Top 5 wetsuits heren (reviews + beste prijs)

Top 5 heren wetsuits triathlon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Een heren wetsuit is een speciaal soort zwemkleding gemaakt van neopreen dat helpt om het lichaam warm te houden tijdens het zwemmen in koud water. Het is belangrijk om de juiste wetsuit te kiezen. In dit artikel hebben we de beste wetsuits met elkaar vergeleken. Uit onze testen is een top 5 gekomen met de beste wetsuits voor mannen. De heren wetsuits zijn geschikt voor zwemmen in koud water. Per wetsuit geven we aan waarvoor deze het beste geschikt is. Ben je op zoek naar een goed wetsuit voor bijvoorbeeld een triathlon of om te zwemmen in koud water? Bekijk dan zeker onze reviews, met daarbij de beste prijzen!

Beste keuze van onze redactie
Top 5 wetsuits heren

BTTLNS Carnage 2.0

  • Topmodel
  • Flexibel
  • Geweldige pasvorm en comfort
  • Snel uit te trekken, geweldig tijdens de T1

Top 5 wetsuits voor heren op een rij

Hieronder zie je een overzicht van de best geteste en populairste wetsuits voor dit moment. Ideaal voor het zwemmen in koud water, een triathlon en andere doeleinden. Per wetsuit geven we een korte uitleg en vergelijk je direct de beste prijzen.

BTTLNS Carnage 2.0 wetsuit lange mouw heren

Als je op zoek bent naar een wetsuit dat prestatie en comfort combineert, dan is het BTTLNS Carnage 2.0 wetsuit een uitstekende keuze. Dit wetsuit is ontworpen met de meest geavanceerde materialen en technologieën. Het neopreen gebruikt in dit wetsuit is van topkwaliteit en biedt optimale flexibiliteit en warmtebehoud. Het super-compressed 44#cell ontwerp zorgt ervoor dat het wetsuit nauw aansluit op je lichaam, zodat er geen verlies is van warmte of drijfvermogen

De snelle transitiecuffs zijn ontworpen voor een efficiënte en snelle transitie tussen zwemmen en fietsen. De SCS Gold-technologie vermindert de weerstand en verhoogt de snelheid in het water. De nekondersteuning van het wetsuit is super-compressed en sluit perfect aan op het lichaam, zonder drukkend te voelen op de nek of borst. Dit zorgt voor een comfortabele en ondersteunende pasvorm. heeft het BTTLNS Carnage 2.0 wetsuit een geweldig drijfvermogen. Wij zijn zelf ook erg fan van het strakke design van dit topmodel. Een absolute aanrader. Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Prijs vergelijken

BTTLNS Inferno 1.0 wetsuit lange mouw heren

Het BTTLNS Inferno 1.0 wetsuit is ontworpen voor atleten die het beste willen uit zichzelf halen tijdens het zwemmen. Het maakt gebruik van de hoogwaardige Yamamoto neopreen, die bekend staat om haar uitstekende productiekwaliteit en leiderschap in de neopreen-industrie. Uit onze testen komt vooral naar voren dat het een erg comfortabel wetsuit is. Ideaal voor zwemmen in kouder water. Het drijfvermogen van de BTTLNS Inferno 1.0 is ongekend. Een favoriet op de redactie. Vaak in de aanbieding voor ruim onder de 400 euro, waardoor het een ideaal (triathlon) wetsuit heren in het goedkopere segment van de topklasse is.

Prijs vergelijken

2XU P:1 Propel lange mouw wetsuit heren

Het 2XU P:1 Propel lange mouw wetsuit is ontworpen voor prestatiegericht zwemmen. Het maakt gebruik van de meest dynamische neopreen 39 CELL en is verkrijgbaar in een dikte variërend van 1 mm tot 5 mm. Het wetsuit is voorzien van een SCS coating (Super Composite Skin) die over het oppervlak van het neopreen wordt aangebracht. Deze coating zorgt voor een uniek materiaal met een waterafstotende cell structuur op het rubberoppervlak. Hierdoor wordt weerstand in het water verminderd en wordt snellere snelheid door het water mogelijk gemaakt.

De SCS coating garandeert comfort, extra bewegingsvrijheid, houdt het lichaam warmer en vermindert de vermoeidheid van het lichaam terwijl het tegelijkertijd duurzaamheid en slijtvastheid biedt. Van de vijf door ons geteste wetsuits is deze het goedkoopste. Toch is het een ideale optie voor de mensen die toch een hoogwaardig wetsuit willen, maar niet direct de hoofdprijs willen betalen voor nóg meer comfort. De 2XU P:1 is een uitstekende keuze.

Prijs vergelijken

2XU P:2 Propel lange mouw wetsuit heren

De 2XU P:2 Propel Lange Mouw Wetsuit is een premium variant van het P:1 model en is gericht op zwemmers die op zoek zijn naar een optimale prestatie in het water. Het wetsuit is voorzien van een SCS-coating, die de weerstand in het water vermindert en de snelheid verhoogt. Daarnaast beschikt het over Intermediate Zone Stretch (IZS) panelen die de bewegingen vloeiender maken en de Silicone Concave Water Entrapment Zone die voor een veel beter bereik zorgt.

De 39 cell neoprene heeft een variërende dikte, waardoor er een optimaal drijfvermogen wordt bereikt. De schouder- en armpanelen zijn naadloos in elkaar overgegaan en de Transition Panel is uitgerust met Seam Overlap Technology. Het Floating Zip Panel vergroot de afstand per slag en de interne 520% stretchvoering verbetert de laterale flexibiliteit. De Rollbar zorgt voor verbeterd drijfvermogen en lichaamshouding.

Prijs vergelijken

Zone3 Aspire thermal fullsleeve wetsuit heren

De Zone3 Aspire Thermal Fullsleeve Wetsuit voor heren is ontworpen voor koudere zwemsessies en om je echt goed warm te houden tijdens langere zwem-avonturen in het open water seizoen. Perfect voor watertemperaturen tussen 10-18 graden. De Zone3 wetsuit heeft een speciale thermische fleece-voering voor het behoud van uw lichaamstemperatuur. Tijdens onze testen komt vooral de erg fijne flexibiliteit van dit wetsuit naar voren. De flexibiliteit van het wetsuit is vergroot door 2mm dik neopreen met extra flexibiliteit en 7x meer uitzettingsvermogen in de armen en schouders, en 4mm en 5mm dik neopreen in de been-, lichaam- en beenpanelen.

Prijs vergelijken

Top 5 heren wetsuits

Pasvorm van een heren wetsuit

Het is belangrijk om een wetsuit te kiezen die goed past, zodat hij zijn thermische bescherming effectief kan bieden. Hier zijn een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een wetsuit:

  • Meet je maten: Meet je borst, taille, heupen en lichaamslengte en vergelijk deze met de matentabel van de wetsuitfabrikant van het heren wetsuit.
  • Comfort: Kies een wetsuit met een voering die comfortabel aanvoelt en niet irriteert. Let ook op de pasvorm rond de hals, polsen en enkels, die niet te strak of te los mag zijn.
  • Wetsuit testdagen: Veel winkels waar je een heren wetsuit kopen kan bieden wetsuit testdagen aan, waarbij je verschillende wetsuits kunt uitproberen om te bepalen welke het beste past.

Een wetsuit heren onderhouden

Na gebruik van een wetsuit is het belangrijk om hem goed schoon te maken om te voorkomen dat bacteriën en zoutaanslag op de stof achterblijven. Spuit de binnen- en buitenkant van de wetsuit af met water en hang hem vervolgens op om te drogen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, want dit kan het neopreen beschadigen.

Opslaan

Berg een wetsuit op in een droge, schaduwrijke ruimte en vermijd direct zonlicht. Knijp eventuele overtollige water uit de stof en rol de wetsuit op voor opslag.

Reparatie

Wetsuits kunnen worden beschadigd door scherpe voorwerpen of verkeerd gebruik. Kleine scheurtjes en gaatjes kunnen worden gerepareerd met wetsuit reparatie-kits die verkrijgbaar zijn bij diverse winkels. In het geval van ernstige schade is het beter om een professional te raadplegen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de top 5 wetsuits heren

Hoe werkt de Heat-Tech voering?

De Heat-Tech voering zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur op niveau blijft, zodat de belangrijkste spieren en organen zo min mogelijk warmte verliezen.

Hoe werkt drijfvermogen?

Drijfvermogen werkt door het evenwicht tussen het gewicht van het object in het water en de opwaartse kracht van het water, zoals de druk en dichtheid. Als het drijfvermogen groter is dan het gewicht, dan drijft het object op het water.

Is drijfvermogen belangrijk in een wetsuit?

Ja, drijfvermogen is belangrijk in een wetsuit omdat het zorgt voor een beter zwemmen en vermindering van vermoeidheid, waardoor zwemmers langer in het water kunnen blijven. Het verhoogde drijfvermogen helpt bij het bevorderen van de juiste houding en het verminderen van de inspanning tijdens het zwemmen.

Optrimize

Categorie: Zwemmen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: