Home » Fiets onderhoud producten van Dynamic Bike Care

Fiets onderhoud producten van Dynamic Bike Care

Pain Cave Pack van Dynamic Bike Care

Om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van jouw fiets is het belangrijk om je fiets goed te onderhouden. Bij het fiets onderhoud hoort bijvoorbeeld het schoonmaken van je fiets na een rit over natte wegen. Na zo’n rit zit jouw fiets vaak onder de modder en het zand. Ook kan je smeermiddelen aanschaffen om je ketting te kunnen smeren. Als laatste kan je jouw fiets beter beschermen tegen vuil. Hiervoor kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een speciale wax.
Wij mochten in samenwerking met SB Supply de fiets onderhoudsproducten van Dynamic Bike Care.

Over het merk Dynamic Bike Care

Het merk Dynamic Bike Care is een Nederlands merk met onderhoudsproducten voor racefietsen, gravelbikes, mountainbikes en uiteraard triathlon fietsen. Het merk bestaat al meer dan 30 jaar. Sinds begin 2020 is Dynamic Bike Care een zelfstandig merk. Team Jumbo-Visma wordt gesponsord met de onderhoudsproducten van Dynamic Bike Care.

De producten van Dynamic Bike Care

De onderhoudsproducten voor de fiets zijn door Dynamic Bike Care onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo zie je in één oogopslag welke producten geschikt zijn voor waar je ze voor wilt gebruiken. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende categorieën.

  • Schoonmaakmiddelen
  • Kettingolie & Wax
  • Vetten & Werkplaats
  • Finish & Beschermen
  • Borstels & Tools
  • Sets

Fiets voorbereiden voor het indoortraining seizoen

Met het donkerdere, koudere en nattere weer is dit het ideale moment om jouw racefiets of triathlon fiets weer binnen op de fietstrainer te zetten. Dit is ook hét moment om jouw fiets eens goed schoon te maken en een onderhoudsbeurt te geven. Wil je weten hoe je dit doet en welke producten je hiervoor kunt gebruiken? Volg de onderstaande stappen om jouw fiets helemaal klaar te maken voor indoortraining. Bekijk ook de blog “Fiets schoonmaken en onderhouden: Een stappenplan”.

Stap 1: De fiets schoonmaken

Voordat je de fiets op de fietstrainer zet is het slim om hem eerst goed schoon te maken. Dit kan je doen met water, de juiste borstels en een bike cleaner. Wil je de fiets echt goed schoon kunnen maken? Dan kan je hem zonder wielen op een speciale reparatie standaard zetten. De ketting en aandrijfriem maak je schoon met een speciale ontvettende reiniger.

Stap 2: De fiets drogen en beschermen

De tweede stap bestaat uit het drogen van de fiets en uit het aanbrengen van een beschermende spray. Droog de fiets na de schoonmaakbeurt met een zachte doek (bijvoorbeeld een microvezeldoek). Zo voorkom je dat de nattigheid corrosie veroorzaakt. De droge fiets behandel je met een speciale vuil- en waterafstotende spray. Na het aanbrengen van de spray kan je de fiets voorzichtig poetsen met een poetsdoek.

Stap 3: Het smeren van de ketting en reinigen van de schijfremmen

Na het schoonmaken van de ketting kan je de ketting smeren om wrijving te verminderen en corrosie tegen te gaan. De smeermiddelen beschermen de ketting tegen natte en modderige omstandigheden. Wanneer de fiets schoon is kan je als laatste de resten verwijderen van de schijfremmen. De resten van schoonmaakmiddelen kunnen er namelijk voor zorgen dat er een piepend geluid ontstaat wanneer je probeert te remmen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ook de schijfremmen helemaal schoon zijn.

Pain Cave Pack van Dynamic Bike Care

Dynamic Bike Care heeft een speciaal Pain Cave Pack samengesteld met producten voor de fietser die zijn fiets in de herfst en winter op de indoortrainer plaatst. Het Pain Cave Pack bestaat uit drie verschillende producten, een bidon en een deurhanger. Alles verpakt in een handige grote opbergbak. In samenwerking met SB Supply mochten wij het Pain Cave Pack testen. In deze blog vind je een beschrijving van de verschillende producten en een beschrijving van hoe je deze producten moet gebruiken.

Dynamic Pain Cave Pack

39,99
Sbsupply.nl
Prijs gecheckt op 26 mei 2022 10:41

Watts-Up Wax

Watts-Up Wax is een wax voor jouw ketting die speciaal ontwikkeld is voor indoor cycling. Voordat je deze wax voor de eerste keer aanbrengt moet je er eerst voor zorgen dat je de ketting ontvet en schoonmaakt met water. Wanneer je ketting weer droog is schud je het flesje met Watts-Up Wax goed. Bij iedere kettingschakel breng je aan de binnenzijde en buitenzijde een druppeltje Watts-Up Wax toe. Het teveel aan wax kan je met een droge doek verwijderen. Wacht wel 2 tot 3 uur voordat je gaat fietsen.

Wanneer je de Watts-Up Wax een volgende keer aan wilt brengen laat je de ketting door een droge doek “draaien” om het teveel aan wax te verwijderen. Hier kan je eventueel ook een speciale borstel voor gebruiken. Daarna kan je weer één druppel aan de binnen- en buitenzijde van de kettingschakel aanbrengen. Het teveel aan wax verwijder je eventueel met een droge doek. Ook nu moet je nog even 2-3 uur wachten voordat je kunt gaan fietsen.

AfterWatt

AfterWatt gebruik je om jouw fiets na de training goed schoon te maken. Deze Afterwatt cleaner beschermt tegen vieze geurtjes, vlekken, zweet en schimmel. Je kan deze cleaner gebruiken op verschillende materialen: Aluminium, roestvrij staal, carbon, titanium, plastic, vinyl en rubber. Je hebt geen water nodig bij het gebruik en de cleaner verdampt snel.

Voor het gebruik schud je de fles goed en dan kan je een ruime hoeveelheid spuiten op de oppervlakken die je schoon wilt maken. Na 2 à 3 minuten kan je er met een microfiber doek overheen wrijven. Bewaar de Afterwatt op een koele en droge plek en gebruik hem niet in direct zonlicht of op hete oppervlakken. Je kan deze Equipment Cleaner ook gebruiken op andere indoor training apparaten (zoals roeitrainers).

Sweatopia

De Sweatopia spray beschermt jouw fiets tegen corrosie van het zweet dat je tijdens de training verliest. Hierdoor voorkom je dat jouw fiets gaat roesten of beschadigt raakt. Je kan de spray ook gebruiken bij andere fitnessapparaten zoals roeitrainers. De formule met innovatieve anti-roest toevoegingen is enorm effectief. De spray kan zelfs gebruikt worden op oppervlakken die een begin van roest vertonen. Vocht wordt verwijderd en er komt een beschermend laagje op het oppervlak dat het materiaal beschermt tegen de gevolgen van zweet en condensatie. Het laagje beschermt tot wel 100 dagen.

Voordat je het product gebruikt moet je de bus goed schudden. Daarna kan je het sprayen op de plek waar je het product wilt gebruiken. Ook kan je ervoor kiezen om het eerst op een doek aan te brengen en de doek over het oppervlak te wrijven. Het teveel aan materiaal kan je voorzichtig wegwrijven met een doek. De spray werkt goed op bouten en moeren. Gebruik de spray echter niet op remoppervlakken en bandenprofielen.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.