ANT+ dongle voor fietstrainers

Dongle

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Om jouw interactieve fietstrainer te kunnen koppelen aan een PC of laptop heb je een ANT+ dongle nodig. Koppelen lukt dan namelijk alleen via ANT+. Dit in tegenstelling tot het koppelen van de interactieve fietstrainer met een smartphone of tablet. Deze koppeling gaat namelijk via Bluetooth en daar heb je geen dongle voor nodig. Vind je het lastig om de juiste dongle uit te kiezen? Dan lees je in deze blog meer over de punten waar je op moet letten bij het uitkiezen van een geschikte ANT+ dongle voor fietstrainers. Ook hebben we een aantal ANT+ dongles voor fietstrainers op een rij gezet.

Wat is een ANT+ dongle?

Een ANT+ dongle ziet eruit als een USB stick, deze dongles worden ook wel USB ANT+ sticks genoemd. Met deze dongle kan je verschillende apparaten (die je kan verbinden via ANT+) verbinden met een PC of laptop. Bij apparaten kan je naast fietstrainers denken aan powermeters, sporthorloges, cadansmeters en hartslagmeters. Met een USB verlengkabel stop je de ene kant van de verlengkabel in de laptop. Aan de andere kant kan je de ANT+ dongle bevestigen. De USB verlengkabel zorgt ervoor dat je de dongle dichter bij de fietstrainer neer kan leggen waardoor de verbinding tussen de trainer en laptop sterker is.

Welke ANT+ dongle voor fietstrainers heb je nodig?

Bij het uitkiezen van een geschikte ANT+ dongle voor fietstrainers is het vooral belangrijk om te kijken naar een dongle met een goed bereik. Hoe beter het bereik van de dongle hoe verder je de laptop weg kan zetten van de fietstrainer en hoe minder groot de kans dat je de verbinding verliest tijdens een spannende race op trainingsprogramma’s voor de fietstrainer zoals Zwift. Eventueel kan je ook een extra USB verlengkabel aanschaffen zodat je de dongle dichter bij de fietstrainer neer kan leggen. Deze verlengkabels zijn er in verschillende maten.

ANT+ dongle voor fietstrainers kopen

Hieronder hebben wij enkele dongles voor fietstrainers én USB verlengkabels op een rij gezet. Wil je meer informatie? Dan kan je klikken op de button of op de afbeelding. De prijzen voor de dongle worden iedere dag opgehaald. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen en de beste prijzen.

Slechte of géén verbinding ANT+ tijdens het trainen met Zwift

Wanneer je met jouw fietstrainer traint met trainingsprogramma’s kan het zo zijn dat je (tijdelijk) een slechte of zelfs géén verbinding hebt via ANT+. Het wegvallen van de verbinding wordt ook wel een dropout genoemd. Tijdens zo’n dropout ontvangt Zwift even geen data meer van jouw sensoren. We gebruiken in dit voorbeeld even het trainingsprogramma Zwift, in deze plaats kan je ook Sufferfest, TrainerRoad of Rouvy lezen. Vaak is er bij problemen met de verbinding sprake van een zwak signaal of een storing. Bekijk in deze blog de oorzaken die een zwak signaal of een storing kunnen veroorzaken. Echter kunnen er ook andere oorzaken zijn waardoor de verbinding met de ANT+ dongle slecht is of zelfs wegvalt.

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: