan hellingspercentages van 15% nabootsen. Een speciale sensor in de fietstrainer kan zowel de snelheid als de trapfrequentie meten. De weerstand is magnetisch en elektronisch aangestuurd en weerstandsniveaus zijn traploos te verstellen. Het maximale remvermogen van de fietstrainer is 1900 watt bij 40 km/u en bij 60 km/u 2900 watt.

Elite Suito-T Direct Drive fietstrainer kopen

Op dit moment is de Elite Suito-T Direct Drive fietstrainer verkrijgbaar bij Bol.com. Bekijk deze fietstrainer ook bij Betersport.nl.

Elite Suito T - Fietstrainer direct drive

599,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 juni 2024 07:20

Kenmerken

Gewicht23000 g
Taal handleidingUniverseel
Type fietstrainer accessoireVoorwielsteun
Verpakking breedte27 cm
Verpakking hoogte70 cm
Verpakking lengte60 cm

D
e Elite Suito fietstrainer is een interactieve direct drive trainer. Naast hoge precisie is de trainer erg stil en kan je alle kracht moeiteloos kwijt op deze trainer. De trainer zit volledig gemonteerd in de doos, exclusief cassette. Je moet zelf nog een cassette kopen en monteren. Hierdoor...

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: