DynaFlyte: De lichte en snelle hardloopschoen van Asics

de juiste voetlanding met hardlopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De zoektocht naar de ideale hardloopschoenen kan erg lastig zijn. Vaak moet deze hardloopschoen voldoen aan verschillende eisen. Om jou te helpen tijdens deze zoektocht lichten wij op triathlon365 regelmatig een ander model schoen uit. Zo kan jij je goed inlezen en bekijken welk merk en welk model het best bij jou past. Deze keer verdiepen we ons in de lichtgewicht DynaFlyte schoen, één van de meest populaire modellen van het merk Asics.

Kenmerken van de DynaFlyte

De eerste Asics DynaFlyte schoen werd in 2016 gelanceerd. Er zijn nu al meerdere nieuwe edities uitgebracht. Dit model hardloopschoen is eigenlijk vanaf het begin al erg populair onder hardlopers. Het belangrijkste kenmerk van deze schoen is dat hij erg licht is. Deze lichtgewicht schoen is daarnaast ook nog eens zeer veerkrachtig. Dit kenmerk heeft de schoen te danken aan de FlyteFoam tussenzool. Deze FlyteFoam tussenzool vind je ook in de Noosa Tri schoen van Asics. Voor welke lopers is deze schoen geschikt? Deze schoen geschikt voor lopers met een neutrale pronatie die vaak landen op de midvoet. De hardloopschoenen zijn geschikt voor snelle lopers en kunnen gedragen worden op elke afstand. De bovenzijde van de schoen is naadloos en ademend.

 

 

DynaFlyte schoenen in de Asics-outlet

In de Asics-outlet vind je verschillende DynaFlyte schoenen met korting. Naast het eerste model vind je ook de DynaFlyte 2 schoenen in deze outlet. De schoen is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en er zijn vrouwenmodellen en mannenmodellen.

Asics webshop

In de Asics webwinkel vind je voornamelijk de nieuwste DynaFlyte 3. Deze versie heeft een iets stevigere middenzool dan de originele en de DynaFlyte 2. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar: sound, sp en lite-show. De DynaFlyte 3 sound collectie wordt gemaakt van gerecyclede materialen en milieuvriendelijke vezels. De lite-show schoen staat bekend om de reflecterende en fluoriserende elementen. Zo heeft deze schoen 3M lite-show materiaal rondom de gehele schoen. Wanneer de hardloopschoen in aanraking komt met licht (bijvoorbeeld van auto-koplampen) lichten de strepen, het logo en de zool op.

DynaFlyte schoenen voor triathlon

Voor triatleten heeft dit model schoen meerdere voordelen. Deze hardloopschoenen zijn perfect om te dragen tijdens triathlonwedstrijden door het lichte gewicht. Lichtgewicht schoenen worden vaak gebruikt als wedstrijdschoenen. Deze lichtgewicht schoen biedt ook nog eens meer ondersteuning dan de meeste andere raceschoenen. Hierdoor zijn ze ook erg geschikt voor het lopen tijdens de langere afstanden, denk aan de middellange en lange afstandstriathlon. Ook zijn de schoenen erg geschikt als triathlon schoenen doordat ze goed ademen en bijna naadloos zijn. Hierdoor voorkom je irritaties, schuurplekken en blaren tijdens het hardlopen.

Optrimize

Categorie: Hardlopen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: