Triathlonfietsen van Wiggle 2019 (TT Bikes)

Wiggle triathlonfietsen en tijdritfietsen TT

Wiggle is opgericht in het Verenigd Koninkrijk, maar is ondertussen is vrijwel heel Europa (en een deel daarbuiten) actief. Ook Wiggle Nederland begint steeds meer een begrip te worden in ons land. Het bedrijf biedt online een enorm groot assortiment sportartikelen aan. Eigenlijk kun je hier alles vinden wat maar met sporten te maken heeft. Van supplementen tot triathlonhorloges en van fietstasjes tot triathlonspullen. Ze hebben ook een enorm gaaf assortiment triathlonfietsen (TT Bikes). Merken zoals Ridley, Vitus, Fuju, Cube en Felt worden aangeboden. In dit artikel kijken we naar het assortiment triathlonfietsen bij Wiggle in 2019.

Ridley Dean 105 TT Bike

Bekijk 105-versie | Bekijk Ultegra versie

Ridley Ultegra Wiggle

Wiggle verkoopt in het triathlonassortiment van 2019 slechts twee fietsen van het mer Ridley. Deze rood/zwarte fiets is uitgerust met de Shimano 105 11 Speed groepset en Zaffiro banden. De fiets is beschikbaar in de maten small, medium en large. Op de website van WIggle kun je de maten goed nakijken in een uitgebreide matentabel. De fiets zelf is ontworpen om zo aerodynamisch mogelijk te zijn, met oog voor detail. Een favoriete fiets (en merk) van veel triatleten. Deze fiets heb je ook in de versie Ridley Dean Ultegra TT bike.

De Ridley Dean Ultegra is een van de mooiste triathlonfietsen van dit moment. De fiets is ontworpen voor uitzonderlijke snelheid en optimale aerodynamische krachten. De fiets is uitgerust in de kleuren zwart/rood, waardoor het een stoer geheel wordt. Nog belangrijker zijn het Dean carbon frame, de Ultegra 11 speed groepset en Fulcrum Racing 4 wielen. Het zadel is speciaal ontworpen voor en door triatleten.

Felt B14 TT Bike

Bekijk in de winkel

Felt B14 Wiggle

De Felt B14 is de goedkoopste triathlonfiets in het assortiment bij Wiggle voor 2019. Het is een volledige carbonfiets en is gebouwd voor duurzaamheid en om prestaties van het hoogste niveau te leveren. Ook deze fiets is uitgerust met de Shimano Ultegra 11 speed groepset. De banden van de Felt 14 zijn Vittoria Sapphire Pro en natuurlijk zijn zowel de vork als het frame van carbon gemaakt. Met de adviesprijs van €2.299,00 is het voor deze kwaliteit een koopje, maar voor velen allesbehalve goedkoop.

Vitus Auro triatlonfiets (105, 2019, zwart/grijs, XL)

Bekijk in de winkel

Vitus Auro 2019 Wiggle

De Auro CR van het merk Vitus is volledig goedgekeurd door de UCI voor triatlons en tijdritten. Het is ontworpen voor extra efficiëntie en betere prestaties. Je kan nog meer delen van de fiets naar eigen wens instellen, waardoor je de fiets echt op jezelf kan laten afstellen in bijvoorbeeld een bikefit. De fiets is uitgerust met Shimano 105 R7000, 11 speed en wordt gratis door Wiggle verzonden en is binnen 4-6 werkdagen binnen. De adviesprijs ligt iets boven de 3000 euro.

Fuji Norcom Straight 2.1 TT Bike

Bekijk in de winkel

Fuji Norcom Straight

De Fuji Norcom TT bike staat bekend om de hoge kwaliteit, waardoor je het maximale uit jezelf kan halen tijdens een triathlon. Het frame is de C5 Aero Carbon tubing en de fiets zelf is uitgerust met de geweldige Shimano New Ultegra 11 speed groepset. Het crankstel met de Shimano New Ultegra, 52/36T. De kleuren zwart en groen voeren de boventoon. De voorraad van deze triathlonfiets is beperkt, maar de maten 51, 53 en 55cm zijn doorgaans wel beschikbaar.

Felt IA14 TT Bike

Bekijk in de winkel

Felt IA Wiggle

De vork bestaat uit Felt Aero Tri UHC Performance-koolstofvezel, MMC met InsideOut-constructie, BB30 bracketasbehuizing, horizontale uitvaleinden met geïntegreerde uitvindingsregelaars. Banden zijn van Filt Aero TTR2. Voor de groepset heeft Felt gekozen voor de Shimano Ultegra 11 speed. Een keuze die we erg vaak tegenkomen bij triathlonfietsen in het algemeen. Deze fiets is volgens Wiggle en Felt bedoelt voor de triatleet die écht alles uit de wedstrijd wilt halen. Met deze fiets kan je een nog snellere tijd neerzetten!

Cube Aerium Race TT Bike

Bekijk in de winkel

Cube Aereum

Met een adviesprijs van onder de 3000 euro is de Cube Aerium allesbehalve goedkoop, maar elke euro meer dan waard. De Aerium Race is geschikt als tijdritfiets en als triathlonfiets. Net als de meeste bovenstaande triathlonfietsen van Wiggle is de Cube uitgerust met de Shimano Ultegra 11 speed groepset. Wielen zijn van het merk Mavic Cosmic Elite, QR/QR. Op het moment is deze fiets de enige Cube in het assortiment voor 2019 van Wiggle Nederland.

Fuji Norcom Straight 2.3 TT Bike

Bekijk in de winkel 

Fuji Norcom

Volgens de fabrikant zelf: “Vlieg in recordtijd over de finishlijn en rijdt hiermee ongeëvenaarde positionering en verstelmogelijkheden gecombineerd met topklasse componenten. Met een prachtige Shimano 105-aandrijving waarmee u in een flits op snelheid kunt komen, terwijl de Oval Concepts-wielen van het begin tot het einde snel rollende en soepele prestaties leveren.” De fiets is getest in windtunnels en beschikbaar in de maten 51, 53, 55 en 57 centimeter. De adviesprijs ligt iets boven de 2500 euro, maar is volgens meerdere recensenten het geld zeker waard.

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie