On running hardloopschoenen

On running hardloopschoenen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Hardloopschoenen van het merk On Running (ON) zijn de laatste tijd steeds populairder aan het worden. Bij veel mensen klinkt de naam – nog – niet bekend in de oren. Vaak gaat er echter wel een lampje branden wanneer ze het ontwerp zien met de kenmerkende zool met “gaatjes”. In 2014 won Frederik van Lierde het WK in Kona Hawaii op de On Running Cloudracer schoenen. Later werd dit merk ook gedragen door andere bekende triatleten zoals Matt Hanson en Tim Don.

Over het merk On Running

On Running is een merk met hardloopschoenen en hardloopkleding dat in 2010 ontstond in Zurich, Zwitserland. Het merk werd opgericht door drie vrienden. Olivier Bernhard – drievoudig wereldkampioen duathlon en meervoudig Ironman winnaar – en zijn vrienden David Allemann en Caspar Coppetti. De belangrijkste elementen die zij terug wilden zien in de schoen waren een goede demping zonder iets van kracht te verliezen bij de afzet. In dit jaar wonnen de prototypes de ISPO BrandNew Award – één van de belangrijkste prijzen voor innovatie in de sportwereld. En in juli 2010 lagen de On-schoenen in de eerste hardloopwinkels. Tegenwoordig vind je de schoenen in meer dan 50 verschillende landen.

Verschillende modellen On Running hardloopschoenen

Tegenwoordig zijn er verschillende modellen On hardloopschoenen verkrijgbaar in de winkels. Naast hardloopschoenen zijn er ook schoenen die je kan dragen in het dagelijks leven, schoenen voor hiking en trailrunning en speciale waterproof modellen. De hardloopschoenen zijn verdeeld in schoenen die geschikt zijn voor verschillende afstanden. Hieronder vind je een aantal verschillende modellen en de afstanden waar ze geschikt voor zijn.

  • Cloudflow voor afstanden van 10 tot 21 km
  • De Cloudsurfer voor tempotrainingen
  • Cloudstratus voor lange afstanden met een maximale demping
  • De Cloudace voor lange afstanden met een maximale support
  • Cloudswift voor hardlooprondjes in de stad en snelle afdalingen
  • De Cloudventure voor trailrunning met extra demping voor afdalingen
  • Waterdichte Cloudventure voor trailrunning
  • Cloudventure Peak een ultralichte trailrunningschoen voor wedstrijden

On running hardloopschoenen kopen: Aanbiedingen en de beste prijzen

Er zijn verschillende (web-)winkels waar je de On Running hardloopschoenen kan kopen. Zo zijn de schoenen onder andere verkrijgbaar bij Daka en Bever. Bekijk hieronder de beste aanbiedingen en de laagste prijzen.

Optrimize

Categorie: Hardlopen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: