Garmin Venu 2: smartwatch geschikt voor triatleten – review

Garmin Venu 2

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Garmin Venu 2 wordt aangeprezen als health smartwatch. Het is een sporthorloge (waarmee je ook kan zwemmen) met verschillende smart functies zoals het opslaan van muziek en contactloos betalen met Garmin Pay. Speciaal aan dit horloge is dat je zelf workouts kan toevoegen waarbij je kan kiezen uit 1400 verschillende oefeningen. Ook kan je workouts volgen. Je krijgt dan op je scherm een animatie te zien van de oefening die je uit moet voeren. Dit kunnen oefeningen zijn voor cardio, yoga, pilates, krachttraining en intervaltrainingen. Via de Garmin Connect app kan je nog meer animaties downloaden.

In een video bekijken

Bekijk ook de onderstaande video van Garmin over de Venu 2 Plus.

Garmin Venu 2 kopen

Wil je de Venu 2 kopen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Zo kunnen ze verschillen qua de grootte van de behuizing (namelijk 40, 43 of 45mm). Sommige soorten beschikken wel of niet over premium functies en over een spraakfunctionaliteit. Onder “Welke modellen zijn er allemaal” gaan wij in op de verschillen. Het goedkoopste model wordt daar steeds als eerste weergegeven in de lijst. Zo zie je in één oogopslag waar je de beste aanbiedingen en goedkoopste modellen kan scoren.

Welke modellen zijn er allemaal?

Het meest populaire model binnen de Venu 2 serie is de Venu 2s, opgevolgd door de Venu 2 plus. Alle modellen zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren. Er zijn drie verschillende punten waarop de horloge modellen met elkaar kunnen verschillen. Dit zijn:

 • Grootte van de behuizing (ook kan de watchkast rond of vierkant zijn)
 • Premium functies (ronde watchkast, roestvrijstaal materiaal, geanimeerde workouts en trappen die je hebt gelopen)
 • Spraakfunctionaliteit (telefoongesprekken voeren vanaf je pols en de spraak assistent van je smartphone gebruiken wanneer deze is aangesloten)

Venu 2S: Het meest populaire model uit de Venu 2 serie

Het meest populaire model uit de Venu 2 serie is de Venu 2S. Dit model heeft een ronde behuizing van 40 mm (de kleinste behuizing dus). Ook krijg je de premium functies erbij. Wat ontbreekt bij dit horloge is de spraakfunctionaliteit.  

Venu Sq 2: Het meest voordelige Venu 2 model

De Venus Sq 2 heeft een vierkante behuizing van 40 mm en heeft geen premium functies én geen spraakfunctionaliteit. Je kan kiezen voor de “music” variant waar je muzieknummers op kan opslaan en de gewone variant die goedkoper geprijsd is.

Venu 2 Plus: Meest complete model uit de Venu 2 serie

De Venu 2 Plus heeft een ronde behuizing, premium functies en spraakfunctionaliteit. Dit model is daardoor ook het meest complete model van de Garmin Venu 2 modellen.

Venu 2

De Venu 2 heeft een ronde behuizing van 45 mm. Dit model is daarmee het grootste model uit de Venu serie. Het horloge beschikt over de premium functies maar niet over de spraakfunctionaliteit

Venu 2 voor triatleten

De Venu 2 is een horloge dat geschikt is voor triatleten. Hij heeft een lange batterijduur (22 uur in GPS modus en 8 uur in GPS modus met muziek). Daarnaast heeft hij meerdere activiteitenprofielen waaronder voor zwemmen in het zwembad, hardlopen (ook te koppelen aan snelheids- of cadanssensor) en fietsen (ook te koppelen aan Varia lampen en Varia radar). Het is ook mogelijk om zelf een activiteitenprofiel toe te voegen aan het horloge. Tussen de beschikbare zwemprofielen staat echter niet zwemmen in buitenwater. Zwem je tijdens een triathlon of tijdens trainingen in het buitenwater? Dan kan je misschien beter kiezen voor een horloge zoals de Forerunner 745, 945, 955 of het beste triathlonhorloge van dit moment, de Fenix 7.

Smart functies

De Venu 2 beschikt over verschillende smart functies. Je kan verbinding maken met andere apparaten met Bluetooth, ANT+ of Wi-Fi. Zo kan je de muziek beluisteren via een draadloze koptelefoon (bijvoorbeeld een draadloze boneconduction koptelefoon van shokz). Op het horloge kan je tot 650 muzieknummers opslaan. Hieronder vind je alle smart functies nog eens extra in een lijst.

 • Muziekopslag tot 650 nummers
 • Smartphone meldingen ontvangen
 • Kalender bekijken
 • Functies om je telefoon of horloge te vinden
 • Compatibel met Android en iPhone
 • Betalen met Garmin Pay

Health functies

Een aantal functies van de Venu 2 kan je onderverdelen in sport en activiteiten functies of in health functies. Er zijn meerdere gegevens die het horloge meet om jouw gezondheid in de gaten te houden. Ook kan je deze gegevens gebruiken om te zien hoe jouw conditie verbetert of juist achteruit gaat. Hieronder vind je een overzicht van een aantal belangrijke gezondheidsfuncties van dit horloge.

 • Hartslagmeting (constant)
 • Body Battery: Monitoren van jouw energie
 • Onstpanningsbeademingstimer
 • Slaapmeting en slaapmonitoring
 • Stress meter
 • Waarschuwing bij abnormale hartslag (hoog of laag)
 • Stappentelleren dagelijks stappendoel
 • Afgelegde afstand
 • Verbrande calorieën

Sport & activiteiten profielen

Op de Venu 2 vind je veel verschillende activiteitenprofielen en functies die je tijdens het sporten kan gebruiken. Train je veel op de sportschool? Dan is dit horloge extra goed geschikt. Er zijn namelijk veel verschillende activiteitenprofielen voor tijdens het fitnessen of tijdens het volgen van verschillende sportlessen. Een aantal activiteitenprofielen zijn bijvoorbeeld: Krachttraining, yoga, indoor roeien, pilates, cardiotraining, HIIT- en crosstraining en meer. Ook de trainingsanimaties en trainingsspierkaarten zijn ideaal om te kunnen bekijken op de sportschool. Train je buiten? Dan meet het horloge jouw VO2 max tijdens het hardlopen. Hieronder vind je een lijst met functies die je tijdens sporten buiten kan gebruiken.

 • Hartslagzones
 • Percentage van jouw maximale hartslag
 • Hartslag waarschuwingen
 • Gps snelheids- en afstandsmetingen
 • Automatisch pauzeren van de activiteit
 • Auto lap en handmatige ronde
 • Vergrendeling touchscreen
 • Run/walk/stand detection
Review met voordelen en nadelen
4

Summary

De Garmin Venu 2 serie bestaat uit meerdere modellen. Het meest populaire model is de Garmin Venu 2S. Je zou de Venu 2 kunnen omschrijven als een smart healthwatch. Er zijn meerdere activiteitenprofielen zoals fietsen, hardlopen en zwemmen. Ook heeft het horloge een lange batterijduur. Hierdoor is het horloge geschikt als triathlonhorloge. Wat ontbreekt aan het horloge waardoor wij hem 4 sterren geven in plaats van 5 is dat er geen open water zwemprofiel is waar je gebruik van kunt maken.

Voordelen

 • Goedkoop in aanschaf vergeleken met andere triathlonhorloges
 • Smartwatch functies
 • Alle triathlonsporten kun je tracken

Nadelen

 • Open water zwemmen ontbreekt als profiel om te tracken. Dit is voor triatleten toch wel een flinke min. 

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een aantal vragen en antwoorden. Zelf een vraag over dit horloge? Wij hebben deze uitgebreid uitgetest en weten waarschijnlijk wel het antwoord. Stel dit gerust via onze contactpagina.

Is de Garmin Venu 2 geschikt voor triatleten?

De Venu 2 is een horloge dat geschikt is voor triatleten. Je kan er namelijk ook mee zwemmen. Wat ontbreekt is een open water zwemmen profiel. Wil je daar ook gebruik van kunnen maken? Kies dan (bijvoorbeeld) voor de Fenix 7, de Forerunner 745 of de Forerunner 955.

Kan je muziek opslaan op de Venu 2?

Op de Venu 2 music modellen kan je muziek opslaan. Zo kan je er tot wel 650 muzieknummers op kwijt. Beluisteren kan via een draadloze koptelefoon en bedienen kan via het touchscreen van het horloge.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: