De beste fietskoffers voor triatleten

fietskoffers

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Wanneer je als triatleet regelmatig een triathlon doet in het buitenland is een goede fietskoffer bijna onmisbaar. Hierin kan je jouw triathlonfiets namelijk veilig vervoeren, bijvoorbeeld in het vliegtuig. Er zijn verschillende koffers en travel bags verkrijgbaar waar je jouw fiets in kan vervoeren. Wij hebben de beste fietskoffers voor triatleten in 2023 op een rij gezet. In deze lijst kijken we ook naar de tassen voor fietsen en tassen voor de losse onderdelen zoals wielen.

Soorten fietskoffers en travel bags voor fietsen

Wanneer je jouw fiets veilig wilt vervoeren kan je kiezen voor een fietskoffer of een travel bag voor fietsen. Een fietstas is gemaakt van zachtere materialen, denk aan een stevige stof. Als je kijkt naar de fietskoffer zie je dat deze is gemaakt van een hard materiaal, daarom worden ze ook wel een hardcase voor fietsen genoemd. Naast deze twee soorten heb je ook de combinatie van tassen/koffers. Deze bevatten eigenschappen van de hardcase koffer en van een zachte fietstas. Als laatste kan je ook gebruik maken van een oude kartonnen doos waar jouw fiets in verpakt zat.

  • Fietskoffer (hardcase)
  • Fietstas (stof)
  • Combinatie fietskoffer en fietstas
  • Oude kartonnen fietsdoos

Extra bescherming en tassen

Naast de tassen waar jouw volledige fiets in past heb je ook nog tassen waar kleinere onderdelen in passen. Een wiel kan je bijvoorbeeld vervoeren in een speciale wieltas. Wil je bepaalde onderdelen van de fiets extra goed beschermen? Dan kan je gebruik maken van speciale extra beschermers. Om een ketting te kunnen beschermen kan je gebruik maken van een kettinghoes of kettingbeschermer. Ook zijn er speciale beschermers voor de racefietsvorken verkrijgbaar. Met een frame pad kan je het frame extra goed beschermen.

Merken fietskoffers en travel bags

Het meest bekende merk voor fietskoffers is het merk Evoc. Dit merk zou je ook kunnen kennen van de bikepacking tassen. Ook het merk Elite (bekend van de fietstrainers) heeft een speciale fietskoffer in het assortiment. Scicon heeft meerdere hard cases in het assortiment. In het onderstaande filmpje zie je heel duidelijk wat je moet doen om jouw fiets goed te verpakken in de Scicon hardcase.

Beste fietskoffers 2023

Hieronder vind je een overzicht van de beste fietskoffers in 2023. Dit zijn de hard case fietskoffers waar je jouw fiets goed in op kan bergen. Jouw fiets is in deze koffers goed beschermd tegen beschadigingen.

Fietstassen: De beste van 2023

Hieronder vind je de fietstassen waar je jouw fiets in kunt vervoeren. De meeste zachte fietstassen zijn van het merk Evoc.

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: