Fietsjack kopen: Verschillende soorten fietsjacks voor dames en heren

Fietsjack kopen: Verschillende soorten fietsjacks voor dames en heren

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Nu de zomervakantie bijna voorbij is begin je al te merken dat de dagen wat korter worden. Over een aantal weken zal het weer ook veranderen en zal het wat frisser en misschien wel regenachtiger worden. Een fietsjack is dan geen overbodige luxe. Dit is een goed moment om eens te kijken welke fietskleding je nog in de kast hebt liggen voor in het najaar. Met de juiste fietskleding kan jij ook in het najaar lekker buiten blijven fietsen. In deze blog hebben wij een overzicht gemaakt van de soorten fietsjacks die handig zijn voor de fietsritten in het voorjaar en najaar.

Windjack

Op frisse, droge dagen is een windjack ideaal om te dragen tijdens een fietstocht. Bij een frisse wind zorgt een windjack er namelijk voor dat je het niet koud krijgt. Onder een windjack kan je bijvoorbeeld een thermoshirt met lange mouwen dragen. Een windjack kan je makkelijk opbergen omdat hij klein is op te rollen. Verwacht je tijdens jouw training geen regen maar begint het toch een klein beetje te spetteren? Dan kan een windjack net even iets meer bescherming bieden tegen een klein buitje of wat miezerregen.

Regenjack

Als je aan de herfst denkt denk je waarschijnlijk al gauw aan dagen met regen en storm. Je hoeft je echter niet tegen te laten houden om naar buiten te gaan, zelfs niet als er een flinke regenbui wordt voorspeld. Je hebt dan alleen een goed regenjack nodig. Een regenjack kan je net als een windjack klein opbergen. Hij is makkelijk op te bergen in een fietsshirt en je kan hem makkelijk pakken wanneer het begint te regenen. Bij regenjacks is er een verschil tussen waterdichte regenjacks (die alle regen buiten houden) en waterafstotende regenjacks. Bij waterafstotende regenjacks blijf je droog wanneer je fietst door een kortere of minder hevige bui. Wanneer het heel lang en hard blijft regenen wordt je echter wel nat en dringt de regen door de jas heen.

Fietsjack die warm is, winddicht en waterafstotend

Ben je op zoek naar een zeer veelzijdig fietsjack die je het hele jaar door kan dragen? Kijk dan eens naar de fietsjacks die warm zijn, winddicht en waterafstotend. Deze fietsjacks beschermen je ook tegen een onverwacht buitje onderweg. Wanneer je wilt gaan fietsen op een zeer regenachtige dag kan je beter kiezen voor een waterdicht regenjack. Draag onder dit veelzijdige fietsjack een thermoshirt met korte of lange mouwen en eventueel een fietsshirt.

Winterjack

Ook een goed winterjack is een fijn fietsjack om te hebben. Een goed winterjack biedt namelijk bescherming tegen wind en kou. Sommige winterjacks zijn ook nog eens waterdicht. Zelf heb ik een winterjack van FUTURUMshop, het 100% waterdichte 4 SEASONS fietsjack. Dit jack houd je zelfs warm wanneer de temperaturen onder het vriespunt gaan. Het fietsjack is tijdens het fietsen wel snel iets te warm. Gelukkig kan je hem ook dragen over een mouwloos thermoshirt of over een thermoshirt met korte mouwen. Ook een winterjack kan je zien als een zeer veelzijdig fietsjack.

Bodywarmer of windvest

Een mouwloos fietsjack is ideaal om in de kast te hebben hangen. Deze kan je namelijk makkelijk dragen tijdens fietstochten in het voorjaar of najaar. Er zijn genoeg fietsers die geen fietsjack aanschaffen met lange mouwen maar die het hele jaar fietsen in een thermoshirt, een fietsshirt met lange mouwen en daaroverheen een bodywarmer of een windvest. Het voordeel hiervan is dat de stof veel beter ademt maar dat je bovenlijf warm blijft en wordt beschermd tegen regen en wind. Ook vinden fietsers het vaak lekker dat je een stuk meer bewegingsvrijheid hebt in een bodywarmer of windvest.

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: