Regenkleding voor fietsers: Favoriete kleding voor wielrennen en MTB-en

Regenkleding voor fietsers

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De afgelopen dagen hadden we temperaturen van rond de 30 graden en veel zon. Je kan je dan niet voorstellen dat de weersomstandigheden er over een week weer heel anders uit kunnen zien. Met deze regenkleding voor fietsers kan jij straks – als het regenachtig herfstweer is – lekker buiten blijven fietsen. Wij hebben regenkleding gevonden voor tijdens het wielrennen en MTB-en. Veel triatleten kiezen er in de herfst en winter voor om binnen te trainen, bijvoorbeeld op een fietstrainer. Er zijn ook triatleten die hun fietsconditie op peil houden door spinninglessen te volgen.

Regenkleding voor fietsers kopen

Er zijn meerdere webwinkels waar je regenkleding voor fietsers kunt kopen. Bekende webwinkels zijn bijvoorbeeld Decathlon (bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding) en Triathlonaccessoires (hoogwaardige merken en een uitgebreid assortiment). Als je kijkt naar regenkleding voor fietsers zie je dat er regenkleding is voor woon-werk verkeer, voor tijdens het wielrennen en voor tijdens het MTB-en. De kleding voor tijdens het MTB-en is soms wat wijder en minder aerodynamisch. Er zijn verschillende punten waarop je de regenkleding voor fietsers kan vergelijken:

Regenkleding voor fietsers

Waterkolom: Mate van waterdichtheid

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de mate van waterdichtheid. Zoek je een jasje dat je droog houdt tijdens een klein onverwachts buitje? Dan heb je een andere jas nodig dan wanneer je een regenjas zoekt om droog te blijven tijdens een urenlange fietstocht in de stromende regen. Hoe hoger de waterkolom is van de regenkleding, hoe hoger de waterdichtheid.

Ademend vermogen

Ben je op zoek naar een regenjas die je tijdens de gehele training aan kan houden? Dan is het fijn om te kiezen voor een jas die ademt. Zo kan ook het vocht van het zweten afgevoerd worden en is er minder of geen sprake van condensvorming in de jas. Ademende waterdichte jassen zijn duurder dan waterdichte jassen die niet ademen. Zoek je alleen een jas die je aan kan doen als er toch een onverwacht buitje aankomt? Dan kan je ook kiezen voor een regenjas zonder ademend vermogen.

Goed om te weten: GORE-TEX is een volledig waterdichte stof met ademend vermogen. Een ideale stof voor regenkleding voor fietsers dus! In de onderstaande video vind je meer informatie over GORE-TEX.

Thermoregulatie

In de herfst en winter liggen de temperaturen een stuk lager. Je kan er daarom ook voor kiezen om een jas aan te schaffen die niet alleen waterdicht is en een ademend vermogen heeft, maar die ook warm is. Zo heb je een veelzijdige jas die je de hele herfst en winter kan dragen. Afhankelijk van de buitentemperatuur draag je hem met een thermoshirt of een thermoshirt en een extra tussenlaag (zoals een extra kort of lang fietsshirt).

Regenkleding voor tijdens het wielrennen

De regenkleding voor tijdens het wielrennen zit vaak vrij goed aangesloten om het lichaam. Hierdoor heb je weinig last van windweerstand. Vaak kan je bij deze kleding ook kiezen uit fluoriserende kleuren en/of heeft de regenkleding reflecterende onderdelen. Hierdoor ben je nog beter zichtbaar in het verkeer wanneer het donker of grijs en regenachtig weer is. Natuurlijk is goede fietsverlichting ook enorm belangrijk wanneer je veilig wilt kunnen fietsen in het donker. Verder zijn veel regenjassen voor fietsers aan de achterkant iets langer waardoor ze voor een deel over de billen vallen. Zo beschermen ze ook deels tegen opspattend water. Er bestaan ook speciale lange fietsbroeken die waterafstotend of deels waterdicht zijn.

MTB-en met regenkleding voor fietsers

MTB-en is in de herfst en winter een leuke aanvulling op of zelfs een (tijdelijke) vervanging voor het fietsen op een racefiets of tijdritfiets. In verschillende webwinkels waaronder in de Decathlon webwinkel vind je speciale regenkleding voor tijdens het mountainbiken. Deze kleding valt vaak iets ruimer. Soms kan je de capuchon zelfs over de helm doen. Ook heeft deze kleding vaak iets meer opbergruimte.

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: