Fietspomp met drukmeter: verschillende soorten en aanbiedingen

fietspomp met drukmeter

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Wanneer je gaat fietsen is het belangrijk dat jouw banden op de juiste spanning staan, onder andere voor meer grip op de weg en een kleinere kans op lekke banden. Met een fietspomp met drukmeter (manometer) zie je precies wat de huidige bandenspanning is. Tijdens het oppompen zie je dus precies wanneer je kan stoppen en jouw banden de juiste bandenspanning hebben. Tijdens een triathlonwedstrijd wil je het liefst dat de bandenspanning vrij hoog is.

Fietspomp met drukmeter: Analoog of digitaal

Tegenwoordig heb je naast de fietspomp met analoge drukmeter ook fietspompen met een digitale drukmeter. De fietspomp met een digitale drukmeter is nóg nauwkeuriger. Vaak wordt dit ook wel een elektrische fietspomp genoemd. Met deze pomp hoef je niet meer zelf te pompen, dit gaat allemaal automatisch. Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen dat de elektrische fietspomp altijd opgeladen is zodat je hem meteen kan gebruiken.

Type ventiel

Op de meeste racefietsen en triathlonfietsen vind je een frans ventiel, ook wel een presta ventiel genoemd. Het is dus belangrijk dat de fietspomp ook past op dit ventiel. Naast dit ventiel heb je ook een auto/schrader ventiel en een hollands/dunlop ventiel (deze wordt eigenlijk altijd gebruikt op stadsfietsen). Een fietspomp met drukmeter past vaak op verschillende soorten ventielen.

fietspomp met drukmeter 1
Op een racefiets of triathlonfiets vind je vaak een frans ventiel/presta ventiel

Hoeveel bar moet er in mijn fietsband

Aan de zijkant van de buitenband kan je aflezen wat de minimale en maximale hoeveelheid bar is die in jouw band kan. Zo weet je precies hoeveel lucht je in jouw band kan pompen. Op de wijzer in de manometer zie je tijdens het pompen precies hoeveel bar er in jouw band zit.

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: