Home » Fiets montagestandaard aanschaffen: De beste modellen

Fiets montagestandaard aanschaffen: De beste modellen

fiets montagestandaard

Om je fiets goed te kunnen onderhouden is een fiets montagestandaard ideaal om in huis te hebben. Tijdens het schoonmaken van jouw fiets kan je de fiets op de fiets montage standaard zetten en de wielen er makkelijk af halen. Je kan op deze manier veel makkelijker bij alle onderdelen en hoekjes en gaatjes van de fiets. Ook is het handig om de fiets op de fietsstandaard te kunnen zetten om verschillende reparaties uit te kunnen voeren. Dit is ook de reden waarom de standaard ook wel reparatiestandaard wordt genoemd. In deze blog lees je waar je op moet letten als je een fiets montagestandaard aan wilt schaffen. Ook hebben we verschillende fiets montagestandaarden op een rij gezet.

Verschillende fiets montagestandaard modellen

Een fiets montagestandaard is verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. De meeste modellen lijken op elkaar. Toch zijn er twee soorten modellen van elkaar te onderscheiden. Bij deze soorten is er vooral een groot verschil in de manier van bevestigen. Bij de eerste soort vind je aan de bovenzijde één poot waar een klem aan zit. Deze klem plaats je om de zadelpen om de fiets te bevestigen aan de fietsstandaard. Bij de tweede soort vind je aan de bovenzijde een horizontale “buis”. Op deze buis plaats je zowel de voorvork als de achtervork. Deze soort is vaak iets hoger geprijsd dan het eerste model.

Fiets montagestandaard vergelijken

Wil je verschillende fietsstandaarden met elkaar vergelijken? Dan kan je kijken naar de onderstaande kenmerken.

  • In hoogte verstelbaar
  • Gereedschap houder (ideaal om spullen op te leggen terwijl je met je fiets bezig bent)
  • Manier van bevestigen
  • Klem die de fiets niet beschadigt
  • Stevige constructie
  • Draaifunctie

Overzicht van montagestandaards voor de fiets

Er zijn verschillende webwinkels waar je een montagestandaard voor de fiets kunt vinden. Wij hebben een aantal verschillende montagestandaarden op een rij gezet. Deze zijn te vinden bij webwinkels zoals Bol.com, Decathlon en Omni Bikeparts. Neem ook eens een kijkje bij de Top 10 fiets montagestandaarden op Bol.com.

Bekijk alle montagestandaarden:

Omni Bikeparts
Giga Bikes
Internet Bikes
Decathlon
Bol.com

Trivio Ultimate montagestandaard

De Trivio Ultimate montagestandaard heeft een horizontale (draaibare) framedrager waar je jouw fiets op kunt bevestigen. Je maakt gebruik van de klemming op de snelspanner of doorsteekas om de fiets vast te zetten. Bij afwijkende afmetingen kan je gebruik maken van de adapter. Om te zorgen dat de fiets stevig staat gebruik je de bevestigingsband. De standaard is enorm stabiel door de drie uitvouwbare poten. Je kan de montagestandaard precies op de juiste werkhoogte zetten. Na gebruik kan je deze standaard makkelijk opvouwen. Qua prijs/kwaliteit is deze fiets montagestandaard een ideale keuze!

MONTAGE STANDAARD ULTIMATE

199,99
Omnibikeparts.com
Prijs gecheckt op 26 mei 2022 10:41

M-Wave Top Assist II

De M-Wave Top Assist II is een populaire fiets montagestandaard waar je jouw fiets aan kan bevestigen om schoon te maken of om reparaties aan je fiets uit te voeren. Je kan deze montagestandaard opvouwen én in- of uitschuiven om hem op de juiste werkhoogte te kunnen zetten. Hij beschikt over een praktische 360° draaibare klem. Hij heeft twee poten en staat erg stabiel op de grond.

M-wave - Montagestandaard Top Assist II 100

246,50
Internet-bikes.com
Prijs gecheckt op 26 mei 2022 10:41

Elite Race FC montagestandaard

Nog een horizontale fiets montagestandaard is de Elite Race FC standaard. Deze reparatiestandaard voor de fiets wordt ook gebruikt door World Tour-teams. Wanneer je de draagarm uitklapt gaat hij meteen “op slot” zodat hij niet naar beneden valt wanneer je jouw fiets probeert te bevestigen. De driepoot aan de onderzijde zorgt ervoor dat de standaard erg stabiel is. Na het gebruik kan je hem makkelijk weer opvouwen om hem compact op te kunnen bergen. Met de kogelborgpen kan je de standaard op de juiste hoogte zetten. Handig om te weten: Deze montagestandaard weegt 6,6 kg.

Elite Montagestandaard Opvouwbaar Race Fc 127 X 25 Cm Staal

295,09
Bol.com
Prijs gecheckt op 26 mei 2022 10:41
nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.