Cervelo lanceert nieuwe P3x triathlonfiets

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Verrassend nieuws: Cervelo brengt zijn tweede nieuwe fiets in tien dagen uit. Hoewel het misschien voelt als een deja vu, is het toch echt waar. Cervelo heeft een nieuwe fiets uitgebracht binnen hun triathlon / tijdrit lijn met fietsen. Op 21 maart 2019 hebben zij de P3x aangekondigd. In tegenstelling tot de eerder aangekondigde P4, is de P3x niet een geheel nieuwe fiets. Het is een lichtere, meer veerkrachtige en minder dure mix van hun tri-specifieke p4x. Eind maart is de P3x beschikbaar in beperkte oplage. In mei 2019 is de nieuwe fiets in een grotere oplage beschikbaar. De nieuwe p3x lijkt veel op de p5x qua stijl en vorm, maar heeft wel enkele verbeteringen ten opzichte van de tekortkomingen van de oudere superbike.

Cervelo P3x triathlonfiets prijs

Wie deze geweldige triathlonfiets wilt bezitten moet diep in de buidel tasten. De prijs start vanaf $8.000, omgerekend ongeveer €7.066. Je krijgt dan een Ultra Di2-pakket met DT Swiss P1800 schijfwielen. De P3x is ook beschikbaar met DT Swiss 1450 race wielen. Je betaalt dan echter wel gemiddeld 2000 Amerikaanse Dollar meer voor de fiets. De productie wordt gedaan in de vertrouwde fabriek in Azië, waardoor het proces verfijnder en goedkoper is dan fietsen uit de Noord-Amerikaanse Cervelo fabriek.

Een échte triathlonfiets

Net als de nieuwe P5 heeft de P3x een veel verfijnder uiterlijk. De fiets is voorzien van geïntegreerde aerobars, die eenvoudig af te stellen zijn. De basisstangen – met de gepatenteerde ergonomische handvatten op de stuurstang – kunnen ook worden omgedraaid voor een meer of juist mindere agressieve positie. Cervelo maakt met de lancering van deze fiets duidelijk dat zij zich nog steeds richten op triatleten. Deze fiets is écht 100% gemaakt voor triatleten.

P3x Cervelo

Opbergen

Waar andere fietsen opvallende opbergvakjes hebben voor bijvoorbeeld gereedschap en binnenbanden, is dat bij de P3x beter weggewerkt. Je hebt wel nog steeds voldoende plek voor alle belangrijke tools voor onderweg. Ook is er plek voor water op de fiets. De ingebouwde vakken voor hydratatie zijn op meerdere plekken terug te vinden. Deze fiets wordt ook wel de afgeslankte versie van de P5x genoemd. Het frame is zelfs 16% lichter dan de P5x. Totaalgewicht ligt bij alle versies ook een stuk lager, waarmee het in wezen een van de belangrijkste problemen van de P5x oplost.

P3x, P5x of de P5?

Met de lancering van twee nieuwe triathlonfietsen maakt Cervelo fans en triatleten over ter wereld erg blij. Het wordt de triatleet wel een beetje lastig gemaakt.. welke Cervelo triathlonfiets moet je nu eigenlijk kiezen?

Wie het budget heeft, kan eigenlijk geen foute keuze maken. Alle drie de fietsen zijn zeer geschikte triathlonfietsen voor triatleten van alle niveaus. De P3x is een minder dure en lichtere versie van de P5x, waardoor deze versie de duurdere versie wel eens kan gaan verslaan. Als de P3x volledig uitgerust is met water, eten en gereedschap, is de fiets ook nog eens meer aerodynamisch dan zijn voorganger. De P5 is zeer geschikt voor atleten die lange afstanden rijden, maar niet zoveel voeding en water bij zich hebben of voor atleten die korte afstanden rijden en het maximale willen halen uit gewichtsbesparing. Al met al is de P3x vergeleken met de rest écht een zeer goede koop.

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: