Xtenex: De beste elastische veters op de markt?

Xtenex: De beste elastische veters op de markt?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Wanneer je zoekt op de beste elastische veters of op triathlon veters zal je zien dat je al gauw uit komt bij de Xtenex veters. Er zijn natuurlijk meerdere soorten elastische veters die geschikt zijn om te dragen tijdens een triathlon maar de Xtenex veters wordt vaker benoemd dan veel andere soorten veters. Maar wat is er nou zo bijzonder aan deze veters? Dat lees je in deze blog.

Over het merk Xtenex

Het merk Xtenex brengt veters op de markt die je niet hoeft te strikken. De knopen in de veter worden kleiner wanneer je aan de veter trekt, hierdoor kan je ze door de vetergaten in de schoen doen. Wanneer je de veter loslaat verschijnt de knoop weer en blijft de veter goed stevig in de schoen zitten. De veter zal dus nooit verplaatsen wanneer je aan het bewegen bent. Ook kan je zo goed instellen dat de druk op de wreef van de voet overal hetzelfde is én blijft. Wanneer je meer knoopjes tussen de vetergaten laat zal er minder spanning op de schoen zijn.

Voordelen van de Xtenex veters

Er zitten enorm veel voordelen aan het gebruik van Xtenex veters. Wij hebben de voordelen opgeschreven die wij in reviews vonden en voordelen die wij zelf hebben ervaren met het dragen van de Xtenex veters. Wanneer je de veters op de juiste manier hebt afgesteld kan je de schoenen als een soort instappers aan en uit doen. Hoe vaak je dit ook doet, de veters blijven perfect op dezelfde manier in de schoen zitten en rekken niet uit. Verder waren wij een beetje bang dat de druk op de wreef klachten zou kunnen veroorzaken. Na het eerste hardlooprondje met de Xtenex veters hebben we ze iets versteld en daarna zaten ze perfect! Niet te strak en niet te los. Je kan ze zo instellen dat er niet te veel druk op de voeten ontstaat. Wij zijn ieder geval fan van dit product en zullen niet (zo snel) overstappen naar een ander soort veter.

Verschillende kleuren

De Xtenex veters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dat is handig want zo kan je een kleur uitzoeken die bij jouw trisuit of hardloopschoenen past. Je kan kiezen uit de kleuren wit, zwart, zilver, rood, paars, bruin, neon geel, neon oranje, neon roze, neon groen, blauw en grijs. Eigenlijk zijn dit nog niet eens alle kleuren. Je hebt bijvoorbeeld van sommige kleuren ook al meerdere varianten. Bijvoorbeeld een licht- en donkerroze veter.

Geen fan van de Xtenex veters?

Heb je de Xtenex veters uitgeprobeerd maar ben je er geen fan van? Dat kan! Er worden door sommige gebruikers verschillende nadelen benoemd bij deze veters. Zo vinden sommige triatleten het vervelend dat het lang duurt om de veters in de schoenen te krijgen door de knoopjes op de veters. Wanneer ze de eerste keer nog niet op de juiste spanning gesteld staan kan het even een werkje zijn om ze weer verder door de gaatjes in de schoenen te trekken. Uiteraard zijn er ook nog vele andere elastische veters verkrijgbaar die erg handig zijn om in je schoenen te hebben tijdens een triathlon. Veters die ook erg populair zijn onder triatleten zijn de Lock Laces. Dit zijn elastieken veters die je met een simpel slotje vast of los kan doen. De gebruikers van Lock Laces zijn meestal ook meteen fan en willen niet meer anders. Ook de Greeper Laces, de Yankz en de Freelaces veters worden regelmatig genoemd.

Optrimize

Categorie: Hardlopen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: