Aanbieding: Sanbo Massage Gun: Bekijk de deal

Duurzame sportkleding bij Wiggle

Duurzame sportkleding bij Wiggle
Photo by Christopher Rusev on Unsplash

Tegenwoordig zijn er steeds meer sportkledingmerken en merken met outdoor kleding die zich richten op het maken van duurzame sportkleding. Duurzame sportkleding bij Wiggle wordt gemaakt van hoogwaardige materialen met een minimale impact op het milieu. Merken die zich hiervoor inzetten zijn onder andere Föhn, Haglöfs, Norrona en Jack Wolfskin.

Welke materialen worden er gebruikt?

Materialen die gebruikt kunnen worden bij het ontwerpen van de duurzame sportkleding zijn onder andere biologisch katoen, microdons-technologie, synthetische dons en duurzame merinowol. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Duurzame sportkleding bij Wiggle

Je ziet dat de meeste duurzame sportkleding bij Wiggle nu vooral is ontworpen voor echte “outdoor” sporten zoals trailrunning en hiking. Veel van deze kledingstukken kan je ook gebruiken tijdens het fietsen en hardlopen. Houd er alleen wel rekening mee dat de kleding vaak minder aerodynamisch is.

Duurzame merino ondershirts

Van het merk Föhn vind je ondershirts voor dames en heren en halsdoeken gemaakt van merinowol. Op koudere dagen is een shirt van merinowol een ideale onderlaag. Wanneer het mild weer is kan je het shirt ook gebruiken als bovenlaag. Je kan een ondershirt van merinowol het best op de huid dragen. Zo heb je het meeste profijt van het ademend vermogen, van de snelle afvoer van zweet en van de thermische regulatie. Bij het scheren van de schapen voor de wol wordt er niet gebruik gemaakt van de omstreden manier van scheren waarbij de schapen op specifieke plekken worden kaalgeschoren (tegen myiasis). Ook gebruikers beoordelen het shirt hoog. Ook van het merk Icebreaker vind je duurzame merino shirts.

Flight FutureLight jas van The North Face

Deze jas is gemaakt van 100% gerecycled membraan genaamd FutureLight. Het materiaal (52% nylon, 8% elastaan (spandex) en 40% polyester) is ademend en waterproof. Bij het maken van de jas is er gebruik gemaakt van 90% duurzame gerecyclede stoffen. Ook tijdens zware buien houdt deze jas jou droog. Deze jas is ontworpen om te dragen tijdens het wandelen en hardlopen. Het is geen aerodynamische jas en hij heeft geen langere achterkant. Dit is iets wat veel regenjassen voor het fietsen wel hebben.

Ook interessant
Cyberaanval Garmin Ransomware
Garmin slachtoffer van ransomware genaamd WastedLocker🔐