Garmin Rally RS200 pedalen inclusief dubbelzijdige powermeter

Garmin Rally RS200

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Garmin Rally RS200 pedalen hebben aan beide kanten sensoren (dual sensors), daarom wordt dit ook wel een dubbelzijdige powermeter genoemd. Door de twee sensoren biedt de powermeter ook fietsdynamica metingen. oor deze powermeter heb je fietsschoenen nodig met SPD SL schoenplaatjes. Bekijk hieronder enkele kenmerken van de Garmin Rally RS 200.

Hoogtepunten van deze powermeter

 • Dubbelzijdige vermogensmeter (dual sensors)
 • Op 1% nauwkeurige metingen van het vermogen
 • Batterijduur: Tot 120 uur
 • Koppelen via ANT+ en Bluetooth

Prijsvergelijker en aanbiedingen

Hieronder vind je een overzicht van de Garmin Rally RS200 bij verschillende webwinkels. Het goedkoopste product wordt bovenaan weergegeven. De prijzen worden dagelijks opgehaald waardoor je altijd op de hoogte bent van de laagste prijzen en de beste aanbiedingen van deze racefiets powermeter.

Batterijduur en batterijtype

De batterijduur van deze dubbelzijdige powermeter is tot 120 uur. Dit is wel handig om bij te houden zodat je tijdens een training niet voorbij de batterijduur bent en de wattagegegevens niet meer kunt bekijken. Het batterijtype wat je nodig hebt is 4x LR44/SR44 of 2x CR1/3N.

Nauwkeurigheid en kalibreren

De metingen van het wattage tijdens het fietsen zijn zeer nauwkeurig. Deze metingen wijken namelijk maximaal 1% af. Wil je de powermeter kalibreren? Dan kan je gebruik maken van de veldkalibratie.    

Gegevens synchroniseren met jouw favoriete (trainings-) apps

Via ANT+ en Bluetooth kan je jouw gegevens makkelijk en snel synchroniseren met verschillende apps. Hierdoor kan je de gegevens die zijn gemeten makkelijk delen en zelf analyseren of laten analyseren. Bij de apps kan je denken aan de Garmin Connect app, maar ook aan apps zoals Strava, TrainingPeaks (waar veel triathloncoaches ook gebruik van maken), TrainerRoad, de Tacx Training app en ga zo maar door. De gegevens zoals vermogen, cadans en fietsdynamica kan je ook tijdens de training bekijken op jouw Garmin Edge fietscomputer of op jouw sporthorloge.

Product specificaties

De productspecificaties zijn natuurlijk allemaal te vinden op het bovenstaande tabblad “specificaties”. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke specificaties op een rij gezet die hierboven in de tekst nog niet zijn benoemd.

 • Compatibel met SPD SL schoenplaatjes
 • Overzetbare as die je kan installeren in Rally RS weg of Rally XC offroad pedalen
 • Q-factor 53 mm (en 55 mm met meegeleverde onderlegring van 2mm)
 • Gewicht:
 • Stackhoogte: 12,2 mm
 • Maximaal gewicht fietser: 105 kg

Goed om te weten: Ben je in het bezit van een Edge fietscomputer? Dan kan je eenvoudig software-updates doen en gegevens uploaden.

Review
4

Summary

De Garmin Rally dubbelzijdige powermeter pedalen (de 200 serie) zijn erg populair onder wielrenners. Wanneer de batterij leeg is moet je deze vervangen. De Assioma powermeter pedalen kan je opladen met behulp van een speciale oplaadkabel. Er zijn drie verschillende soorten pedalen. Heb je SHIMANO SPD pedalen? Dan kan je kijken naar de Rally XC200 pedalen. Heb je fietsschoenen met LOOK KEO schoenplaatjes? De Rally RK200 is dan de meest geschikte optie. De RS200 pedalen zijn geschikt voor fietsschoenen met SPD-SL schoenplaatjes. Deze dubbelzijdige powermeter meet aan beide kanten. Hierdoor kan je precies zien of er verschil is in het wattage dat je met je linkerbeen en met je rechterbeen trapt.

Voordelen

 • Dubbelzijdige vermogensmeting met sensoren aan beide pedalen.
 • Biedt nauwkeurige vermogensmetingen met een maximale afwijking van 1%.
 • Batterijduur tot 120 uur.
 • Compatibel met SPD SL schoenplaatjes.
 • Mogelijkheid om gegevens te synchroniseren via ANT+ en Bluetooth met verschillende trainingsapps.
 • Mogelijkheid om fietsdynamica metingen uit te voeren.
 • Geschikt voor Garmin Edge fietscomputers en sporthorloges voor realtime weergave van gegevens.

Nadelen

 • Beperkte compatibiliteit met alleen SPD SL schoenplaatjes.
 • Batterijen (4x LR44/SR44 of 2x CR1/3N) moeten regelmatig worden vervangen.
 • Hogere prijs in vergelijking met enkelzijdige powermeters.

Vergelijkbare opties voor de Garmin Rally RS200

Ben je op zoek naar een duaal vermogensmeter voor een ander schoenplaattype? Dan zijn er twee andere vermogensmeters van Garmin waar je eens naar kunt kijken. Heb je SHIMANO SPD pedalen? Dan kan je kijken naar de Rally XC200 pedalen. Heb je fietsschoenen met LOOK KEO schoenplaatjes? De Rally RK200 is dan de meest geschikte optie.

Garmin Rally RS200 FAQ

Bekijk hieronder de antwoorden op verschillende veelgestelde vragen over de dubbelzijdige vermogensmeter, de Garmin Rally RS200.

Wat zijn de voordelen van een dubbelzijdige vermogensmeter?

Het voordeel van de Rally RS200 ten opzichte van de RS100 is dat je beschikt over meer verschillende trainingsgegevens. Zo zie je niet alleen wat het geleverde vermogen is tijdens een rit maar biedt deze dubbelzijdige powermeter ook fietsdynamica gegevens.

Ik heb geen SPD SL schoenplaatjes, welke optie is er voor mij?

De Rally RS200 is een powermeter voor wanneer je fietsschoenen hebt met SPD SL schoenplaatjes. Heb jij SHIMANO SPD pedalen? Dan kan je gaan voor de Rally XC200 vermogensmeter. Bij LOOK KEO schoenplaatjes kan je gaan voor de Rally RK200 power meter.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: