Home » Zwemtraining op het droge: Oefeningen met elastieken

Zwemtraining op het droge: Oefeningen met elastieken

oefeningen met elastieken

Rond deze tijd zijn er al meer triatleten in het buitenwater te vinden dan in voorgaande jaren. Dit heeft er uiteraard mee te maken dat de zwembaden gesloten zijn in verband met het coronavirus. De meningen over het zwemmen in koud buitenwater verschillen nogal. De één vindt het onverantwoord en de ander vindt dat het prima kan. Zeker met een goed wetsuit en bedekking voor handen, voeten en misschien zelfs hoofd. Ook is het belangrijk dat je de zwemtijd en -afstand rustig opbouwt. Liever nog even wachten met zwemmen in het buitenwater? Dan kan je ook aan de slag gaan op “het droge” bijvoorbeeld met oefeningen met elastieken.

Welke elastieken heb je nodig?

In principe kan je met verschillende soorten elastieken aan de slag gaan. Een elastiek dat vaak wordt gebruikt is het elastiek met handgrepen. Hiermee kan je de bewegingen in het water goed nabootsen. In het zwembad kan je dit elastiek makkelijk om een zwemtrap doen en oefeningen op het droge doen als warming-up.

Weerstandselastiek met handgrepen

Bekijk de weerstandsbanden van Decathlon

Bij de Decathlon vind je een weerstandselastiek (tube) met handgrepen. Dit elastiek is onderdeel van de Nyamba-lijn met producten voor pilates. Met pilates-oefeningen werk je aan een sterkere core.

Weerstandselastieken bij Wiggle

Bekijk de elastieken bij Wiggle

Ook in de webshop van Wiggle vind je verschillende weerstandselastieken. Bij de lets bands powerband set tube vind je losse handgrepen en drie elastieken die verschillen in “zwaarte”. Van het merk SKLZ vind je ook losse handgrepen en een set met een elastiek.

Weerstandsbanden op Bol.com

Bekijk de weerstandsbanden op Bol.com

Op Bol.com vind je veel verschillende soorten weerstandsbanden. Ook vind je hier verschillende weerstandsbanden met handvatten. Er zijn meerdere sets verkrijgbaar met handvatten en weerstandsbanden in verschillende sterktes.

Zwemtraining met elastieken

Nu je niet in een zwembad kan trainen, kan je toch werken aan kracht en aan het perfectioneren van de zwemtechniek met behulp van weerstandsbanden of elastieken. Met krachttraining kan je werken aan de spiergroepen die je gebruikt tijdens het zwemmen. Ook kan je de slagen die je tijdens het zwemmen maakt nabootsen tijdens een training met weerstandsbanden met handgrepen. Zo kan je ook werken aan de juiste zwemtechniek. Bekijk hieronder verschillende oefeningen met elastieken.

Oefeningen met elastieken

In de onderstaande video’s vind je oefeningen die je kunt doen met weerstandsbanden met handgrepen. Door deze oefeningen regelmatig te doen kan je blijven werken aan kracht en techniek voor het zwemonderdeel.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.