Koelvest kopen: Koelen als een professionele wielrenner

Koelvest kopen

De afgelopen jaren zie je tijdens belangrijke wielerwedstrijden – denk aan de Tour de France – dat wielrenners na de rit een koelvest aan krijgen. Wil jij een koelvest kopen en ben je benieuwd hoe zo’n koelvest werkt? Wij hebben dit uitgezocht. Er zijn verschillende situaties waarin je een koelvest aan kan doen. Zo kan je een koelvest dragen na een pittige training in warm weer. Zo help je het lichaam een handje met afkoelen.

Wat is een koelvest?

Een koelvest is een middel om het lichaam te koelen door het opnemen van lichaamswarmte. Er zijn verschillende soorten koelvesten verkrijgbaar. Zo heb je een koelvest met losse koelelementen die je in de vriezer en/of koelkast kan leggen. Je kan ook een koelvest kopen die je onder water moet dompelen of zelfs met ventilatoren die je op kan laten met stroom.

Koelvest BERTSCHAT®

Bij de Decathlon en Bol.com kan je een one size fits all koelvest kopen van het merk Bertschat, het BERTSCHAT® Cooling Vest PRO. Bij het koelvest krijg je ook de koelelementen (4 stuks). De koelelementen kan je activeren door ze in de koelkast of in de vriezer leggen. Het koelvest kan het lichaam 2 tot 6 uur koelen, hoe lang ze koelen hangt van het vest af én van de buitentemperatuur. Er zijn drie verschillende modellen: de C15, C24 en C28. De C15 houdt de gemiddelde temperatuur op 15° graden, C24 of 24 graden en C28 op 28 graden.

Verkoelend vest met ventilatoren

Van hetzelfde merk als het koelvest dat verkrijgbaar is bij de Decathlon (BERTSCHAT) vind je bij de Decathlon ook een verkoelend vest met ventilatoren. Dit koelvest kopen kan ook bij Bol.com. Dit vest is verkrijgbaar in drie verschillende maten, in maat S, M en L. Op de onderrug vind je twee verschillende ventilatoren, deze verlagen de lichaamstemperatuur. Er zijn drie verschillende niveaus waar je het vest op kan instellen. Bij het vest krijg je een Powerbank (1000mAh, 5V). Via een USB-aansluiting kan je het vest opladen. Op 1 lading kan je het lichaam tot 4 uur lang koelen.

IZI BodyCooling koelvest kopen

Het merk IZI BodyCooling heeft een koelvest ontwikkeld voor NOC*NSF. Dit koelvest werd gedragen door TeamNL op de Olympische Spelen. Bij dit koelvest wordt gebruik gemaakt van sealed hydrogel technologie. Deze hydrogel bevat na activatie water. Dit water neemt overtollige lichaamswarmte op en verdampt daarna. Je dampt het vest 20 minuten onder in het water, daarna laat je het 30 minuten hangend drogen. Ook kan je ervoor kiezen om hem na activatie in te vriezen. Er zijn verschillende modellen zoals de Hydrogel04, Hydrogel05, Hydrogel12 en Hydrogel13. Ook zijn er meerdere maten waar je uit kan kiezen.

TechNiche HyperKewl sport koelvest kopen

In de Triathlonaccessoires webshop kan je ook een sport koelvest kopen. Het koelvest is gemaakt van een uniek en gepatenteerd HyperKewl superabsorptie koelweefsel. Je dompelt het vest onder in het water voor 1 tot 3 minuten. Je kan hiervoor koud of warm water gebruiken. Na het onderdompelen knijp je het water eruit (zonder het vest te wringen). Daarna kan je het vest aantrekken zonder dat je kleding nat wordt. Dit komt omdat het binnenmateriaal is gemaakt van een waterafstotend materiaal. Doordat het vest geleidelijk water afgeeft door verdamping blijft je lichaam op een comfortabele manier koel. Per activering blijf je 5 tot 10 uur koel.

Verkoelende petten, verkoelende kussensloop en meer

Naast koelvesten kopen vind je online ook nog andere verkoelende producten die je aan kunt schaffen. Denk bijvoorbeeld aan verkoelende petten, verkoelende kussenslopen en meer. Deze kan je ook gebruiken om na een training te koelen. De verkoelende kussenslopen zijn heerlijk om ’s nachts te gebruiken wanneer het erg warm is.

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie