Garmin Enduro 2 review en informatie

Garmin Enduro 2

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Garmin Enduro 2 is een sporthorloge die speciaal geschikt is voor atleten die deelnemen aan ultra-afstanden. Er is één versie verkrijgbaar die werkt op zonne-energie. Er is dus niet – zoals bij andere versies – een standaard en een solar versie verkrijgbaar.

Over de Garmin Enduro 2

De Garmin Enduro 2 is een horloge dat vooral geschikt is voor atleten die deelnemen aan wedstrijden over lange afstanden (ultra-afstanden). Hierbij kan je denken aan atleten die (meerdaagse) ultra-trails lopen en meedoen aan ultra-endurancefietswedstrijden. Ook voor de triatleet is dit horloge zeer geschikt, zeker wanneer je traint voor wedstrijden over de hele afstand of misschien zelfs voor een ultra-triathlon. Het horloge heeft verschillende trainingsfuncties, navigatiefuncties en je kan het horloge koppelen aan verschillende apps.

Bekijk de Garmin Enduro 2 in een video

Garmin Enduro 2 kopen: Bekijk alle aanbiedingen

De Garmin Enduro 2 is verkrijgbaar bij verschillende webwinkels. Wij hebben de verschillende aanbieders op een rij gezet. Dagelijks worden de nieuwe prijzen opgehaald. Het laagst geprijsde artikel wordt als eerste weergegeven in de lijst. Zo zie je in één oogopslag waar je de Enduro 2 het voordeligst aan kan schaffen.

Enduro 2 als triathlonhorloge

De Enduro 2 heeft alles wat je in een triathlonhorloge zoekt én meer. Dit door de lange batterijduur, hydratatie tracking (meldingen wanneer je hoeveel moet drinken) en de verschillende trainingsfuncties. Het horloge heeft daarnaast nog veel extra functies die gericht zijn op de avontuurlijke ultrasporter. Er zitten bijvoorbeeld veel verschillende functies op die perfect zijn voor de atleet die deelneemt aan (meerdaagse) ultra-runs. Dit horloge is daarom ook vooral geschikt voor jou als je naast de triathlontrainingen graag deelneemt aan avontuurlijke (meerdaagse) ultraruns en ultra-endurance fietswedstrijden. Is dit niet het geval? Dan kan je beter kiezen voor de Garmin Fenix 7.

Functies voor ultraruns

Loop jij (meerdaagse) ultra-trails? Dan vind je op dit sporthorloge veel functies die interessant zijn. Zo is er een ultra run activiteitenprofiel, een trail run VO2 Max die rekening houdt met de terreinomstandigheden en speciale adventure race app waar je tijdens de race verschillende gegevens op kunt zien. Bij sommige wedstrijden mag je GPS niet weergeven. In de adventure race app wordt GPS geregistreerd maar niet weergegeven, precies volgens de regels dus! Ook kan je het tempo laten tonen wat je op verschillende terreinen en hellingen aan kan houden om goed te kunnen presteren en niet te hard te gaan.

Batterijduur

De levensduur van de batterij van de Enduro 2 is maar liefst 150 uur wanneer je hem gebruikt in de GPS-modus. Dit is wanneer het horloge onderweg wordt opgeladen op zonne-energie. Zonder opladen op zonne-energie gaat de batterij in GPS-modus 110 uur mee. Maak je gebruik van alle satellietsystemen en multi-band? Dan gaat de batterij tot 68 uur mee en met zonne-energie tot 81 uur.

Enduro 2 review
4

Summary

Als triathlonhorloge geven wij de Garmin Enduro 2 vier sterren. Niet omdat er iets aan dit horloge ontbreekt, eerder omdat het horloge té veel functies heeft voor wanneer je alleen aan triathlon doet. Op dit horloge vind je alles wat je nodig hebt als triatleet. Naast alle trainingsfuncties heb je veel functies voor (meerdaagse) ultra-runs. Ben je avontuurlijk en doe je naast de triathlontrainingen ook mee aan ultra-runs of ultra-fietstochten? Dan is dit horloge perfect voor jou! In GPS modus met zonne-energie gaat de batterij maar liefst 150 uur mee!

Voordelen

  • Energiebesparende positienauwkeurigheid
  • Ingebouwde kaarten
  • Lange batterijduur

Nadelen

  • Prijzig horloge
Optrimize

Categorie: Producten, Reviews

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: