Tacx NEO 2T Smart fietstrainer

Tacx NEO T2 Smart fietstrainer

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Ben jij op zoek naar een goede fietstrainer om deze winter binnen door te kunnen trainen? Dan is de kans groot dat je nu aan het wachten bent tot de fietstrainer die jij wilt weer op voorraad is. De vraag is deze winter misschien wel groter dan ooit en bij bijna alle winkels zijn de meeste fietstrainers uitverkocht. Toevallig zagen wij dat er van de Tacx Neo 2 Smart nog enkele artikelen online beschikbaar zijn (tijdens het schrijven waren deze artikelen alweer uitverkocht). Benieuwd naar deze fietstrainer? Lees dan snel verder!

Over de Tacx NEO 2 Smart fietstrainer

Bekijk de Tacx NEO 2T Smart fietstrainer op Bol.com

Deze fietstrainer valt onder de topklasse fietstrainers. Hij is stil, realistisch en meet het vermogen met een afwijking van minder dan 1%. Je hoeft de fietstrainer niet te kalibreren om het vermogen te kunnen meten. Deze fietstrainer kan een hellingshoek van 25% nabootsen, ook kan hij een vermogen aan van 2200 watt. Tijdens het fietsen met Zwift en met de Tacx cycling software kan de fiets verschillende wegoppervlakten nabootsen. Zo gaat hij trillen wanneer je op grind of op de kasseien rijdt. Bij het afdalen simuleert hij het gevoel van versnellen. Tijdens het fietsen kan de fiets enkele graden naar links of naar rechts bewegen. Hierdoor krijg je hetzelfde gevoel als wanneer je buiten aan het fietsen bent. De fietstrainer weegt 21,5 kg en je kan hem opklappen.

Enkele technische specificaties:

Draadloze communicatie: ANT+ FE-C, Bluetooth Smart open
Besturingsmiddelen: smartphone, tablet, ANT+FE-C fietscomputers, stand alone, koppeling met computer via ANT+ antenne
Output: trapfrequentie, vermogen, snelheid
Uitlezing: smartphone, tablet, fietscomputer, sporthorloge, computer met ANT+ antenne
Geschikte cassettes: Shimano & SRAM: 8 t/m 11 speed. Cassettebody Campagnolo apart verkrijgbaar. Niet geschikt voor een gespecialiseerd SCS-systeem.
Geschikte assen: Breedte van de achtervork: racefiets 130 mm, MTB 135 mm, 142 mm en 148 mm. Adapters voor breedtes 135×10 mm beschikbaar
Geleverd met: direct drive blokkeringsas 142×12 mm en 148×12 mm, 1 maand abonnement op Tacx-software, snelspanner voor racefietsen en MTB’s (5 mm).

De Tacx NEO 2 Smart vergeleken met de Wahoo KICKR power smart trainer V5

Wanneer je op zoek bent naar een topklasse fietstrainer is de kans groot dat je misschien de Wahoo KICKR power smart trainer V5 op het oog hebt. Deze fietstrainer is zo’n 100 euro goedkoper dan de Tacx NEO 2 Smart fietstrainer. Beide fietstrainers hebben een maximale weerstand van 2200 watt. De Wahoo fietstrainer kan een stijgingspercentage van 20% nabootsen en de Tacx fietstrainer een stijgingspercentage van maar liefst 25%. Verder wordt de Wahoo fietstrainer geleverd inclusief een 11 speed cassette. De Tacx NEO 2 Smart is bijzonder vergeleken met veel andere fietstrainers omdat je er ook op kan fietsen zonder dat hij een externe voedingsbron nodig heeft. Deze energie wordt namelijk opgewekt uit de trapbeweging. Hierdoor kan je de fietstrainer overal gebruiken.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.