📚Aanbieding: Boek Triathlon Trainingsprogramma - Slechts €7,29 Paperback versie -> Bekijk de deal 📚

Bike fit app: Een vervanging van een bikefit door een professional?

bike fit app

Deze periode is dé ideale periode om alle puntjes op de i te zetten om, zeker in het voorjaar, alles uit je trainingen te kunnen halen. Je wilt zoveel mogelijk effectief trainen. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Effectief trainen kan op meerdere manieren bereikt worden. Ten eerste kan je werken aan de juiste techniek binnen de verschillende sporten. Ook is dit de periode voor een bikefit, een sportmedische keuring en het (eventueel) laten aanmeten van de juiste hardloopschoenen. Een tijdje terug hoorden wij over een bike fit app. Wij waren erg nieuwsgierig naar de ervaringen met deze apps.

Bike fit app

Er zijn zelfs meerdere Bike Fit apps op de markt. Zo zijn er apps voor professionele bikefitters. Uiteraard zijn wij op zoek geweest naar een BikeFit app die zou helpen om als leek een goede fietspositie te krijgen. Om de apps goed te kunnen gebruiken heb je vaak wel een fietstrainer nodig.

BikeFit

bike fitThe Roadie Bike Fit

the roadie bike fit

Bike Fast Fit Elite

bike fast fit elite

Decathlon

Size My Bike

size my bike

Ervaringen BikeFit apps op Reddit

Wij zijn altijd op zoek naar (nieuwe) informatie over de triathlonsport. Op Reddit volgen wij verschillende sub-reddits die met triathlon te maken hebben. Op Reddit hebben wij ook vragen langs zien komen over Bike Fit apps en over een online bike fit, onder andere in de subreddit bikefit. Over het algemeen waren de triatleten en fietsers het eens dat een echte professionele bikefit de beste optie is. Toch waren er ook een aantal mensen tevreden met een bike fit app. Bijvoorbeeld over de Bike Fast Fit Elite. Het zou een goede “opstart” kunnen zijn naar een juiste houding op de fiets, mits je alles zo goed mogelijk “meet”.

DC Rainmaker review over de Bike Fast Fit app

DC Rainmaker is een bekende naam in de triathlonwereld. Hij schrijft (onder andere) veel reviews en veel triatleten hechten veel waarde aan zijn mening. Zo heeft hij ook een review geschreven over de Bike Fast Fit app. Over deze app was hij verrassend genoeg zeer positief. Het kost even wat tijd en moeite maar dan heeft de app ook zeker een meerwaarde voor veel triatleten. Ook DC Rainmaker vindt het geen volledige vervanging voor een professionele bikefit. Echter vindt hij dit wel een goede “vervanging” voor het computerdeel van het dure Retül systeem waar enkele bikefitters mee werken. Zoals met deze methode is het ook mogelijk om “stickers” te plakken op belangrijke plekken op het lichaam om op die manier een nog betrouwbaardere meting te krijgen. Met de app kan je ook de afstellingen opslaan en eventueel later weer gebruiken (bijvoorbeeld als de fiets uit elkaar is geweest voor een vliegreis of iets dergelijks) om de juiste houding op de fiets weer in te stellen.

Ook interessant
AAB Westland triathlon
AAB Westland Triathlon 2020