Triathlon fietsschoenen kopen: Ideaal voor een snelle wissel

triathlon fietsschoenen

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Al eerder hebben wij op triathlon365 een blog geschreven over fietsschoenen voor tijdens een triathlon. In deze blog hebben wij de verschillende soorten fietsschoenen bekeken (zoals de triathlon fietsschoenen) die je kunt dragen tijdens een triathlon. Ook hebben wij de voor en nadelen van de verschillende soorten op een rij gezet. In deze blog bekijken wij alleen de speciale triathlon fietsschoenen. Ook vind je in deze blog een aantal verschillende modellen triathlon fietsschoenen.

Wat zijn triathlon fietsschoenen?

Er bestaan verschillende soorten fietsschoenen. Hierbij kan je denken aan de fietsschoenen die je draagt op een racefiets en fietsschoenen die je draagt op een toerfiets of mountainbike. Op de laatstgenoemde fietsschoenen kan je ook iets makkelijker een klein stukje lopen. Naast deze fietsschoenen heb je ook de speciale triathlon fietsschoenen. Deze fietsschoenen kan je makkelijk en snel aan en uittrekken. Zo hebben ze makkelijke sluitingen zoals een rits, snelsluiting of klittenbandsluiting. Ook kan je ze vaak comfortabel dragen zonder sokken zonder snel blaren te krijgen. Nog een kenmerk is dat ze vaak meer ventilatieopeningen hebben voor verkoeling en tegen natte (zweet) voeten.

Kenmerken triathlon fietsschoenen op een rij

Hieronder zetten we de kenmerken van triathlon fietsschoenen nog een keer op een rij:

  • Makkelijk aan en uit te trekken (voor een snelle wissel)
  • Comfortabel te dragen zonder sokken
  • Meer ventilatieopeningen en sneller droog

Triathlon fietsschoenen kopen

Er zijn meerdere webwinkels waar je triathlon fietsschoenen kan kopen. Hierbij kan je onder andere denken aan de webwinkel Decathlon en aan triathlonaccessoires.nl. Ook zijn er meerdere merken die deze fietsschoenen in hun assortiment hebben. Bekende merken zijn Fizik, Rogelli, Van Rysel, Cadomotus (ook bekend van de Cadomotus triathlonschoen), Shimano en Lake.

Fizik triathlonschoenen

De meest populaire triathlon fietsschoenen zijn waarschijnlijk de Fizik triathlonschoenen. Deze fietsschoenen sluit je met één grote klittenbandsluiting. Je trekt hem dus heel snel en makkelijk aan en uit. Het model heeft daarnaast ook een lus aan de achterzijde van de schoen waarmee je hem makkelijk aan en uit kan trekken. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten en verschillende kleuren. Fizik heeft naast de triathlon schoenen met klittenbandsluiting ook een triathlon schoen met twee snelsluitingen die je dicht kan doen door te draaien.

Rogelli triathlon schoenen

De triathlonschoenen van het merk Rogelli zijn op het moment waarschijnlijk de meest voordelige triathlonschoenen. Deze schoenen hebben twee klittenbandsluitingen waarmee je ze aan en uittrekt. Op de achterzijde van de schoen vind je weer een kleine lus waarmee je de schoen makkelijk aan kan trekken.

Van Rysel triathlonschoenen

De Van Rysel triathlon fietsschoenen kan je snel aan en uittrekken met de ritssluiting. Aan de andere zijde van de schoen vind je een snelsluiting waarmee je de schoen strakker of juist losser aan kan trekken. Eventueel kan je dat ook nog later doen wanneer je al even op de fiets zit, je hoeft hier niet voor af te stappen. Aan de binnenzijde is de schoen gevoerd met een extra zachte stof waardoor je minder snel last krijgt van irritaties op de voet. Ook droogt de stof snel. Bij de Van Rysel fietsschoenen raadt Decathlon aan om een maat groter aan te schaffen dan de maat die je normaal draagt.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.