Aanbieding: Garmin Forerunner 935 Triathlon Bundel - €109,51 korting! Bekijk de deal

De voordelen van suppen voor triatleten

De voordelen van suppen voor triatleten
Photo by Red Zeppelin on Unsplash

Suppen kan een mooie aanvullende vorm van training zijn voor triatleten. Er zijn namelijk verschillende voordelen van suppen voor triatleten. Ben je fan geworden van suppen? Of sta je liever op een supboard dan dat je in het water ligt? Wie weet is de SUP triathlon dan wel iets voor jou! Er zijn SUP-triathlons waarbij je daarna gaat racefietsen en hardlopen of gaat mountainbiken en daarna een trailrun loopt.

Suppen voor triatleten

Suppen voor triatleten kan verschillende voordelen hebben. Ook wanneer je niet mee wilt doen aan een SUP triathlon. Ten eerste werk je tijdens Stand Up Padling aan een sterkere core. Deze spieren gebruikt je onder andere om stabiel op het board te kunnen blijven staan. Ook tijdens de peddelbeweging van het suppen gebruik je de corespieren, net als alle andere spieren in jouw lichaam. Het versterken van de core is voor triatleten belangrijk en heeft voordelen voor zowel het zwemmen, fietsen als het lopen. Met een sterke core krijg je een betere houding waardoor je minder last krijgt van pijnklachten tijdens het sporten. Ook kan je tijdens het sporten een betere techniek en vorm behouden zelfs wanneer je tijdens een wedstrijd of een zware training steeds moeier begint te worden.

Beter en sneller zwemmen door middel van suppen

Er zijn ook manieren om door middel van suppen beter en sneller te zwemmen. Uiteraard gebruik je dezelfde spieren wanneer je staat op het supboard en de peddelbeweging maakt. De spieren worden sterker. Een aantal professionele triatleten kiezen ervoor om op het supboard te gaan liggen en te peddelen met hun handen. Hierbij maak je vrijwel dezelfde beweging als tijdens het zwemmen. Je kan de training zwaar maken door langere periodes continu door te peddelen zonder pauze te houden. Hierdoor wordt de training pittiger en kan je de belasting tijdens een wedstrijd nabootsen.

SUP Triathlon | Reach Ride Run

Ben je een triatleet en zou je graag een keer mee willen doen aan een triathlonwedstrijd met suppen als onderdeel in plaats van zwemmen? Dat kan! Er bestaan namelijk ook speciale SUP triathlons! In Nederland kan je meedoen aan een SUP triathlon genaamd Reach Ride Run. In Engeland heb je de Sup bike run en is er zelfs een speciale triSUP-serie. Ook worden hier SUP-bike en SUP-run wedstrijden georganiseerd.

Sup board kopen: Bekijk hier de beste supboards

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een sup board kopen? Wij hebben het beste supboard opgezocht. Er zijn speciale sup boards verkrijgbaar voor beginners en voor gevorderden. Een board voor beginners is vaak iets breder, stabieler en zwaarder zodat je er makkelijker je evenwicht kan houden. Het board voor de gevorderde is juist smaller en lichter. Dit maakt dat je meer snelheid kan maken maar ook iets meer moeite moet doen om je evenwicht niet te verliezen.

Ook interessant
Bikefit maatwerk
Je eigen maatwerk fiets