Home » Garmin Forerunner 945 triathlonhorloge: Uitgebreid getest (incl. triathlonbundel)

Garmin Forerunner 945 triathlonhorloge: Uitgebreid getest (incl. triathlonbundel)

Triathlonbundel Forerunner 945

Eerder lieten we al een review over het nieuwe triathlonhorloge van Garmin schrijven door een kenner. Daarnaast hebben we een Garmin 945 review geschreven op een andere website binnen ons netwerk .Nu hebben we, dankzij Garmin Nederland, de Forerunner 945 en de triathlonbundel uitgebreid mogen testen. Twee redactieleden hebben het horloge voor een maand gebruikt. Het horloge, met een prijskaartje van €599,99 en €749,99 voor de bundel, is zeker niet goedkoop, maar het horloge zit wel vol met gave snufjes. Hoe Garmin zoveel technologie in zo’n klein horloge heeft weten te stoppen, is voor ons onduidelijk. Wij hebben het horloge laten testen door twee redactieleden: Een beginnende triatleet, die voor het eerst mee gaat doen aan de halve afstand tijdens de Challenge Amsterdam-Almere, en redactielid Henk, een doorgewinterde triatleet, die dit jaar twee halve afstanden gepland heeft. We hebben de basisfuncties getest, maar ook de vernieuwende muziek- en kaartfuncties van de Garmin Forerunner 945.

Mochten jullie nog vragen hebben over dit horloge, laat het gerust weten via ons contactformulier. We hebben inmiddels goed door hoe het sporthorloge werkt, dus waarschijnlijk kunnen wij de vraag beantwoorden of je verder helpen!

Uitpakken en in de doos

We hebben van Garmin Nederland twee 945-horloges gehad om te testen in bruikleen. Eén Forerunner 945 horloge en één keer de volledige triathlonbundel. De twee verpakkingen hebben allebei een andere inhoud.

Forerunner 945 inhoud doos

 • Garmin Forerunner 945
 • Oplaadkabel
 • Documentatie
Garmin Forerunner Horloge in doos

Triathlonbundel inhoud doos

 • Garmin Forerunner 945
 • 1 extra set bandjes (zwart)
 • HRM-Tri™ monitor
 • HRM-Swim™ monitor
 • Snelsluitingspakket
 • Oplaad-/gegevenskabel
 • Documentatie
Triathlonbundel Forerunner 945

Wat valt als eerste op

Na het uitpakken hebben we de eerste meningen verzamelt. Het instellen van het horloge verliep bij de twee testers soepel. De benodigde stappen werden binnen een aantal minuten vlekkeloos doorlopen. Het koppelen van het nieuwe sporthorloge en ontkoppelen van het oude horloge verliep ook zonder problemen. Daarnaast vielen er nog een aantal andere dingen op tijdens het eerste gebruik:

Opladen werkt anders vergeleken met de 735XT

Bijna de gehele redactie van Triathlon365 heeft een Garmin horloge. Vooral de 735XT is topfavoriet. Het eerste dat opviel aan het horloge is de andere manier van opladen. Je laadt het horloge niet op met de knijpermethode. In de onderstaande afbeelding zie je de nieuwe manier van opladen van de Forerunner 945 goed.

Opladen 945 garmin afbeelding 3

Knopindeling is vernieuwd

Henk moest even wennen aan de vele mogelijkheden van het horloge. De knopindeling is iets anders dan zijn vorige horloge. Hij besloot het uit te zoeken zonder de handleiding te raadplegen. Na een kwartier vond hij het wel een enorme vernieuwing. “Wat kan dit horloge veel zeg!”, was de eerste voorzichtige conclusie.

Groter en dikker

Het horloge is iets groter en dikker dan de meeste voorgangers. Je merkt dit wel na de eerste keer dragen, maar na een dag heb je het niet meer door. Het bandje dat meegeleverd wordt met beide bundels is iets stugger dan die van de 735XT en voelt robuuster en degelijker aan. Het horloge oogt nog een stuk chiquer dan de 735XT, echt een lust voor het oog! Het horloge is verkrijgbaar in verschillende kleuren (bandjes).

Triathlontraining instellen op de Forerunner 945

Je kan de triatlonactiviteit gebruiken om snel over te schakelen op een ander sportsegment, de tijd van elk segment op te nemen en de activiteit op te slaan.

 1. Selecteer START > Triatlon.
 2. Ga naar START om de timer te starten.
 3. Selecteer aan het begin en eind van elke overgang. De overgangsfunctie kan in- of uitgeschakeld worden voor de triatlonactiviteitinstellingen.
 4. Selecteer STOP > Sla op nadat u uw activiteit hebt voltooid.

Zwemactiviteit meten

Zwemmen sporthorloge

Polshartslagmeting gaat niet samen met zwemactiviteiten. Toen we de Garmin 945 triathlonbundel ontvingen, zijn we dan ook direct in het water gedoken. De meegeleverde HRM-Swim™ konden we eenvoudig koppelen aan de Forerunner 945. Op deze manier konden wij een goede analyse maken van onze zwemactiviteiten. Deze werden goed weergeven op Garmin Connect. De band instellen, omdoen en gegevens verwerken verliepen allemaal soepel.

Let op: Het toestel is uitsluitend bedoeld voor zwemmen aan de oppervlakte. Duiken met het toestel kan schade aan het toestel veroorzaken en leidt ertoe dat de garantie komt te vervallen.

Opladen 945 garmin afbeelding 3

Hartslagbanden HRM-Tri en HRM-Swim

Bij de triathlonbundel worden er twee heart rate monitors (HRM) geleverd. Wij hebben de twee hartslagsensoren uitgebreid getest. Het koppelen van de hartslagmonitor met het horloge is erg eenvoudig.

Koppelen HRM tri
Koppelen HRM tri

De hartslagmeter zit tijdens het zwemmen en hartlopen niet in de weg en je merkt al snel niet meer dat je de hartslagmeter om hebt. De meting is beter dan de polsmeting van het horloge zelf, maar lijkt tijdens onze tests niet eens zoveel af te wijken van de normale hartslag tijdens trainingen van de testers.  Belangrijk is wel om de juiste zwembadlengte in te stellen op het horloge zelf, anders klopt er weinig van alle gegevens die het horloge meet. De gegevens worden in eerste instantie opgeslagen op de hartslagmeter zelf en daarna met de telefoon en Garmin Connect gesynchroniseerd.

Hartslagband

Fietsen

Voor het fietsen moet je niet vergeten het horloge op activiteit fietsen aan te zetten. Dit overkwam een tester van het horloge. De tweede rit stond de activiteit wel netjes aan. De Garmin Forerunner 945 meet alles wat er maar te meten valt en doet dit ook goed en nauwkeurig. Dit waren we natuurlijk ook al gewend van de 735XT. De gegevens worden -na de activiteit- netjes gesynchroniseerd met Garmin Connect.

Fietshouder 945 Garmin Forerunner

Bij de bundel wordt een houder voor het horloge meegeleverd die je op de fiets kan monteren. Deze kun je eenvoudig op een racefiets zetten. Je kan via horloge zelf instellen wat je op het scherm wilt weergeven tijdens de fietsactiviteit.

Houder fiets Garmin

Kaartfunctie

Het horloge kan kaarten in kleur weergeven op het horloge. De kaarten kan je van tevoren zelf inladen of je kan live met je route zien tijdens verschillende activiteiten. De kaartfunctie hebben wij niet veel gebruikt, omdat alle tests hebben plaatsgevonden op bekend terrein. Het is wel handig als je op onbekend terrein een activiteit aan het doen bent en de weg kwijt bent geraakt. Ook zie je op de kaart verschillende plekken in de buurt, denk daarbij aan parkeerplaatsen, supermarkten, recreatieplekken en sportfaciliteiten.

Conclusie

De Garmin 945 is een van de beste triathlonhorloges die je op het moment kan kopen. Bezit je nu een 935, dan kunnen wij voor de triatleet niet veel redenen bedenken om een 945 te kopen. De toegevoegde waarde van de muziekfunctie, kaartfunctie en Garmin Pay vinden wij nog niet voldoende om te switchen van een 935 naar 945. Toch zijn er ook redenen te bedenken om een overstap te kunnen rechtvaardigen. Zo heeft het nieuwste model een pulse oximeter, is het beter bestand tegen diep water, heeft het een betere satellietverbinding en is het glas gemaakt van een sterker materiaal.

Heb je echter een ouder model Garmin (of ander merk) en wil je het beste triathlonhorloge kopen? Dan is de 945 erg goed geschikt. Het meet alles wat je wil weten tijdens een training. Voor een volledige meting kan je het beste trainen met een van de twee hartslagbanden. Deze krijg je er bij de triathlonbundel bij. Zo kun je onder andere tijdens het zwemmen je hartslag meten, je omslagpunt berekenen en wedstrijdvoorspellingen en prognoses uit laten rekenen. Onze twee testers zijn het er unaniem mee eens: Dit is het beste triathlonhorloge waar zij tot nu toe mee hebben getraind.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

3 reacties op “Garmin Forerunner 945 triathlonhorloge: Uitgebreid getest (incl. triathlonbundel)”

 1. Dank voor de goede uitleg en test. Als ervaren triathleet heb ik één vraag en 1 tip.
  1- ondanks dat het misschien moeilijk te zeggen is op dit moment, maar hoe lang gaat het horloge mee? mijn ervaring met een ander Garmin sporthorloge is dat uiteindelijk de accu/batterij het gaat opgeven (na een jaar of 4-5)

  2- Tip
  Als je van plan bent dit horloge of een ander sporthorloge te gaan gebruiken in de wedstrijd, koop m dan een aantal maanden voor de wedstrijd zodat je gewend bent geraakt aan het horloge en het gebruik

 2. Als ik bij wiggle de Garmin forerunners 945 bundel koop. Kun je het horloge dan ook in het Nederlands programmeren en in km stand niet in miles omdat Wiggle zijn vestiging in Engeland heeft???
  Dan hoor je weleens dat de horloges voor America en andere werelddelen anders geprogrammeerd zijn

  Gr Jacky

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.