Garmin updates voor meerdere smartwatches en fietscomputers

Garmin updates

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Vandaag (30 augustus 2022) zijn door Garmin verschillende nieuwe software- en functie-updates aangekondigd. Deze updates zijn er voor meerdere smartwatches én voor de nieuwe Edge 1040 serie fietscomputers. De smartwatches waar de updates op van toepassing zijn, zijn de: Fenix 7 serie, Epix (Gen 2), Instinct 2 serie en de Forerunner 945 LTE. Een aantal van de functies in deze software-updates zijn bekend gemaakt. Deze verschillen voor de smartwatches en voor de fietscomputer.

Functies voor smartwatches in deze software-updates

Laten we eerst eens gaan kijken naar de functies voor de sporthorloges in deze software-updates. Wil je een uitgebreide lijst zien van compatibele apparaten? Bekijk de lijst dan hier! Hieronder vind je de smartwatches waar deze updates op van toepassing zijn.

SatIQ

SatIQ schakelt automatisch multi-band GPS in wanneer je in een gebied bent waar dit nodig is. Hierbij kan je denken aan een gebied tussen hoge gebouwen of wanneer je onder een dicht bladerdek loopt (in het bos). Wanneer dit niet meer nodig is wordt de multi-band GPS weer uitgeschakeld. Omdat het gebruik van multi-band GPS meer batterij kost dan het gebruik van “gewone” GPS is de levensduur van de batterij langer. Een batterij besparende functie dus!

Hartslagvariabiliteit (HRV) status

Om een beter beeld te krijgen van jouw algemene welzijn en jouw herstel kan je na de nieuwe update jouw HRV (hartslagvariabiliteit) volgen tijdens de periode dat je slaapt.

Race-widget

De race-widget is een widget waar je alle gegevens over jouw wedstrijdvoorbereiding kan bekijken. In deze widget kan je onder andere de onderstaande informatie zien:

  • Prestatievoorspelling voor de wedstrijd
  • Aftelklok
  • Weer op de wedstrijddag

Bijgewerkte trainingsstatus

Met behulp van nieuwe graadmeters krijg je na de updates een nog beter inzicht in je algehele inspanning. Ook krijg je een beter beeld van jouw trainingen: Train je productief, zit je in de piek qua presteren of heb je te veel getraind en is er een risico op overbelasting?

Hieronder vind je de nieuwe graadmeters die helpen bij het verkrijgen van een goed inzicht in jouw conditie en trainingen:

  • HRV-status
  • Recente trainingsgeschiedenis
  • Recente prestaties

Stock tracker: Aandelen bijhouden met de Stock app

Wanneer jouw smartwatch gekoppeld is met jouw compatibele smartphone kan je gebruik maken van deze nieuwe update. Vanaf je smartwatch kan je tot 50 aandelen bijhouden met de Stocks app. Zo kan je de aandelen makkelijk controleren om de dagelijkse prijzen en trends te volgen. Bekijk op deze website de beurzen die worden gedekt door de app stocks. Let op: De gegevens die je ziet in de Garmin Stocks Tracker-app kan je gebruiken voor informatieve doeleinden. Ze zijn niet bedoeld om te gebruiken voor beleggings- of handelsdoeleinden.

Dit zijn de functies voor fietscomputers in deze release

In de softwarerelease voor de Garmin Edge 1040 serie fietscomputers zijn er vier nieuwe functies waar je gebruik van kunt maken. Hieronder hebben wij drie van de functies op een rij gezet en uitgebreid beschreven. De vierde functie is een volledige ondersteuning voor eBikes.

Garmin Edge 1040

559,00
Prijs gecheckt op 17 februari 2024 03:26

Muziekbediening vanaf jouw Garmin Edge fietscomputer

Heb jij jouw fietscomputer gekoppeld aan een compatibele smartphone? Dan kan je vanaf nu jouw muziek rechtstreeks bedienen vanaf jouw Edge fietscomputer! Maak voor de veiligheid het liefst gebruik van een bone conduction headphone waarmee je meer van het verkeer hoort dan wanneer je een in-ear koptelefoon draagt.

Trainingsstatus

Dit is dezelfde update als bij de smartwatches. Door nieuwe indicatoren krijg je een nog beter inzicht in de algehele inspanning. Zo weet je of je productief aan het trainen bent, of je in je piek bent of dat je misschien zelfs overbelast bent omdat je te veel hebt gedaan.

Bekijk de nieuwe indicatoren:

  • Recente trainingsgeschiedenis en prestaties
  • HRV status

Intensiteitsminuten

Met deze softwareupdate kan je bekijken wanneer intensiteitsminuten zijn verdiend tijdens de rit. Hier heb je wel een compatibele smartwatch voor nodig.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.