Hardloopkalender 2023: De leukste hardloopwedstrijden in 2023

Hardloopkalender Nederland

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Ben jij ook al begonnen met het maken van een wedstrijdplanning van 2023? Wie weet vind je het leuk om naast een aantal triathlonwedstrijden ook meerdere hardloopwedstrijden aan jouw wedstrijdplanning toe te voegen. Wij hebben een lijst gemaakt met een aantal grote hardloopwedstrijden die je ooit een keer afgevinkt moet hebben. Deze zijn onderdeel van de hardloopkalender 2023.

Marathon Rotterdam: De mooiste!

Voor veel lopers is de Marathon Rotterdam ieder jaar weer één van de hoofddoelen om naartoe te werken. Het is dan ook één van de grootste hardloopevenementen van Nederland. Deze marathon staat bekend om de uitstekende sfeer (langs de hele route vind je publiek) en de mooie route dwars door de stad. Het is voor de lopers een feestje om aan dit evenement deel te nemen. Vind je de marathonafstand iets te veel van het goede? Dan kan je op de marathondag ook de 10,55km lopen (de 1/4 marathon).

Zorg en Zekerheid Circuit in de hardloopkalender 2023

Het Zorg en Zekerheid Circuit is één van de grootste hardloopcircuits van Nederland in de hardloopkalender 2023 met maar liefst 9 verschillende lopen. Je kiest ervoor om de middenafstand te lopen (10 km) of om de korte afstand te lopen (5 km). Wanneer je je voor alle lopen inschrijft krijg je na inschrijving alle startnummers thuisgestuurd. Je hoeft dan alleen nog maar op tijd voor de start aanwezig te zijn en je hoeft voor de wedstrijd niet meer je startnummer op te halen en op te spelden. Ook krijg je een gratis loopshirt. 

Egmond Halve Marathon

De Egmond Halve Marathon is misschien wel de meest bekende en de zwaarste halve marathon van Nederland. Het parcours loopt over het strand en door de duinen, een heuvelachtig en pittig parcours dus! Omdat deze halve marathon altijd plaats vindt in begin januari kan het ook nog eens ijzig koud zijn. Vaak hebben de lopers op het strand ook nog eens last van een flinke tegenwind. In 2023 vindt de Egmond Halve Marathon plaats op 8 januari.

20 van Alphen

Dé openingsklassieker van Nederland is de 20 van Alphen. Tijdens deze loop kan je kiezen uit verschillende afstanden, namelijk de 5, 10 of de 20 km. Ook is er een family run en een prestatieloop over de 2,5 km. Tijdens de wedstrijd loop je een stuk door de polder en een stuk door het centrum van Alphen a/d Rijn.

Meer hardloopwedstrijden uit de hardloopkalender 2023

Hierboven hebben wij al enkele wedstrijden kort uitgelicht. Er zijn echter nog meer klassiekers die je echt een keer zou moeten lopen. Een aantal hiervan hebben wij hieronder op een rij gezet.

  • Damloop
  • Singelloop Utrecht
  • Zevenheuvelenloop
Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: