Triathlon Atleten struikelen allemaal over de finish

triathlon (1)

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Triathlon is een relatief nieuwe sport. Het is een hele zware opgave om jezelf als een echte triatleet te bestempelen. Het is dan ook de heftigste duursport die er is. Professionele triatleten gaan dan ook erg ver in het oefenen. Ze zijn hier dag in dag uit mee bezig. Uitstekende voeding en trainingsschema’s zijn dan ook een absolute must. Toch maken zelfs professionele atleten fouten.

Nieuwe gokwet zorgt voor legaal gokken op sport

De overheid heeft in oktober 2021 een wet aangenomen, waardoor we nu allemaal kunnen gokken op allerlei sporten. Triathlon is er een van en dit maakt kijken naar de sport nog spannender. Het is namelijk al een topprestatie om een triathlon race af te ronden. Stel je voor dat degene waarop je gegokt hebt daadwerkelijk wint. Op deze pagina staan bonussen die je kan verkrijgen als je een gokje wilt wagen op de nieuwste triathlon race.

Triathlon

Triathlon is een duursport die bestaat uit meerdere sporten achter elkaar. Je moet een ijzeren uithoudingsvermogen hebben, want het is een hele zware sport. Het is voor echte doorzetters en mensen die houden van een uitdaging. Een hele of klassieke Triathlon bestaat uit 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en daarna 42,2 kilometer (een marathon) lopen. Het is een olympische sport met verschillende afstanden. Ook zijn er andere varianten zoals duathlon, crosstriathlon en wintertriathlon.

Atleten struikelen massaal voor de finish

De atleten die vochten voor de beker van de Europe Triathlon Cup Holten hebben veel obstakels achter de rug gehad bij de laatste wedstrijd. Ze moesten namelijk 750 meter zwemmen gevolgd door 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Eindelijk bij de finish aangekomen vielen er verschillende atleten voor de finishlijn. Er zat een kuil onder het tapijt, waardoor vele vielen. Zowel bij de mannen- als vrouwen race lagen er mensen over de eindstreep.

Voor mannen en vrouwen

De triathlonsport heeft al oorsprong uit de jaren 80. Vrouwen beoefende de sport wat later dan mannen maar ondertussen is ongeveer 30% van het vrouwelijk geslacht in de sport. Deze verandering heeft zich voorgedaan in een periode van een paar jaar. Het is dus beste bijzonder om te zien dat vrouwen toch de motivatie hadden om hun potentie ook te laten zien. Er zijn verschillende onderzoekers die stellen dat vrouwen meer aanleg hebben voor duursporten. Het is dan ook mooi om te zien dat de sport gelijke wedstrijdafstanden heeft en gelijke prijzen voor vrouwen en mannen in de sport.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: