Favero Assioma Uno: enkelzijdige Look Keo powermeter pedalen

Favero Assioma Uno

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben je op zoek naar een powermeter die verwerkt zit in de pedalen? Dan zijn de Favero Assioma UNO powermeter pedalen misschien wel een geschikte keuze voor jou. Deze pedalen zijn goedkoper dan de Garmin Rally 100 pedalen. Het is een enkelzijdige powermeter wat wil zeggen dat het wattage aan één kant wordt gemeten.

Hoogtepunten van de Favero Assioma Uno

 • Twee pedalen waarvan het linkerpedaal een powermeter bevat
 • Set van 2 Look Keo schoenplaatjes inclusief bevestigingsmateriaal (rood, 6º float)
 • Oplaadkabel

Favero Assioma Uno powermeter

Aan de naam van het product kan je het eigenlijk al zien. Deze powermeter is namelijk een enkelzijdige vermogensmeter (vandaar het woord Uno in de naam) met de wattage meter in het linkerpedaal. Het merk is Favero en Assioma is de naam van de powermeters van dit merk (die er overigens ook in tweezijdig zijn, genaamd Duo). Wil je gebruik maken van deze pedaalpowermeter? Dan heb je wel fietsschoenen nodig met Look Keo schoenplaatjes. Helaas zijn er niet net als bij de Garmin Rally pedaalvermogensmeters meerdere modellen voor verschillende schoenplaattypes.

Interessant om te weten: De Favero Assioma kan meten wat de Power Phase is van jouw pedaalslag. Zo kan je precies zien in hoeveel procent van de pedaalslag je kracht levert. Ook weet deze vermogensmeter wanneer je staat in de pedalen of wanneer je zit op het zadel.

Favero Assioma powermeterpedalen kopen

Wil jij de Favero Assioma Uno vermogensmeterpedalen kopen? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende aanbieders. Iedere dag worden de nieuwe prijzen bij deze aanbieders opgehaald. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laagste prijzen. Het laagst geprijsde artikel wordt als eerste weergegeven.

Ontwerp van de pedaalpowermeter van Favero

Bij de Favero Assioma pedalen is de elektronica verwerkt rond de as van het pedaal in plaats van aan de onderzijde. Zo is er nog steeds evenveel ruimte tot de grond vanaf de onderkant van het pedaal. Er is ook nog eens geen verschil in de maat van de pedaal vergeleken met veel andere Look Keo pedalen. In tegenstelling tot de pedaalpowermeters van Garmin wordt er hier gebruik gemaakt van een ingebouwde oplaadbare lithiumbatterij die je op kan laden met behulp van de bijgeleverde oplaadkabel. Bij de Garmin pedalen wordt er gebruik gemaakt van losse batterijtjes. De Favero Assioma powermeter gaat 50 uur mee voordat hij weer opgeladen moet worden.

Alternatieven voor de Favero Assioma Uno powermeter

Wil jij je voor de aankoop eerst verdiepen in de verschillende keuzemogelijkheden? Dan hebben wij hier verschillende andere opties op een rij gezet. Een powermeter verwerkt in het pedaal heeft meerdere voordelen. Zo kan je de pedalen makkelijk op een andere fiets zetten. Je hebt niks te maken met de crankarmlengte. Ideaal, zeker wanneer de crankarmlengte misschien veranderd kan worden na een bikefitting. Ook kan je de powermeter meenemen en op een huurfiets in het buitenland plaatsen, bijvoorbeeld tijdens een trainingskamp.

 • Favero Assioma Duo (dubbelzijdige powermeter alleen voor Look Keo schoenplaatjes)
 • Favero Assioma Duo-Shi SPD-SL pedalen (dubbelzijdige powermeter voor zelf aan te schaffen pedaalbody’s)
 • Garmin Rally 100 (enkelzijdige powermeter verkrijgbaar voor verschillende schoenplaatjes)
 • Garmin Rally 200 (dubbelzijdige powermeter verkrijgbaar voor verschillende schoenplaatjes)

Goed om te weten: De enkelzijdige Favero powermeter heeft ook een upgrade optie waardoor je er makkelijk een dubbelzijdige powermeter van kan maken mocht je dat willen.

Installeren van de Assioma Uno powermeter

Het installeren van de Favero Assioma powermeter gaat makkelijk en snel met behulp van de Favero app. In deze app kan je de precieze crankarmlengte instellen. Ook kan je met behulp van de app de laatste updates installeren. Bij temperatuurwijzigingen (bijvoorbeeld wanneer je van binnen fietsen met Zwift weer naar buiten gaat) zorgt deze powermeter voor een automatische kalibratie. Bekijk in de onderstaande video hoe je de Favero Assioma powermeter moet installeren.

Review
4

Summary

De Favero Assioma Uno powermeter pedalen zijn goedkoper geprijsd dan de enkelzijdige Garmin Rally pedalen. Dat is fijn omdat powermeter pedalen vaak al hoog geprijsd zijn. Een nadeel aan deze pedalen is dat je ze alleen kan gebruiken in combinatie met fietsschoenen met Look Keo schoenplaatjes. Mocht je deze fietsschoenen in huis hebben zijn de Favero Assioma Uno enkelzijdige Look Keo powermeter pedalen echt een goede optie. De pedalen zijn ook nog eens erg nauwkeurig. Bij metingen wijken ze vaak niet meer dan 1% af. Eventueel kan je deze enkelzijdige powermeter later uitbreiden naar een dubbelzijdige. Dit is vooral handig als er (veel) verschil zit in de kracht die je levert met je linker- en rechterbeen.

Voordelen

 • Enkelzijdige vermogensmeting voor een lagere prijs dan sommige concurrenten.
 • Vermogensmeting in het linkerpedaal.
 • Inclusief set Look Keo schoenplaatjes en bevestigingsmateriaal.
 • Oplaadbare lithiumbatterij met een batterijduur van ongeveer 50 uur.
 • Elektronica verwerkt rond de as van het pedaal voor voldoende grondspeling.
 • Mogelijkheid om later te upgraden naar een dubbelzijdige powermeter.
 • Nauwkeurige metingen met afwijkingen van vaak niet meer dan 1%.

Nadelen

 • Alleen compatibel met fietsschoenen met Look Keo schoenplaatjes.
 • Beperkte batterijduur in vergelijking met sommige andere modellen.
 • Upgraden naar dubbelzijdige powermeter vereist aparte aanschaf.
Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: