Apps koppelen aan de Wahoo Elemnt ROAM

Apps koppelen aan de Wahoo Elemnt ROAM

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Je kan de Wahoo Elemnt ROAM koppelen aan veel verschillende apps. In deze blog hebben wij een korte beschrijving gegeven veel verschillende apps die je kan koppelen aan deze fietscomputer. Ook hebben we uitgezocht hoe je de apps kan koppelen aan de Wahoo Elemnt Roam.

Apps die je kan koppelen aan de Wahoo Elemnt ROAM

In totaal zijn er 21 apps die je kan koppelen aan de Wahoo Elemnt ROAM. Er zullen veel apps tussen zitten die je al kent. Toch staan er ook apps tussen die bij veel atleten nog niet bekend zijn.

Strava

Op Strava kan je jouw sportprestaties bijhouden. Tijdens het fietsen en hardlopen kan je de app aanzetten op je smartphone om jouw activiteit bij te houden. Ook kan je Strava koppelen aan sporthorloges en fietscomputers om jouw activiteiten bij te houden. Verder kan je andere personen volgen en een snelle tijd neerzetten op segmenten (een deel van een route waarop jij en anderen die dit segment afleggen in een ranglijst terecht komen).

RideWithGPS

De app RideWithGPS kan je goed gebruiken om routes te plannen. Je kan gebruik maken van bestaande routes en deze eventueel naar wens aanpassen. Ook kan je uitgelichte ritverslagen kijken om inspiratie op te doen en zelf een ritrapport maken om te delen met familie en vrienden. In een ritrapport kan je verhalen en foto’s kwijt en kan je delen van de route markeren die bijzonder waren.

Training Peaks

Training Peaks is een app die door veel triatleten en andere duursporters wordt gebruikt om een trainingsplan te maken tot aan een bepaalde wedstrijd of in de aanloop naar een bepaald doel. In de app kan je trainingen inplannen en de voortgang in de gaten houden. Je kan de app ook koppelen aan andere apps en aan je sporthorloge of fietscomputer. Ook vele coaches gebruiken Training Peaks om trainingen in de plannen voor hun atleten.

TrainerRoad

Ook de app TrainerRoad kan je gebruiken om een trainingsseizoen te plannen, ook geschikt voor triatleten! Er zijn ook veel fietstrainers waar je deze app aan kan koppelen. Na de trainingen kan je jouw sportprestaties makkelijk analyseren. Zo kan je kijken of je vooruitgang boekt en of je eventueel de trainingen aan moet passen. Met Plan Builder kan je een aangepast trainingsplan laten maken.

Relive

Met de Relive app kan je een 3D video laten maken van jouw sportieve activiteit. Je ziet dan precies welke route je hebt gefietst. Aan deze 3D video kan je ook jouw eigen foto’s toevoegen op de plek waar je de foto hebt genomen.

Komoot

In de app Komoot vind je heel veel kant-en-klare routes zowel over de weg, over gravelpaden of mountainbikepaden. Hierdoor ontdek je de mooiste routes op plekken over de hele wereld. Routes kunnen gefilterd worden op afstand, moeilijkheidsgraad en bereikbaarheid. Je kan ook routes bekijken inclusief foto’s en beschrijvingen. Ook is het mogelijk om je eigen route te plannen. Je kan de kaarten offline bekijken en er is een speciale turn-by-turn navigatie. De routes die je hebt gefietst kan je bewaren en delen met vrienden en familie.

Single Tracks

Single Tracks is een app waarmee je MTB-routes kan vinden en waar je artikelen over mountainbiken kan lezen. Ook vind je meerdere artikelen met reviews over mountainbikeproducten. !!!!!

MTB-project

Ook de app MTB Project is een mountainbikegids. Je vindt in deze app verschillende kaarten met GPS route informatie. Je kan hier ook kant en klare routes bekijken waarin de hoogtepunten en bijzonderheden door lokale kenners worden beschreven. Je ziet bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad van de route, het hoogteverschil en hoe steil de hellingen en dalingen zijn. De app is vooral geschikt voor iedereen die van mountainbiken houdt. Als je de route van tevoren hebt gedownload heb je geen internetverbinding nodig om de route te kunnen volgen. De routekaarten zijn zeer gedetailleerd.

Today’s Plan

Today’s Plan is een app die je kan gebruiken om jezelf te “trainen” of jezelf te laten trainen door een coach. Je kan trainingen inplannen en achteraf bekijken om de voortgang in de gaten te houden.

Final Surge

Ben je op zoek naar een training en coaching platform? Dan is de app Final Surge misschien iets voor jou! Je kan precies zien welke trainingen je wanneer moet voltooien en wanneer je een training gedaan hebt. Ook kan je zien of je een training hebt gemist of te veel of juist te weinig hebt gedaan.

BestBikeSplit

Met de app BestBikeSplit kan je vermogensgegevens, wedstrijdinformatie en de (weers-) omstandigheden op de wedstrijddag aangeven. De app kan dan jouw raceprestaties voorspellen en een trainingsplan samenstellen zodat jij de beste prestatie kan neerzetten. Gegevens die jij opgeeft in het atletenprofiel, denk aan gewicht, lengte, FTP, MaxHR, type fiets en zo verder worden gebruikt om het trainingsplan en de voorspellingen te berekenen. Op de website vind je ook een demo van hoe het plan eruit kan komen te zien.

PowerTraxx

PowerTraxx is een GPS Tracker voor sporters. Je kan ritten bijhouden en delen. Je krijgt een overzicht van gedetailleerde kaarten en uitgebreide prestatiegegevens.

Overige apps

Ook de onderstaande apps kan je koppelen aan de Wahoo Elemnt Roam.

  • Cycling Analytics
  • Web4trainer
  • SportTracks
  • MapMyFitness
  • Map My Tracks
  • 2PEAK Dynamic Trainings
  • Xert
  • Google Fit
  • Dropbox
Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.