Garmin Rally RS100 enkelzijdige powermeter: review en info

Garmin Rally RS100
€574,52
Bol.com
€589,99
Santafixie.nl

De Garmin Rally RS100 powermeter is een enkelzijdige vermogensmeter. Dat wil zeggen dat er slechts in één kant een sensor zit in het pedaal. Eventueel kan je later updaten naar het duale systeem met sensoren aan beide kanten. Wil je dit meteen al? Dan kan je er ook voor kiezen om de duurdere dubbelzijdige powermeter aan te schaffen, namelijk de Garmin Rally RS200.

Hoogtepunten

 • Metingen op het linkerpedaal (pedaalas)
 • Pedalen voor SPD SL schoenplaatjes
 • Overdraagbare as te installeren op Rally RS weg of Rally XC offroad pedalen
 • Batterijduur tot 120 uur

Garmin Rally RS100

De Garmin Rally RS100 is een enkelzijdige vermogensmeter. Een enkelzijdige vermogensmeter is vaak voordeliger in de aanschaf dan een dubbelzijdige powermeter. Dit omdat het vermogen slechts aan één kant wordt gemeten. Deze meting wordt verdubbeld om het totale geleverde vermogen te berekenen. Het zou zo kunnen zijn dat het geleverde wattage op de racefiets iets verschilt per kant. Daarom is de meting van de dubbelzijdige powermeter nóg betrouwbaarder. Deze vermogensmeter meet naast het vermogen ook de cadans.

Handig om te weten: Ben je in het bezit van de Garmin Rally RS100 maar wil je een duaal systeem met twee sensors? Dan kan je eenvoudig upgraden. Je schaft dan een Rally RK100 upgradepedaal aan.


Prijsvergelijker en aanbiedingen

Hieronder vind je een overzicht van de Garmin Rally RS100 bij verschillende webwinkels zoals Bol.com, Amazon en Santafixie.nl. Het goedkoopste product wordt als eerste weergegeven. De nieuwe prijzen worden dagelijks opgehaald waardoor je altijd op de hoogte bent van de laagste prijzen en de beste aanbiedingen van deze powermeter voor de racefiets.

Batterijduur en batterijtype

De batterijduur van deze enkelzijdige powermeter is (net als de dubbelzijdige powermeter) ongeveer 120 uur. Dit is wel handig om bij te houden zodat je tijdens een training niet voorbij de batterijduur bent en de wattagegegevens niet meer kunt bekijken. De batterijen die je nodig hebt zijn 4x LR44/SR44 of 2x CR1/3N.

Koppelen via Bluetooth en ANT+

Je kan deze powermeter makkelijk koppelen via Bluetooth en ANT+ aan trainingsapps of apparaten. Zo kan je jouw gegevens bekijken in de Garmin Connect app, deze app kan je naast gegevensuploads ook gebruiken om de software-updates te doen. Naast de Garmin Connect app kan je ook gebruik maken van trainingsapps waaronder apps van derden zoals Strava, TrainerRoad en TrainingPeaks. De vermogensmeter kan je ook koppelen aan jouw sporthorloge of aan jouw fietscomputer. Zo kan je ook al tijdens jouw fietstraining alle wattagegegevens bekijken op deze apparaten. Fiets je binnen op een fietstrainer? Dan kan je verbinding maken met de Tacx training app.

Wat ontvang je bij de aankoop van de Garmin Rally RS100?

Bij de aankoop van de Garmin Rally RS100 ontvang je twee pedalen waarvan het linkerpedaal een sensor heeft om het vermogen te kunnen meten wat jij levert tijdens het fietsen. Ook ontvang je bevestigingsmateriaal om het schoenplaatje te kunnen bevestigen. De Q-factor is 53 mm. Bij de bestelling krijg je een Q-factor onderlegring van 2mm zodat je uitkomt op een Q-factor van 55mm. Als laatste ontvang je een overdraagbare as die je eventueel kan installeren op afzonderlijk verkrijgbare op Rally XC offroad pedalen.

Vergelijkbare opties voor de Garmin Rally RS100

Wil jij graag een vermogensmeter in de vorm van pedalen? Dan zijn er verschillende modellen van Garmin waar je uit kan kiezen. De beschreven Garmin Rally RS100 pedalen is een enkelzijdige powermeter voor SHIMANO SPD-SL schoenplaatjes. Er zijn echter verschillende enkelzijdige powermeters die geschikt zijn voor andere schoenplaattypes. De Rally XC100 is een vermogensmeter met één sensor die geschikt is voor SHIMANO SPD schoenplaatjes. Heb je fietsschoenen met LOOK KEO schoenplaatjes? Dan kan je de Garmin Rally RK100 aanschaffen. Deze drie versies heb je ook in de 200 versie, zoals de Garmin Rally RS200. Dan heb je een dubbelzijdige powermeter waarmee je naast het vermogen ook de fietsdynamica kan bekijken.

Review
4

Summary

De Garmin Rally RS100 enkelzijdige powermeter in de linkerpedaal is geschikt voor SPD-SL schoenplaatjes. Heb je andere schoenplaatjes? Dan kan je wel één van de andere Garmin Rally pedalen aanschaffen. Er zijn namelijk meerdere soorten op de markt gebracht die passen bij verschillende schoenplaatjes. Dit is een enkelzijdige powermeter wat betekent dat het vermogen slechts aan één kant wordt gemeten. Wanneer er verschil zit tussen de kracht in je linker- en rechterbeen kan je beter een dubbelzijdige powermeter aanschaffen.

Voordelen

 • Enkelzijdige vermogensmeting voor een lagere prijs in vergelijking met dubbelzijdige powermeters.
 • Mogelijkheid om later te upgraden naar een dubbelzijdige powermeter.
 • Compatibel met SPD-SL schoenplaatjes.
 • Lange batterijduur van ongeveer 120 uur.
 • Eenvoudig te koppelen via Bluetooth en ANT+ aan trainingsapps en apparaten.
 • Mogelijkheid om gegevens te bekijken op Garmin Connect app, fietscomputer of sporthorloge.

Nadelen

 • Enkelzijdige meting kan een lichte afwijking vertonen tussen de linker- en rechterkant.
 • Batterijen (4x LR44/SR44 of 2x CR1/3N) moeten regelmatig worden vervangen.
 • Upgraden naar dubbelzijdige powermeter vereist de aanschaf van een apart upgradepedaal.

Garmin Rally RS100 FAQ

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de Garmin Rally RS100 powermeter pedalen.

Kan ik van deze enkelzijdige powermeter een dubbelzijdige powermeter maken?

Is jouw budget nog niet toereikend om meteen de Garmin Rally RS200 aan te schaffen of wil je achteraf toch liever een dubbelzijdige powermeter waarmee je ook fietsdynamica kunt meten? Dan kan je de upgraden door de Rally RS100 upgradepedaal aan te schaffen.

Hoe kan ik het geleverde vermogen tijdens een (trainings-)rit bekijken?

Wil jij het wattage live bekijken tijdens een training of wedstrijd? Dan kan je gebruik maken van een fietscomputer (bijvoorbeeld een Garmin Edge fietscomputer) of van een sporthorloge. Hier zie je de trainingsgegevens direct op het scherm verschijnen. Ideaal wanneer je jouw trainingen inricht op blokken op vermogen.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.